Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОБД_Лаб_роб_ 6 семестр_2014.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
2.04 Mб
Скачать

Зв’язування форми із звітом

Форма Набори є одною з самих складних у базі даних Цукерки. Окрім опису наборів та їх складу вона дозволяє огляд інформації про хід продажу даного набору. Потрібно включити в форму огляд звіту Продажі по замовникам. Звіт Продажі наборів відкривається за допомогою командної кнопки, яка запускає макрос. Скористаємось гіперпосиланням, щоб напряму зв’язати форму Набори із звітом Продажі по замовникам.

1. В списку форм виділіть Набори та відкрийте її в режимі Конструктор (Design) (мал.1).

Малюнок 1

2. На панелі інструментів конструктора форм натисніть на кнопці Добавить гиперссылку (Insert Hyperlink). З’явиться діалогове вікно (мал.2).

Малюнок 2

3. В діалоговому вікні Добавление гиперссылки (Insert Hyperlink) на панелі Связать с (Link To) щелкните на пункті Объектом в базе данных (Object In This Database).

4. В списку об’єктів бази даних натисніть на позначці (+) зліва від позначки Отчеты (Reports). Список розвернеться і відобразяться всі звіти.

5. В списку об’єктів бази даних виділіть звіт Продажі по замовникам. Текст «Продажі по замовникам» відобразиться в полі Текст (Text To Display).

6. Натисніть на кнопці ОК. Діалогове вікно Добавление гиперссылки (Insert Hyperlink) закриється. В верхньому лівому кутку області форми Данные (Detail) з’явиться гіперпосилання Продажі по замовникам.

7. Вкажіть на гіперпосилання Продажі по замовникам і, коли вказівник прийме форму долоні, його її в положення яке вам потрібно.

Перевірте функціонування гіперпосилання

1. На панелі інструментів конструктора форм натисніть на кнопку Вид (View). Форма Набори відобразиться в режимі форми.

2. Натисніть на гіперпосилання Продажі по замовникам. Відкриється звіт Продажі по замовникам. Під панеллю інструментів попереднього огляду з’явиться панель інструментів Web.

3. Закрийте звіт Продажі по замовникам. Закрийте форму Набори, натиснувши на кнопку Да (Yes), щоб зберегти зміни.

Зв’язування форми з документом Microsoft Office

Скористаємось гіперпосиланням, щоб зв’язати форму Сотрудники з файлом Microsoft Excel Расчетный лист.хls, в якому знаходяться дані про утримування з заробітної плати.

1. Форму Сотрудники відкрийте в режимі конструктора.

2. На панелі інструментів конструктора форм натисніть на кнопку Добавить гиперссылку (Insert Hyperlink). З’явиться діалогове вікно.

3. На панелі Связать с (Link To) Натисніть на пункті файлом, веб-страницей (Existing File Or Web Page) (мал. 3).

Малюнок 3

4. Натисніть на кнопці Найти файл (File). З’явиться діалогове вікно Связать с файлом (Link To File).

5. Виділіть файл Расчетный лист.хls та натисніть на кнопці ОК. Діалогове вікно Связать с файлом (Link To File) закриється. Значення «Расчетный лист. хls» з’явиться в полі Текст (Text To Display).

6. Виділіть значення в полі Текст (Text To Display) та введіть Сведения об удержаниях. Натисніть ОК. Діалогове вікно Добавление гиперссылки (Insert Hyperlink) закриється. В верхньому лівому кутку області форми Дані (Detail) з’явиться гіперпосилання Расчетный лист.

7. Розмістіть гіперпосилання Расчетный лист в потрібному місці.

Перевіримо гіперпосилання на рабочий лист Office

1. Форму Сотрудники відобразіть в режимі форми.

2. Натисніть на гіперпосилання Расчетный лист. Відкриється вікно Microsoft Excel, в якому відобразиться робочий лист Расчетный лист.