Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект лекций Интел власн.doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
314.37 Кб
Скачать

11. Реклама

Ліцензіат зобов'язується (Примітка. Замість «зобов'язується» може вказуватися «має право») зазначати у відповідних реклам­них матеріалах, а також на «Продукції за ліцензією» та «Спеціальній продукції», яка випускається на його підпри­ємствах, що ця продукція випускається згідно з ліцензією Ліцензіара.

Питання про використання Ліцензіатом товарного знака Ліцензіара сторони врегульовують окремою угодою.

12. Розв'язання суперечок

  1. У разі виникнення суперечок між Ліцензіаром і Ліцензіатом стосовно питань, передбачених цим Договором, сторони вживуть усіх заходів до розв'язання їх шляхом переговорів між собою.

  2. У разі неможливості розв'язання вказаних супере­чок шляхом переговорів їх належить розв'язувати у порядку…. (Примітка. Вказується судовий чи арбітражний порядок (третейський суд) залежно від того, хто є сторонами Договору; супе­речка може також розв'язуватися Міжнародним комерційним арбітражем.).

13. Термін дії Договору

13.1. Цей Договір укладено на ____ років. Він набирає чинності від дня його реєстрації у встановленому порядку в Установі.

13.2. Кожна зі сторін має право достроково розірвати цей Договір, надіславши письмове повідомлення іншій стороні, якщо вона не виконає якоїсь умови за пунктами _____ цьо­го Договору. Але стороні, яка не виконала своє зобов'язан­ня, будуть попередньо надані _____ місяців для усунення порушення.

  1. Якщо цей Договір буде достроково розірваний з ог­ляду на невиконання Ліцензіатом своїх зобов'язань, то Ліцензіат позбавляється права використовувати винахід за п. 2.1 у будь-якій формі й зобов'язаний повернути Ліцензіарові всю технічну документацію.

  2. У разі визнання «Патентів» недійсними повністю або частково чи при достроковому припиненні чинності патентів до закінчення терміну дії цього Договору, або з огля­ду на невиконання Ліцензіаром своїх зобов'язань за пункта­ми _____цього Договору, сторони врегулюють свої сто­сунки таким чином…… (Примітка. У цьо­му місці зазначаються можливі дії сторін з урахуванням п. 5 і 10.1.).

  3. Після закінчення терміну дії цього Договору Ліцен­зіат має право безкоштовно використовувати винахід Ліцензіара за п. 2.1 в обсязі, передбаченому цим Договором. (Примітка. Умовами Договору може передбачатися й інше; після закінчення терміну чинності патенту відповідним об'єктом промис­лової власності можна користуватися безкоштовно.).

При цьому зберігається зобов'язання про «Конфіден­ційність».

14. Інші умови

  1. Права і обов'язки кожної зі сторін за цим Догово­ром не можуть переуступатися іншій особі без письмової на це згоди іншої сторони, за винятком випадків, передбачених цим Договором.

  2. Всі зміни і доповнення до цього Договору мають оформлятися письмово, підписуватися уповноваженими на це особами та схвалюватися компетентними органами, якщо таке схвалення є необхідним.

  1. До всього того, що не врегульоване цим Договором, застосовуватимуться норми законодавства України.

  2. Згадані в цьому Договорі додатки № 1-4 на _________ аркушах вважаються його невід'ємною складовою частиною.

14.5. Цей Договір укладено в_______ (вказується місто, село тощо) «____»_________ _______ р. у двох при­мірниках.

Юридичні адреси сторін

Ліцензіар

Ліцензіат

Додатки

Додаток № 1. Перелік «Патентів»

Додаток № 2. Перелік «Спеціального обладнання»

Додаток № 3. «Технічна документація»

Додаток № 4. «Технічні (та інші) показники „Продукції

за ліцензією"»

Від імені Ліцензіара Від імені Ліцензіата

Контрольні питання до лекції № 5

1. Що таке ліцензійний договір?

2. Якими нормативними актами регулюється укладання ліцензійного договору?

3. Які є види ліцензій?

4. Які основні розділи передбачає ліцензійний договір?