Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОБД_Лаб_роб_ 6 семестр_2014.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
2.04 Mб
Скачать

Модифікація таблиці Access для публікації в Web

В вікні Word встановіть вказівник на верхню межу стовпця Код набора і, коли вказівник прийме форму жирної стрілки, направленої вниз, натисніть на ньому. Стовбець Код набора буде виділений. В Word на панелі інструментів Стандартная (Standard) натисніть на кнопці Вырезать (Cut). Стовбець Код набора буде виділений, а залишені стовбці перемістяться ліворуч.

3. Виділіть стовбець Опис набору. В меню Таблица (Tables) натисніть на команді Автоподбор (AutoFit:AutoFit to Window) та виділіть рядок По ширине окна. Виділіть непотрібні стовпці та видаліть їх.

Папки Web

За наявністю зв’язку з Web-сервером, щоб опублікувати документ в Web, достатньо помістити його в папку на сервері. Це реалізується за допомогою ярлика Web-папки (Web Folders) на панелі Области (Places) в діалогових вікнах відкриття та збереження документів. Якщо зв’язок з Web-сервером відсутній, натиснення на ярлику Web-папки запускає функцію Мастер подключения Web-папки (Add A Web Folder Wizard).

Публікація таблиці Access як Web-сторінки

1. В Microsoft Word в меню Файл (File) натисніть на команді Сохранить как Web-страницу (Save As Web Page). З’явиться діалогове вікно Сохранение документа (Save As) зі списком файлів, які зберігаються в папці My Documents (Мои документы).

2. На панелі Области (Places) натисніть на пункті Web-папки (Web Folders). В вікні Сохранение документа (Save As) відобразиться список папок Web.

3. В списку папок Web виберіть папку Web, в якій потрібно опублікувати таблицю Наборы, а потім натисніть на кнопці Сохранить (Save). З’явиться попередження, що Web-браузер не підтримує деякі властивості документа.

4. Натисніть на кнопці Продолжить (Continue). Діалогове вікно Сохранение документа (Save As) закриється. Таблиця Наборы відобразиться в форматі HTML.

5. Закрийте Microsoft Word. Таблиця Наборы з бази даних Цукерки опублікована як Web-сторінка Наборы.htm.

Сторінка доступу до даних

Опубліковані в Web об’єкти бази даних є «статичними», тобто зберігають постійну інформацію. Із зміною вихідних таблиць прийдеться виконувати всі кроки, необхідні для публікації оновлених даних. Це можливо обійти, якщо створити динамічну або інтерактивну Web-сторінку, яка називається сторінкою доступу, в якій автоматично відображаються зміни джерела даних.

Сторінки доступу мають формат HTML. Вони створюються в Access і відображаються в Microsoft Internet Explorer або іншому Web-браузері. Окрім того, що сторінки доступу дозволяють відображати об’єкти бази даних в Web, вони підтримують VBScript и JavaScript, що дозволяє програмувати на одній з цих мов, знаходячись в звичному середовищі конструктора Access.

Подібно формам та звітам, сторінку доступу можна створювати в режимі конструктора, починаючи з початку. Однак простіше скористатись Мастером страниц або існуючою Web-сторінкою в якості основи, а потім модифікувати її, користуючись конструктором сторінок доступу.

Конструктор сторінок доступу використовує вікно Microsoft Internet Explorer, в якому додаються звичайні інструменти Access: панель елементів, список полів, вікно властивостей, та майстер інструментів. Робота із сторінкою доступу виконується аналогічно роботі у середовищі конструктора Access, а елементи керування, розміщені на сторінці доступу (ActiveX та елементи HTML), за формою та призначенням схожі з елементами керування, які використовуються в формах Access.