Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМК ВСТУП ДО МАРКЕТИНГУ 2011р..doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
315.9 Кб
Скачать

Розрахунок рейтингової оцінки змістового модуля та умови отримання підсумкової оцінки

Технологія застосування різних форм контролю знань студентів передбачає проведення поточного, рубіжного (модульного) і підсумкового контролю знань.

У відповідності до загальної кількості годин відведених на дисципліну згідно з навчальним планом, визначається кількість рубіжних (далі модульних) контролів, які проводяться у вигляді підсумкової модульної контрольної роботи, перелік питань і завдань якої охоплює певну кількість змістовних тем, визначених робочою програмою.

Для розрахунку рейтингової оцінки пропонується використати єдину бальну систему оцінювання академічної успішності студентів з обов’язковим переведенням оцінок до національної шкали та шкали ЕСТS

Таблиця 1

За шкалою

Університету

За націонал. шкалою

За шкалою

ECTS

Рівень

компетентності

Критерії оцінювання

90 – 100

5

„відмінно”

А

Високий

(творчий)

Особа, що навчається, виявляє особливі творчі здібності, вміє самостійно здобувати знання, без допомоги викладача знаходить джерела інформації, використовує набуті знання і вміння в нестандартних ситуаціях, переконливо аргументує відповіді, самостійно розвиває власні обдарування і нахили.

85 – 89

4

„добре”

В

Достатній

(конструктивно-варіативний

Особа, що навчається, вільно володіє вивченим обсягом матеріалу, застосовує його на практиці, вільно розв’язує вправи і задачі в стандартних ситуаціях, самостійно виправляє допущені помилки, кількість яких незначна.

75 – 84

С

Особа, що навчається, вміє зіставляти, узагальнювати, систематизувати інформацію під керівництвом викладача, в цілому самостійно застосовувати її на практиці, контролювати власну діяльність, виправляти помилки, серед яких є суттєві, добирати аргументи на підтвердження певних думок.

70 – 74

3

"задовільно"

D

Середній

(репродуктивний)

Особа, що навчається, відтворює значну частину теоретичного матеріалу, виявляє знання і розуміння основних положень, з допомогою викладача може аналізувати матеріал, виправляти помилки, серед яких є значна кількість суттєвих.

60 – 69

E

Особа, що навчається, володіє матеріалом на рівні, вищому за початковий, значну частину його відтворює на продуктивному рівні.

35 – 59

2 "незадовільно" з можливістю повторного складання

FX

Низький

(рецептивно-продуктивний)

Особа, що навчається, володіє матеріалом на рівні окремих фрагментів, що становлять незначну частину навчального матеріалу.

1 – 34

2 "незадовільно" з обов’язковим повторним курсом ”

F

Особа, що навчається, володіє матеріалом на рівні елементарного розпізнання і відтворення окремих фактів, елементів, об’єктів.

FX означає: “незадовільно” — необхідно виконати певну додаткову роботу для успішного складання;

F означає: “незадовільно” — необхідна значна подальша робота. Державна атестація студентів проводиться відповідно до чинної нормативної бази.

Модульний контроль з дисципліни "Вступ до маркетингу" у відповідності до робочої програми передбачає проведення 1 модульної контрольної роботи, загальним обсягом 2 годин на одну аудиторну групу. Для написання модульної контрольної роботи студентам надається не більше 120 хвилин. Відмова від написання модульної роботи розцінюється як негативна відповідь (оцінка FX).

При виконанні модульних контрольних робіт оцінці підлягають теоретичні знання та практичні навички, яких набули студенти після опанування певного модуля. До складу завдань конкретної модульної контрольної роботи, відповідно до специфіки правової спеціальності, групи, рівень засвоєння програмного матеріалу студентами, а також в залежності від ступеню підготовленості та активності групи, продемонстрованих на попередніх семінарських та практичних заняттях, можуть, у різній кількості та співвідношенні, включатися:

  • теоретичні питання нормативного або проблемного характеру;

  • тестові завдання;

  • ситуаційні завдання;

  • аналітико-розрахункові завдання.

Розрахунок бальної оцінки модуля (М) складається з наступних елементів:

М = Мо + К1 + ... Кn, + 10 де

Мо — початкова максимальна “вартість” модуля в балах, яку можна отримати під час модульного поточного тестування.

Таблиця 2

Назва модуля

Початкова “вартість” модуля Мо балів

Лекції

(год.)

Семінари

(год.)

Модульно-рейтинговий

контроль (год)

  1. Поняття про маркетинг

60

8

8

2

Максимальний бал рубіжного (модульного) контролю за 100 - бальною шкалою (Мmax) досягається додаванням до М0 "вартості" коефіцієнтів (К1 + ...+ Кn), які враховують виявлений рівень знань, навичок, умінь і виконання інших вимог під час проведення аудиторної роботи, а також додаткові бали (ДБ). Максимальна бальна оцінка розраховується за формулою:

Мmax = М0 + К1 + ...+ Кn + 10,

де М0 – максимальна "вартість" модульної контрольної роботи в балах;

Кn – бальні коефіцієнти, які кожна кафедра має право встановлювати з урахуванням обсягу навчальної дисципліни, наведені у табл. 3;

10 – додаткові бали (ДБ).

Максимальна "вартість" модульної контрольної роботи розраховується за формулою

М0max – (å К1 ...Кn + 10).