Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сдано Циганчук Бчай день закоханих (2).docx
Скачиваний:
71
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.13 Mб
Скачать

1.3 Визначення форменного одягу

Русь Аккорд Готель розташований в самому центрі Києва та ідеально підходить як для ділової поїздки, так і для відпочинку. Готель знаходиться всього в кількох кроках від відомої вулиці столиці – Хрещатику, поблизу від багатьох визначних місць та торговельних галерей міста.

До Ваших послуг 451 комфортабельний номер. Всі вони оснащені центральною системою кондиціонування, супутниковим телебаченням, прямим виходом на міжнародну телефонну лінію, електронною системою безпеки і Wi-fi доступом до інтернет.

Крім того, Русь Аккорд Готель пропонує прекрасні умови для проведення конференцій, банкетів, ділових зустрічей і нарад. Простора конференц-зала готелю вміщує до 500 чоловік одночасно, а банкетні зали дозволять приємно провести як діловий обід, так і велику корпоративну вечірку до 1000 чоловік.

До послуг наших гостей 451 номер, з вікон яких відкривається розкішний вид на центр столиці. Всі номери оснащені системою кондиціонування, супутниковим телебаченням, прямим виходом на міжнародну телефонну лінію, електронною системою безпеки і Wi-fi доступом до мережі інтернет. У готелі є номери для людей з обмеженими можливостями та тих, що страждають на алергію.

Крім того, до ваших послуг: бізнес-центр; служба конс'єржів; пральня і хімчистка; цілодобове обслуговування номерів; сейфи в службі прийому і розміщення; салон краси; салон тайського масажу; галерея магазинів; відділення банку; оренда автомобілів; безкоштовна парковка, що охороняється; замовлення авіа- та залізничних квитків; замовлення екскурсій.

В наших ресторанах і барах панує затишна атмосфера, тут приємно провести як діловий обід, так і велику корпоративну вечірку. Ми пропонуємо сучасну українську і європейську кухню, страви якої доставлять гастрономічне задоволення і естетичну насолоду, задовольнять найвимогливіших гурманів.

Атмосфера, що панує в барах готелю, налаштує Вас на приємну бесіду і гарний настрій. Тут Ви зможете випити чашку запашної кави і насолодитися живою музикою у виконанні музичного квартету.

Зал «Русь»

Світло і повітря – головні і невід'ємні частини інтер'єру цього залу. У просторому і світлому залі колони з рожевого мармуру, а дві скляні стіни відкривають прекрасний вид на місто.

У просторому і світлому залі ресторану «Русь» подають сніданки по системі «шведський стіл», пропонують велике різноманіття страв і прекрасне обслуговування.

Тут ви можете замовити бізнес-ланч, обід, вечерю по меню à la carte, насолодитися фірмовими стравами і скуштувати кулінарні шедеври від шеф-повара.

Час роботи ресторану: з 7:00 до 23:00.

Бар «Тераса»

У готелі на 2-му поверсі цілодобово працює бар «Тераса», де можна швидко і смачно перекусити, завершивши обід коктейлем або ароматною кавою.

Час роботи бару: цілодобово.

Зал «Еліта»

Елегантний зал «Еліта», не дивлячись на свою величину, затишний і вишуканий. Інтер'єр виконано в сріблястих тонах, з якими гармонує бордово-біла стеля з вбудованими світильниками. Сріблясті парчеві чохли на кріслах і сліпуче білосніжні скатертини створюють відчуття святкової урочистості. Зал ідеально підходить для проведення корпоративних заходів: банкетів, фуршетів і презентацій.

1.3. Визначення форменого одягу обслуговуючого персоналу

Формений одяг персоналу (уніформа) створює безліч проблем рестораторам. Вона коштує грошей. Вона насилу суміщає в собі функціональність

і «красу». Уніформа або зникає разом із співробітниками, що звільнилися, або втрачає вигляд завдяки недбалості співробітників працюючих.

