Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursova (1).doc
Скачиваний:
316
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
3.83 Mб
Скачать

2.7. Конкурентні переваги туру

У разі наявності конкурентних пропозицій на туристичному ринку туроператор повинен виділити і позиціонувати ряд конкурентних переваг розроблюваного туру для того, щоб тур вигідно вирізнявся на тлі конкурентних пропозицій. Це є диференціація в маркетингу. Диференціація необхідна у проектній діяльності з кількох причин:

1) вона дозволяє споживачам реально оцінити переваги пропозицій різних туроператорів;

2) це додатковий фактор підвищення привабливості туру;

3) диференціація демонструє орієнтацію туру на певних споживачів.

Підстави для диференціації даного туру:

1) унікальні можливості місць відпочинку;

2) унікальність транспортного обслуговування (послуги перевірених перевізників);

3) унікальні послуги готелів, проживання в яких пропонується у турі;

4) унікальність пропонованих у турі екскурсій;

5) унікальність сервісних послуг туроператора (миттєве підтвердження заявок, власний блок місць в засобах розміщення);

6) позитивний імідж туроператора.

Дослідивши ринок туристичні продукти, які пропонують фірми м.Києва, побачили, що жодна тру фірма не має подібних турів. Перевага даного туру в тому, що турист може відвідати не лише сам фестиваль, а й отримати екскурсійні послуги, що дасть можливість провести вільний час більш цікаво та пізнавально.

Розділ 3. Просування нового туристичного продукту

3.1. Позиціонування та просування нового туру

Туризм за своїми основними характеристиками не має жодних принципових відмінностей від інших форм господарської діяльності. Тому всі існуючі положення сучасного маркетингу можуть бути повною мірою застосовані і в туристичній сфері.

Є три головних функції маркетингу даного нового туру:

- налагодження контактів зі споживачами;

- розвиток;

- контроль.

Налагодження контактів ставить перед собою мету переконати потенційних клієнтів у тому, що тур «Фестивальна Україні: музичний фестиваль» і існуючі там служби сервісу, пам'ятки і очікувані вигоди повністю відповідають тому, чого бажають отримати самі туристи.

Розвиток припускає проектування нововведень, які зможуть забезпечити нові можливості для збуту туристичного продукту. Передбачається розробити туристичні проспекти, та запропонувати їх постійним і корпоративних клієнтам фірми, анонсувати тур на сайті фірми.

Контроль передбачає аналіз результатів діяльності по просуванню туру на ринок і перевірку того, наскільки ці результати відображають повне і успішне використання можливостей даного туру.

Цільова спрямованість маркетингу туру «Фестивальна Україна: музичний фестиваль» базується на колі тих проблем, які необхідно вирішити як в найближчій, так і в далекій перспективі. При цьому вона визначає вибір тих форм, методів і напрямків маркетингової роботи, які підприємство вважає для себе пріоритетними. Велику роль відіграють і такі фактори, як стан кон'юнктури ринку та рівень конкуренції в туристичній галузі.

Для того, щоб постійно володіти інформацією про всі зміни на ринку туристичних послуг, мати можливість оперативно реагувати на них і навіть самому створювати вигідні для себе зміни, туристична фірма проводить маркетингові дослідження - постійні і періодичні.

Оскільки маркетинг включає дослідження не тільки фактичного стану об'єкта, але й комплекс прогнозування, дослідження проводяться різними методами:

Особисте опитування, воно проводиться для виявлення переваг клієнтів туру «Фестивальна Україна: музичний фестиваль» про асортимент наданих послуг, їх якість, необхідність у них тощо.

Методом спостереження, дані отримуються від менеджерів, що працюють у Іспанії.

Методом анкетування застосовуються для опитування великої кількості осіб, які розташовані в різних місцях і мають різне коло інтересів. Анкетування проводиться спеціальними агентами, які збирають інформацію для кожної анкети або за допомогою телефону, факсу, Інтернету, або при особистій зустрічі з людьми. Можливе також проведення анкетування шляхом розсилання анкет по підприємствах, організаціях, приватних адресах і їх наступний збір.

Загальна мета дослідження ринку полягає у визначенні умов, за яких забезпечується найбільш повне задоволення попиту населення в туристичних послугах і створюються передумови для ефективного їх збуту. У відповідності з цим першочерговим завданням вивчення ринку є оцінка поточного співвідношення попиту і пропозицій на туристичні послуги, тобто кон'юнктури ринку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]