Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MV_do_vik_lab_MTVP.doc
Скачиваний:
101
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
10.49 Mб
Скачать

6. Обробка результатів вимірювання.

6.1. По отриманим даним табл. №1 визначити варіацію, абсолютну, відносну та приведену похибки манометра Sitrans P ZD по діапазону вимірювання.

6.2. Скоригувати статичні характеристики перетворення каналів передачі інформації Sitrans P ZD та Sitrans P Z - Sirec DS до виду з усуненою початковою адитивною складовою. Для цього від значень, що знаходяться у комірках в дужках, вирахувати початкове значення сигналу (для прямої та зворотної гілок перетворення), який відповідає мінімальному значенню тиску. Отримані значення записувати у відповідну комірку без дужок, але в нижній її частині.

6.3. Розрахувати кориговані характеристики перетворення каналів передачі інформації по каналу Sitrans P ZD та каналу Sitrans P Z.

6.3.1. Із табл.2 та табл.3 розрахувати різницю між максимальним (при 1,1 ат). та мінімальним (при 0 ат) значенням показів цифрового реєстратора, зафіксованим ним по обом каналам для прямих гілок характеристик перетворення. Розраховані різниці повинні відповідати максимальному надлишковому тиску зразкового манометра МО в дослідах, тобто, 1,1 ат. Тому необхідно визначити коефіцієнт Км масштабу, на який необхідно помножити різниці з тим, щоб отримати в кінці діапазону 1,1ат.

6.3.2. Для кожної точки діапазону передачі інформації обох приладів

розрахувати кориговане (дійсне) значення тиску, помноживши значення без дужок у відповідних комірках на визначений коефіцієнт масштабу. Результати розрахунків заносити у відповідні комірки (коригована характеристика) колонок табл.2 і табл.3, які використовувати в подальшому як дійсні значення.

6.4. По отриманим даним табл. №2 визначити для скоригованих характеристик перетворення варіацію, абсолютну, відносну та приведену похибки обох каналів по діапазону вимірювання (записи для P ZD виконувати у верхній частині відповідної комірки, а для P Z – у нижній).

6.5. Побудувати для всіх приладів графіки: а) реальної статичної ха-

рактеристики перетворення; б) залежності зміни похибок по отриманим діапазонам вимірювання (точки наносити через кожні 10 кПа).

6.6. Зробити висновки.

Контрольні запитання.

1. Будова сенсору тиску з використанням тензорезисторів.

2. Будова та склад манометрів фірми Siemens типу Sitrans P ZD та Z.

3. Які чутливі елементи використовуються для вимірювання тиску?

4. Чому дорівнює напруга у вимірювальній діагоналі мостової схеми?

5. Які є одиниці вимірювання тису?

6. Які Ви знаєте види тисків і в чому їх різниця?

7. Які вимоги ставляться до зразкових приладів?

8. Яке призначення та які можливості реєстратора Sirec DS?

Лабораторна робота № 2-т-дм деформаційні манометри

Мета роботи

1.1.Вивчити принцип дії манометрів, в яких сили, що утворюються вимі-

рюваним тиском врівноважуються пружною деформацією ПВП.

1.2. Вивчити принцип дії, конструкцію та методику перевірення де-формаційного трубчастого манометра. Провести перевірення приладу.

1.3. Вивчити принцип дії, конструкцію та провести перевірення де-формаційного трубчастого манометра з диференційно-трасформа-торною передачою та вторинного приладу РМ1, що працює в комплекті із ним, та електроконтактного мановакуумметра ЕКМВ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]