Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сдано Циганчук Бчай день закоханих (2).docx
Скачиваний:
71
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.13 Mб
Скачать

Початок банкету о 16:00

13:00

Вологе та сухе прибирання залу

14:30

Отримання посуду, приладів з сервізної

14:40

Полірування посуду, приладів

15:00

Проведення інструктажу

15:20

Розстановка меблів

15:40

Оформлення залу для банкету

16:00

Зустріч гостей

16:05

Подача гарячого десерту «Млинці «Фламбе»

16:20

Збір використаного посуду

16:25

Включення в сервіровку десертної тарілки

17:30

Індивідуальна подача морозива

17:50

Збір використаного посуду

18:00

Закінчення банкету, прощання з гостями

18:10

Прибирання брудного посуду

19:00

Розстановка меблів

19:50

Вологе та сухе прибирання залу

 

2.9.4 Музичне обслуговування

При вході в ресторан гостей зустрічає метрдотель. Гості входять в зал, пред'являючи спеціальне запрошення. Офіціанти ж зустрічають гостей у відведеному секторі і допомагають їм сісти за стіл. При цьому слід мати зважаючи на, що жінка повинна сидіти з правої сторони від чоловіка, і при обслуговуванні їй треба подавати блюда в першу чергу. Розсадивши гостей, офіціанти пропонують і наливають їм напої. В залі збавляють світло, залишаючи лише контрольне освітлення. Метрдотель поздоровляє всіх. Дуже психологічно діє на людину музика. Вона має не менше значення, ніж приємна і затишна обстановка в залі, красивий інтер'єр. Тому такий важливий вибір і виконання музыкальных творів. Добрий оркестр - реклама для ресторану.

Звичайно в ресторанах оркестри складаються з 3, 5, 7, 10 музикантів (піаніно, контрабас, ударні інструменти, акордеон, труба, скрипки, саксофон, тромбон), виступаючих з певцом - солістом або солістом. Концертна програма оркестру повинна бути тщательно продумана з урахуванням емоційного і эстетического дії на слухачів окремих її номеров. Так, на початку вечора, поки відвідувачі зайняті застольной бесідою і очікуванням ще не прибулих друзей, рекомендується виконувати естрадні концертні твори. Пізніше можна познайомити слухачів з новими естрадними вітчизняними або зарубіжними піснями у виконанні соліста. В другій половині вечора рекомендується виконувати в основному танцювальну музику, чергуючи рухомі ритмічні мелодії з більш спокійними, плавними, ліричними. Репертуар визначається з урахуванням тематичної особливості заходу. В ресторані співає і грає запрошений вокально-инструментальный ансамбль, який самостійно розробляє музичну програму, враховуючи смаки і бажання відвідувачів ресторану. В репертуар ансамблю включені пісні як російських, так і зарубіжних композиторів і виконавців.

Розділ III. Графічна частина

3.1 План розміщення торгових приміщень

3.2 Розтановка торгівельної зали устаткуванням та меблями

Даний малюнок показує розміщення залів ресторану і розстановка їх устаткуванням та меблями. Але для нашого бенкету столи в малому бенкетному залі будуть замінені з прямокутних, на круглі.

3.3 Схема сервування столу (фрагмент)

Малюнок - Схема індивідуального сервірування столу

1 - вилка десертна,

2 - тарілка десертна,

3 - серветка,

4 - ложка десертна,

5 – чарка лафітна,

6 – чайна чашка з блюдцем,

7 – чайна ложка

Десертну тарілку ставлять перед кожним стільцем на відстані 5-10 см від краю столу. Праворуч, на одній лінії з десертною тарілкою, ставлять блюдце з чайною чашкою. Ручка чашки повинна «дивитися» ліворуч і бути паралельна краю столу, ложку чайну кладуть на блюдце ручкою вправо перед чашкою. Десертну вилку кладуть ліворуч від десертної тарілки, а десертну ложку - праворуч. За чайною парою в один ряд виставляють чарку лафітну, чарку рейнвейну, чарку лікерну. Якщо чарка не використовується, то офіціант прибирає її зі столу.