І, проте, без неї не обійтися. Вдало підібрана доглянутий спецодяг дисциплінує персонал і негласно указує гостям на добротність ресторанної кухні і сервісу. Додатково до цього уніформа є одним з найзначущіших елементів ресторанного бренда. Уніформа персоналу демонструє рівень управляючої компанії не менше ніж обслуговування або кухня закладу. По одягу, який носять співробітники ресторану, можна судити, наскільки менеджмент замислюється про ресторанний бренд, про способи його просування.

Спецодяг дисциплінує персонал і прибирає той стилістичний різнобій, який неминуче виникає в компаніях з великим штатом співробітників. Люди скрізь різні, з різними уявленнями про те, що пристойно, що красиво, що чисто. Простіше і дешевше ввести форму, ніж пояснювати кожному співробітнику, як він повинен виглядати і чому. До того ж для нас важливо, щоб форма була 100% нашою, впізнанною. Це впізнанність бренда, це те, що гарантує певну якість ресторанного продукту і приносить компанії гроші. Помітність логотипу на одязі також важлива як функціональність уніформи, її привабливість і практичність

Зрозуміло, керівнику недорогої одиночної закусочної не так принципово, одягнені офіціанти у фірмовий одяг чи ні. Подібні заклади не прагнуть підвищити «впізнанність бренда» або просигнализировать про «мережні стандарти якості». Але будь-якому ресторану, кафе, бару і навіть закусочної вимагається створити якусь атмосферу. І наявність уніформи грає в цьому не останню роль. «Щоб створити в ресторані загальний фірмовий стиль, необхідно добитися ефекту подібності.

Зрозуміло, форма використовується не тільки для створення візуального ефекту. Це і санітарні норми, і безпека, і турбота про комфорт співробітників, яким легше працюється в пристосованій для ресторанного побуту одязі. Наявність уніформи – стандартна вимога до будь-якої професії, в чому б вона ні полягала: здобичі нафти, вантаженні ящиків або приготуванні їжі. До речі, «вільний стиль» можливий тільки для працівників залу ресторану, але недопустимий для працівників кухні. існують чіткі розпорядження по підбору робочого одягу, порушення яких приведе до серйозного конфлікту з СЕС».

Не дивлячись на узаконену вільність офіціантського одягу, гості, часто несвідомо, чекають однакової «накрахмаленности» від всіх працівників ресторану. Уніформа, явно або приховано, дозволяє ці очікування підтвердити.

Нашити людям стандартних курток, а брюки дозволити «свої», просто позначивши вимоги за кольором, фактурі тканини. Але це не кращий варіант для самих офіціантів. Якщо форма, у тому числі брюки, розроблена професіонально зшита із спеціалізованих тканин, то працювати в ній набагато зручніше, ніж в звичайному «штатському одязі». Одяг виходить носка, зручна, не жарка, що дуже важливо для людини, що «намотує» кілометри з підносом в руках».

Крім зручності, гігієни і стилістичної спільності у форменого одягу є ще одна важлива властивість: вона робить співробітників ресторану більш помітними для гостей, виділяє їх в людській масі. Відвідувачі відразу бачать, хто є працівником закладу до кого потрібно звертатися. Спецодягом можна підняти статус співробітника або, навпаки, знизити його. Це повинне враховуватися при створенні форми хоча, звичайно, в першу чергу важлива загальна концепція ресторану. Коли стейковая культура только-только починала просуватися в маси, ця стилізація була принципово важлива. За допомогою одягу ми хотіли підкреслити, що наші офіціанти не просто співробітники ресторану, що подають гостям тарілки.

Зовнішній вигляд офіціанта повинен бути бездоганним. Офіціанти повинно бути поголені, офіціантки акуратно і зі смаком причесані, з помірною косметикою на обличчі. На руках зроблений гігієнічний манікюр, нігті акуратно підстрижені. Офіціантам забороняється носити на руках прикраси (кільця і персні), прикрашати себе намистом, зачісуватися і поправляти зачіску під час роботи, користуватися міцними духами.

Одяг обслуговуючого персоналу(офіціантів) витриманий у стилі. Хлопці – чорні штани, біла рубашка,чорні туфлі.