Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сдано Циганчук Бчай день закоханих (2).docx
Скачиваний:
71
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.13 Mб
Скачать

Заявка в чайний та кавовий буфети

«14» лютого 2015р

Час готовності:

Холодні напої: 15-45

Гарячі напої: за замовленням гостей

Назва продукції

Кількість порцій

Назва посуду

Вино б/нс «Рислінг»

3

Пляшка (0,75л)

Вино б/нс «Мускат»

3

Шампанське н/солодке «Крим»

10

Пляшка (0,75л)

Чай зелений

10

Чайна пара

Чай чорний

14

Кава еспресо

24

Кавова пара

Сік полуничний «Rici»

4

Кувшин (1,0л)

Сік вишневий «Rici»

4

«__»______20__р

Метрдотель Підпис

2.8 Підготовка торгівельної зали до обслуговування

При оформленні залу враховується тематика бенкету. Яскравість кольору оформлення залу залежить від виду заходу. Для оформлення залу до 8 березня краще використовувати барвисті кольори, але не дуже яскраві, які могли б підкреслити святковий настрій.

Якнайкращим способом підкреслити урочистий момент можна, оформивши бенкетний зал належним чином, наприклад за допомогою живих квітів.

При оформленні залу важливо врахувати розташування бенкетних столів, при розстановці яких враховують площу залу, його конфігурацію, кількість учасників бенкета, розташування дверей і вікон. Довжина столу визначається з розрахунку 0,6 м. на одного гостя.

До приходу гостей, зал, в якому буде проводитися бенкет, повинен бути повністю готовий і відповідати потребам гостей

2.8.1 Розподіл обов'язків між офіціантами по підготовці торгівельної зали

Як уже нам відомо, даний бенкет буде обслуговувати бригада офіціантів в кількості 4 особи, тому обов'язки розділені таким чином: 2 офіціанти будуть займатися розстановкою меблів, столів та стільців, а інші 2 офіціанти займатимуться прикрашанням залу та сервіровкою посудом, склом і приборами.

Важливим моментом в організації обслуговування учасників бенкету є визначення достатньої кількості офіціантів та інших працівників. Витрати часу на виконання окремих операцій при підготовці до бенкету зазначені в табл. 2.1. Використання цих даних дозволяє не тільки визначити загальну чисельність працівників, а й правильно розподілити обов'язки між членами бригади.

2.8.2 Оформлення столів

Бенкет-чай організовують у невеликих затишних залах, у яких встановлюють круглі й овальні столи, а за їх відсутності - квадратної або прямокутної форми, стільці, крісла, напівкрісла, а іноді й дивани.

Якщо кількість гостей більше восьми, можна накрити декілька окремих столиків (по 4-10 персон за кожним). Чайний стіл або столи ставлять у центрі залу або розміщують з урахуванням його конфігурації. Якщо в залі ставлять декілька чайних столів, то між ними має бути забезпечений вільний прохід для гостей і офіціантів.

Бенкетні столи накрівають мальтозами, обшивають юбками світло коралового кольору та накривають скатертинами (наперонами) світло-персикового кольору.

Серветки для бенкету використовують кораллового кольору.

Усі бенкетні столи прикрашають скляними камінчиками блідо-рожевого кольору у вигляді сердець та намистом з штуних мушль білього кольору. У центрі бенкетних столів будуть розміщенні квіткові композиції із орхідей кораллового, білого та рожевого кольору.

Стільці будуть покриті чохлами корлового кольору та бантами персикового кольору.