Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОБД_Лаб_роб_ 6 семестр_2014.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
2.04 Mб
Скачать

Зміна типу діаграми, встановленого за замовчанням

Для цього вам необхідно дотримуватись наступних пунктів:

1 Щоб активізувати меню Диаграмма, виберіть діаграму.

2 В меню Диаграмма виберіть пункт Тип диаграммы.

3 На вкладці Стандартные або Нестандартные виберіть необхідний тип.

На вкладці Нестандартные виводиться список поточних діаграм, що використовуються за замовчанням, а також нестандартних типів діаграм: вбудованих і добавлених. Можна створити діаграму, що містить необхідний тип, елементи і формат, а після цього зберегти її в якості нестандартного типу діаграми.

4 Виберіть команду Сделать стандартной і натисніть кнопку Да.

Для виходу з діалогового вікна без збереження змін поточного типу діаграми натисніть кнопку Отменить. Для виходу з діалогового вікна з збереженням змін поточного типу діаграми натисніть кнопку OK.

Використання об'єктів (комірок, форм, діаграм) в інших додатках (ms Word, PowerPoint та ін.)

Є можливість додавання даних листа Excel, діаграми або інших об'єктів для використання в якості ілюстрацій на листі або в документі іншого додатку. Можна змінювати розміри цих зображень, а також переміщати і змінювати самі зображення, подібно будь-якому іншому намальованому об'єкту.

Щоб зображення комірок листа змінювалося разом з даними джерела, можна встановити зв'язок об’єкту з листом джерела даних. В цьому випадку, наприклад, при зміні нумерації вхідних комірок, автоматично будуть відбуватись зміни в об’єкті.

Встановити зв'язок з зображенням діаграми не можна. Для автоматичної зміни діаграми при зміні вхідних даних слід виконати копіювання діаграми і вставлення об'єкту діаграми в кінцевий файл. Зображення може копіюватися як в форматі малюнку, так і в форматі растрового малюнку. Для формату малюнку вимагається менше оперативної і дискової пам'яті, що збільшує швидкість виводу зображення в Microsoft Excel.

Створення зображення комірок з прив’язкою до вхідних даних

В зображення включаються тільки видимі дані комірок. При необхідності змініть розмір стовпців Microsoft Excel, щоб всі дані, що повинні бути присутніми на зображенні, стали видимі. Якщо лінії сітки видимі, вони також потрапляють на зображення. Щоб прибрати лінії сітки, виберіть пункт Параметры меню Сервис, перейдіть на вкладку Вид і зніміть флажок Линии сетки.

1 Виділіть комірки листа, що повинні бути на зображенні.

2 Натисніть кнопку Копировать.

3 Натисніть лист або документ, в який буде вставлятися зображення.

4 Для копіювання на інший лист виберіть команду Вставить связь с рисунком меню Правка, водночас утримуючи клавішу SHIFT. При цьому буде встановлений зв'язок зображення шляхом формули, що посилається на копійовані комірки.

Щоб скопіювати зображення в документ, створений за допомогою іншого додатку Office, скористуйтесь командою Специальная вставка меню Правка. Виберіть Рисунок в списку Как, параметр зв'язати і натисніть кнопку OK.

Для зміни зображення може використовуватися панель інструментів Настройка изображения.

Створення зображення діаграми, комірок або об'єкту

Якщо лінії сітки видні, вони також присутні на зображенні. Щоб прибрати лінії сітки, виберіть пункт Параметры меню Сервис, перейдіть на вкладку Вид і зніміть флажок Линии сетки.

1 Виділіть скопійовані в вигляді малюнку комірки на листі Excel або в таблиці дані діаграми або виберіть копійовану діаграму або об'єкт.

2 Виберіть команду Копировать рисунок меню Правка, водночас утримуючи клавішу SHIFT.