Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MV_do_vik_lab_MTVP.doc
Скачиваний:
101
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
10.49 Mб
Скачать

Властивості ланцюгу передачі тиску.

Температурна похибка залежить від жорсткості розділювальних мембран та впливу передаючої зусилля рідини наповнення. Жорсткість розділювальної мембрани має вирішальне значення. Чим більше її діаметр, тим менше її жорсткість. На невеликі діапазони перепаду тиску, необхідно вибирати датчики з якомога більшими розділювальними мембранами.

Будь-яка рідина наповнення розширюється або стискується за зміни температури і вносить теж додаткову похибку в результат вимірювань. Цю похибку можна мінімізувати вибором датчика з рідиною наповнення, що відповідає межам температурних обмежень та значенням робочого тиску.

Швидкодія такого ланцюга залежить від довжини імпульсної трубки та в’язкості рідини наповнення.

4. Методика виконання роботи.

Перевірення перетворювача DS ІІІ відбувається шляхом порівняння отриманої різниці тисків, що подаються на його входи «+» та «-» та вимірюються відповідними зразковими манометрами, з даними, які отримуються по показам цифрового дисплею DS ІІІ.

5. Порядок виконання перевірення.

5.1. Ввімкнути тумблер “Живлення ~220В” на стенді манометрів та подати живлення на вимірювальний перетворювач Sitrans DS III. Подати на стенд стиснуте повітря живлення 140 кПа та ввімкнути пневматичні клапани «+» та «-» Sitrans DS III на пневматичних лініях подачі більшого та меншого тисків.

5.2. Використовуючи регулятори більшого тиску «+» та меншого тиску «-», зняти пряму та зворотну гілки перетворення перетворювача Sitrans DS III, регулюючи вентиль меншого тиску «-» (результати заносити в табл. №1).

Табл.№1

Манометр „-” , кПа

Зраз-кова-

різ-ниця,

кПа

Покази приладу Sitrans Р DS III

Покази приладу Sitrans Р DS III▼

Абсолют-на, кПа

▼ ▲

Приве-дена, %

▼ ▲

Відносна, %

▼ ▲

Похибки

10

20

30

40

50

60

70

80

90

100

5.2.1. Використовуючи регулятор більшого тиску «+», виставити покази зразкового манометра більшого тиску «+» на значенні 100 кПа.

5.2.2. Використовуючи регулятор меншого тиску «-», виставити покази

зразкового манометра меншого тиску на значенні 10 кПа.

5.2.3. Зняти зворотну () гілку характеристики перетворення перетворювача Sitrans DS III. Для цього зменшувати різницю тисків на його входах, збільшуючи тиск на вході «-». Повірку провести в діапазоні зміни різниці тисків від 100 кПа до 0 з кроком в 10 кПа.

В таблицю №1 у відповідний стовпчик занести також різницю тисків на зразкових манометрах.

5.2.4. Зняти пряму(▼) гілку характеристики перетворення перетворювача SITRANS Р DS III. Для цього збільшувати різницю тисків на його входах (на вході «-» зменшувати тиск від 100 кПа до 10 кПа з кроком 10 кПа).

5.3. Використовуючи регулятори більшого тиску «+» та меншого тиску «-», зняти пряму та зворотну гілки перетворення перетворювача SitransDS III, використовуючи регулятор більшого тиску «+». Результати занести у табл.№2.

5.3.1. Використовуючи регулятор більшого тиску «+», виставити покази зразкового манометра більшого тиску «+» на значенні 10 кПа.

5.3.2. Використовуючи регулятор меншого тиску «-», виставити покази зразкового манометра меншого тиску на значенні 10 кПа.

Табл.№2

Манометр „+” , кПа

Зраз-кова-

різни-ця,

кПа

Покази приладу Sitrans Р DS III

Покази приладу Sitrans Р DS III▼

Абсолют-на, кПа

▼ ▲

Приве-дена, %

▼ ▲

Відносна, %

▼ ▲

Похибки

10

20

30

40

50

60

70

80

90

100

5.3.3. Зняти пряму (▼) гілку характеристики перетворення перетворювача SITRANS Р DS III. Для цього збільшувати різницю тисків на його входах, збільшуючи тиск на вході «+». Повірку провести в діапазоні зміни різниці

тисків від 10 кПа до 100 кПа з кроком в 10 кПа.

В таблицю №2 у відповідний стовпчик занести також різницю тисків на

зразкових манометрах.

5.3.4. Зняти зворотну () гілку характеристику перетворення перетворювача SITRANS Р DS III. Для цього зменшувати різницю тисків на його входах, зменшуючи тиск на вході «+». Повірку провести в діапазоні зміни різниці тисків від 100 кПа до 10 кПа з кроком в 10 кПа.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]