Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MV_do_vik_lab_MTVP.doc
Скачиваний:
101
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
10.49 Mб
Скачать

5.4. Визначення основної похибки в нормальних умовах

Визначення основної похибки проводиться в нормальних умовах в 10 точках діапазону вимірювання. Значення вибраних точок надані в таблиці 1.

Таблиця №1

№ п/п

Діапазон вимірювання

Значення ваги (кг)

1

Від 0 до 18 кг

0; 2,0; 4,0; 6,0; 8,0; 10,0; 12,0; 14,0; 16,0; 18,0

Таблиця №2

n Цикл № 1 Цикл № 2 Цикл № 3 Цикл № 4 Цикл № 5

X0i

Хimin

Ximax

Хimin

Ximax

Хimin

Ximax

Хimin

Ximax

Хimin

Ximax

0

2

4

6

8

10

12

14

16

18

В кожній точці, приведеній в таблиці 1, провести не менше 10 спостережень (5 із сторони менших значень і 5 із сторони більших).

Спостереження з меншої сторони виконуються в напрямку від нижньої межі діапазону до верхньої (пряма гілка характеристики перетворення ↓) поступовим збільшенням зусилля на МПП. При цьому збільшують кількість гир в корзині пристрою від 0 до 9 (значення Х) та записують покази цифрового індикатора Хimin для прямого ходу, що відповідає кількості гир в корзині (загальній вазі).

Спостереження з більшої сторони виконуються навпаки - в напрямку від верхньої межі до нижньої (зворотний хід), поступово зменшуючи навантаження (виймають по одній гирі із корзини), та записують значенняXimax для зворотної гілки характеристики перетворення, що відповідає кількості гир в корзині (загальній вазі). При цьому покази пристрою, що відповідають максимальному навантаженню при прямому ході, переносять у початкову точку відліку зворотного ходу.

Таке навантаження та розвантаження МПП утворює цикл, кількість яких повинна дорівнювати n= 5. Покази пристрою, що відповідають відсутності навантаження на МПП в зворотному ході, переносять у початкову точку відліку наступного циклу.

Покази для прямого ходу (↓) та зворотного ходу () по характеристиці перетворення заносять в таблицю №2.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]