Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОБД_Лаб_роб_ 6 семестр_2014.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
2.04 Mб
Скачать

Створення сторінки доступу за допомогою Майстра

Для створення сторінки доступу простіше всього користуватися Майстром, а потім допрацювати отриману сторінку в режимі конструктора.

Створимо Web-сторінку, яка зберігає опис і ціни наборів та автоматично обновляється із зміною вихідних даних. Відповідна інформація зберігається в таблиці Наборы. Створимо на її основі сторінку доступу.

1. В вікні бази даних на панелі об’єктів натисніть на пункті Страницы (Pages).

2. В списку сторінок натисніть двічі на пункті Создание страницы доступа к данным с помощью мастера (Create Data Access Page By Using A Wizard). З’явиться перше вікно Майстра сторінок (Page Wizard). (мал. 4.)

Малюнок 4

3. В списку поля Таблицы и Запросы (Tables/Queries) виділіть Наборы. В списку Доступные поля (Available Fields) по черзі натисніть двічі на всіх полях, за виключенням поля Код набора. Натисніть на кнопці Далее (Next).Всі поля (крім поля Код набору) перемістяться в список Выбранные поля (Selected Fields), та з’явиться друге вікно Майстра сторінок, в якому пропонується задати рівні групування.

4. Натисніть на кнопці Далее (Next). З’явиться третє вікно Майстра сторінок, в якому пропонується задати сортування записів. В даному випадку сортування не потрібно.

5. Натисніть на кнопці Далее (Next). З’явиться останнє вікно майстра сторінок. В полі для імені сторінок вказано значення «Наборы».

6. Впевніться, що вибраний варіант Изменить макет страницы: (Modify The Page Design), встановіть прапорець в полі Применить тему к странице? (Do You Want To Apply A Theme) і натисніть на кнопці Готово (Finish). Майстер закриється, та з’явиться діалогове вікно Тема (Theme) (мал. 5).

Малюнок 5

7. В списку Выберите тему (Choose A Theme) виділіть Весна. Впевніться, що в полях Активная графика та Фоновый рисунок (Active Graphics and Background) встановлені прапорці, та натисніть на кнопці ОК. Діалогове вікно Тема (Theme) закриється. На екрані в режимі конструктора відобразиться сторінка доступу Наборы (мал.6). До полів таблиці Запросы, які представлені на Web-сторінці, мається інтерактивний доступ.

Малюнок 6

8. Натисніть на тексті заголовка і введіть Конфеты. Натисніть під заголовком і введіть наш ассортимент.

9. На панелі інструментів конструктора сторінок натисніть на кнопці Вид (View), щоб перейти в режим сторінки. На сторінці відобразиться введений заголовок і текст, поля даних і панель переходу (мал. 7).

Малюнок 7

10. Закрийте сторінку доступу Наборы, назвіть її «Наборы» та натисніть на кнопці Да (Yes), щоб зберегти зміни.

Додавання Web-компонентів Microsoft Office

Набір Web-компонентів Microsoft Office дозволяє використовувати в Web-сторінках можливості трьох найбільш популярних інструментів, які входять в комплект Microsoft Office. За допомогою компонентів Сводная таблица Office (Office PivotTable), Диаграмма Office (Office Chart) і Электронная таблица Office (Office Spreadsheet) можна застосовувати в Web-сторінках такі засоби, як функції і формули Excel, оперативний аналіз даних і автоматичне оновлення таблиць і діаграм.

  • Компонент Диаграмма Office створює інтерактивне графічне відображення табличних даних з автоматичним оновленням зі змінами вихідної інформації.

  • Компонент Сводная таблица нагадує режим Сводних таблиць в Microsoft Excel та дозволяє оглядати, сортувати, групувати дані, обчислювати ітоги та створювати ітогові звіти.

  • Компонент Электронная таблица дозволяє вводити числові і текстові дані, створювати формули, виконувати обчислення, сортувати, фільтрувати та форматувати дані.