Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОБД_Лаб_роб_ 6 семестр_2014.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
2.04 Mб
Скачать

Зв’язування форми з адресатом електронної пошти

Потрібно додати в форму Заказы гіперпосилання, щоб в випадку необхідності відсилати повідомлення за адресою електронної пошти нової служби.

1. Форму Заказы відкрийте в режимі конструктора.

2. На панелі інструментів конструктора форм натисніть на кнопці Добавить гиперссылку (Insert Hyperlink). З’явиться діалогове вікно.

3. На панелі Связать с (Link To) натисніть на пункті Электронной почтой (E-mail Address).

4. В полі Адрес эл. почты введіть HYPERLINK "mailto:helpdesk@mysweet.com" helpdesk@mysweet.com.

5. В полі Текст видаліть значення “maillo: HYPERLINK "mailto:helpdesk@mysweet.com" helpdesk@mysweet.com”, введіть Электронная почта службы заказов та натисніть на кнопці ОК.

6. В полі Тема введіть Вопросы формы Заказы та натисніть на кнопці ОК. В верхньому лівому кутку форми Данные з’явиться гіперпосилання Електронна пошта Службы заказов.

8. Розмістіть гіперпосилання в потрібному місці.

Перевірте гіперпосилання на адресата електронної пошти.

1. На панелі інструментів конструктора форм натисніть на кнопку Вид, щоб переключитися в режим форми.

2. В формі Закази натискаємо на гіперпосиланні Електронна пошта Службы заказов. Відкриється вікно Microsoft Outlook (якщо встановлений Microsoft Outlook)., в якому відобразиться нове повідомлення з темою «Вопросы формы Заказы» та адресою «maillo:helpdesk@mysweet.com».

3. Закриваємо повідомлення. Закриваємо форму Заказы, натиснувши на кнопці Да (Yes), щоб зберегти зміни.

Публікація об’єкта бази даних як Web-сторінки

Під публікацією об’єкта розуміється збереження об’єкта на Web-сервері в форматі HTML, де він стає доступним для Web-браузера. Так як Access підтримує формат HTML, будь-який об’єкт бази даних може бути легко експортованим в Web-документ (та навпаки). Під час цього об’єкт перетворюється в гіпертекст з мінімальним форматуванням. Зовнішній вигляд об’єкта можна покращити за допомогою таких засобів публікації Web-сторінок як Microsoft FrontPage, але цей процес потребує значних зусиль. Набагато простіше перетворити об’єкт бази даних в повноцінний Web-документ, скориставшись Microsoft Excel і Microsoft Word для форматування та публікації об’єкта бази даних.

Наприклад додамо в Web-вузол компанії «Цукерки» опис наборів цукерок. Відповідна інформація зберігається в таблиці Наборы, але публікувати передбачається тільки дані, які зберігаються в визначених полях.

Конвертуємо таблицю Наборы в формат RTF (Rich Text Format). Це формат Word, який повністю зберігає форматування тексту, перетворюючи його в команди, які можуть інтерпретуватися іншими програмами. Скористаємось Word, щоб внести зміни в таблицю Наборы та опублікувати її, зберігаючи в Web-папці в форматі HTML.

Огляд таблиці Access як Web-сторінки

1. На панелі елементів виділіть пункт Таблицы (Tables). Виділіть таблицю Наборы.

2. В меню Сервис (Tools) вкажіть на команду Связи с Office (Office Links) та натисніть на команді Публикация в MS Word (Publish It With MS Word). Відкриється вікно Microsoft Word, в якому відобразиться таблиця Наборы в форматі RTF. Таблиця зберігає коректні дані, хоча деякі з них не вміщуються в стовбцях та здаються обрізаними.

3. В Microsoft Word в меню Файл (File) натисніть на команді Предварительный просмотр Web-страницы (Web Page Preview). Відкриється вікно Web-браузера, в якому таблиця Наборы відобразиться як Web-сторінка. Дані повністю видні в комірках таблиці.

4. Закрийте Web-браузер. На екрані знову з’явиться вікно Word з документом Наборы.rtf.