Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MV_do_vik_lab_MTVP.doc
Скачиваний:
101
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
10.49 Mб
Скачать

6. Обробка результатів вимірювань.

6.1.Розрахувати для ІВК з ТРМ 200 (табл..2) реальну статичну

характеристику перетворення (пряму та зворотну) в указаному діапазоні з урахуванням початкових показів Х, тобто, усунути адитивну складову результатів вимірювання, вирахувавши різницю між плинним показомІВК по діапазону Хта початковими показами Х. Різницю (Х- Х) записувати у ті ж самі комірки таблиць, де знаходяться результати окремих вимірювань▼ або , але в нижній частині прямокутників.

6.2. Визначити варіацію, абсолютну, відносну та приведену похибки ІВК після дистанційної передачі уніфікованого вихідного сигналу з рівнеміра LC 300 на прилад ТРМ 200, використовуючи його реальні статичні ХП для прямого та зворотного ходу (табл.2). При розрахунках похибок за істинні значення рівня води в ємності брати значення Хіз колонки «Приріст по лінійці».

6.3. Розрахувати (табл. 1) реальну статичну характеристику перетворення (пряму та зворотну) безпосередньо ємнісного ПВП LC 300 в «пФ» в отриманому діапазоні з урахуванням початкових показів Х, тобто, усунути адитивну складову результатів вимірювання, вирахувавши різницю між плинним показомLC 300 по діапазону Хта початковими показами Х. Різницю (Х- Х) записувати у ті ж самі комірки таблиць, де знаходяться результати окремих вимірювань▼ або , але в нижній частині прямокутників.

6.4. Визначити розрахункову ідеальну характеристику перетворення (ХП) ємнісного ПВП LC 300 в «пФ». Для цього визначити ідеальний приріст в пФ по ХП, який дорівнює значенню різниці (Х- Х) в кінці діапазону, що розділена на кількість точок по характеристиці перетворення, без одної. Отриманий приріст, який відповідає ідеальній ХП в пФ для значення приросту по лінійці, що дорівнює 100 мм, записати у колонку «Приріст по лінійці, мм/ пФ» табл. 1 у ту ж саму комірку. Для наступного приросту по лінійці (200 мм), значення ідеального приросту у пФ подвоїти і т.д.

6.5. Визначити абсолютну, відносну та приведену похибку безпосередньо ємнісного ПВП LC 300, використовуючи його реальні статичні ХП для прямого та зворотного ходу (табл. 1). При розрахунках похибок за дійсні (істинні) значення використовувати значення по розрахунковій ХП.

6.6. Побудувати статичну характеристику перетворення рівнеміра LC 300 та ІВК з ТРМ 200, а також залежності їх варіацій, абсолютних, відносних і приведених похибок по діапазону вимірювань.

6.7. Указати в мм отриману варіацію (гістерезис) при спрацьовуванні та відпусканні сигналізаторів рівня.

6.5. Зробити висновки по результатам перевірення.

Контрольні питання.

1. Основні залежності та суть побудови і використання ЄПВП.

2. Приклади використовування диференціальних та недиференціальних ЄПВП.

3. Теоретичні основи побудови ЄПВП рівня.

4. Ємнісний рівнемір SITRANS LC 300.

5. Суть сигналізаторів граничного рівня.

6. Охарактеризуйте сигналізатор Pointek CLS 100.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]