Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект лекций Интел власн.doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
314.37 Кб
Скачать

4. Удосконалення й поліпшення

  1. Протягом терміну чинності цього Договору сторони зобов'язуються негайно інформувати одна одну про всі вико­нані ними удосконалення й поліпшення, що стосуються «Патентів», «Продукції за ліцензією» і «Спеціальної про­дукції».

  2. Сторони зобов'язуються в першу чергу пропонувати одна іншій всі зазначені вище вдосконалення та поліпшення. Умови передачі цих удосконалень і поліпшень будуть узгод­жені сторонами додатково.

  3. Удосконалення й поліпшення, захищені патентами, чи стосовно яких до Установи подані заявки на одержання патентів на об'єкти промислової власності, які створюються однією зі сторін, вважаються як такі, що належать їй. У разі відмови будь-якої сторони чи відсутності від неї відповіді протягом ___________сторони мають право пропонувати удосконалення й поліпшення третім особам.

5. Зобов'язання та відповідальність

  1. Ліцензіар заявляє, що на дату укладення цього Дого­вору йому нічого не відомо про права третіх осіб, які б мог­ли порушуватися наданням даної ліцензії.

  2. Ліцензіар заявляє про технічну можливість здійснен­ня виробництва «Продукції за ліцензією» на підприємстві (підприємствах) Ліцензіата та про можливість досягнення показників, передбачених у Додатку № 4 до цього Договору за умови чіткого дотримання Ліцензіатом технічних умов та інструкції Ліцензіара. (Примітка. Далі в тексті може зазначатися, що механічні, техно­логічні, техніко-економічні, ергономічні, художньо-конструкторські та інші показники «Продукції за ліцензією» наводяться в Додат­ку № 4 до цього Договору.)

5.3. Ліцензіар заявляє, що технологічна документація та інші матеріали, які передаються Ліцензіатові, будуть ком­плектними та якісно виконаними відповідно до чинних норм і стандартів. (Примітка. У цьому місці сторони можуть обумовити й інші ви­моги до документації та іншої інформації.).

  1. Ліцензіат зобов'язується виготовляти «Продукцію за ліцензією» згідно з одержаною технічною документацією і інструкцією Ліцензіара, що стосуються відповідного винаходу.

  2. Сторона, яка не виконала зазначені вище умови, зо­бов'язана відшкодувати іншій стороні завдані їй у зв'язку з таким невиконанням збитки в розмірі ____________________________________ (вказується сума), але не понад (вказується сума).

  1. За порушення термінів передачі технічної докумен­тації та іншої необхідної інформації відповідно до розділу З цього Договору, Ліцензіар компенсує Ліцензіатові збитки, які обчислюються. (Примітка. У цьому місці збитки можуть вказу­ватися конкретними розмірами або ж може зазначатися спосіб їх підрахунку; може вказуватися верхня межа цих компенсаційних ви­плат Ліцензіара.).

  2. Розмір відшкодування збитків і компенсаційних ви­плат, про які одна сторона може заявити іншій у зв'язку з різними порушеннями умов цього Договору, не може в за­гальному результаті перевищувати одержані чи сплачені за розділом 7 цього Договору суми, якщо сторони не домови­лися про інше.

6. Технічна допомога в освоєнні виробництва «Продукції за ліцензією»

6.1. Для надання технічної допомоги Ліцензіатові в освоєнні виробництва «Продукції за ліцензією», а також з ме­тою навчання працівників Ліцензіата методам та прийомам праці, що стосуються виготовлення й застосування «Про­дукції за ліцензією», Ліцензіар на прохання Ліцензіата відря­джає на підприємство (підприємства) Ліцензіата необхідну кількість фахівців. Ліцензіат повідомить Ліцензіара про своє прохання за _______ до дати очікуваного прибуття фахівців Ліцензіара. (Примітка. Тут вказується час у днях, тижнях, місяцях тощо.)

  1. Ліцензіат забезпечить фахівців Ліцензіара під час їх перебування на підприємстві (підприємствах) Ліцензіата приміщеннями в готелях, транспортними засобами для проїзду до місця роботи й назад, телефонно-телеграфним зв'язком тощо, узгодженими видами обслуговування.

  2. Усі витрати, пов'язані з відрядженнями фахівців з метою надання необхідної технічної допомоги, включаючи оплату вартості залізничних автобусних або авіаційних квитків з ________ до місця призначення фахівців та назад, провезення ______ кг багажу в розрахунку на одну людину понад вагу, що дозволяється за квитком, а також винагороду, залежно від кваліфікації фахівців, сплачує Ліцензіат за таки­ми ставками: ______________________.

  3. У разі звернення Ліцензіата до Ліцензіара з прохан­ням про відвідання підприємства, що виробляє «Продукцію за ліцензією», з метою ознайомлення на місці з її виготов­ленням і відповідним обладнанням Ліцензіар задовольнить таке прохання.

Усі витрати, пов'язані з відвіданням фахівців Ліцензіата на підприємствах Ліцензіара, сплачує Ліцензіат.

6.5. На прохання Ліцензіата й за його рахунок Ліцензіар надішле Ліцензіатові зразки «Продукції за ліцензією» і ма­теріали, а також «Спеціальне обладнання», необхідне для ви­робництва «Продукції за ліцензією».