Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MV_do_vik_lab_MTVP.doc
Скачиваний:
101
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
10.49 Mб
Скачать

3.4. Призначення та конструкція витратоміра Sitrans f va Trogflux

Поплавковий витратомір постійного перепаду тиску типу Sitrans F VA Trogflux (рис.3) призначений для вимірювання об’ємів прозорих протоків рідин та газів в закритих трубопроводах. Прилад проградуйований для рідин з питомою вагою 1 кг/л. Для всіх інших речовин шкалу необхідно перераховувати.

Основні технічні характеристики Trogflux:

• Принцип вимірювань - поплавок; •Температурний діапазон: 600С (для води 500С); • Клас точності: 2,5; • Межа вимірювань при тиках до 10 бар: для рідин – від 12,5 л/год до 25, м3/год; а для газів – від 200 л/год до 430 м3/год;

•Температурний діапазон: 600С (для води 500С).

Конструкція : Витратоміри SITRANS FVA Trogflux складаються із пластикової вимірювальної трубки с поплавком та з’єднувальних деталей (рис.3). Індикація витрати здійснюється безпосередньо по шкалі, що розташована на вимірювальній трубці (наприклад, в л/год). Точка відліку знаходиться в місці найбільшого діаметра поплавка.

Особливі якості приладу: • наявність окремих шкал для вимірювання рідин та газів; • простий монтаж та эксплуатація; • дешева за ціною пластикова конструкція; • короткий термін поставки фірмою інших стандартних версій приладу; • можливість поставки приладу, що оснащений поплавком, який вміщує магніт, а також герконові реле з зовнішньої сторони пластикової конічної трубки; це забезпечує сигналізацію верхньої та нижньої межі діапазону вимірювання.

■ Монтаж та експлуатація приладу: прилад встановлюється вертикально и без будь-яких зусиль. Звуження або розширення, регулюючі клапани перед або після приладу при вимірюванні витрати рідин не впливають на точність. Для газів, з метою усунення впливу компресійних коливань, рекомендована установка приладу перед вентилями.

Так як поплавкові витратоміри є дуже чутливими до зміни витрати, то

регулюючі клапани повинні налаштовуватись дуже повільно.

Калібрування здійснюється тільки для вимірювання конкретної речовини.

Обов’язкове виконання умов калібрування. Для газів додатково необхідно вибирати початкову точку тиску (надлишкового або абсолютного).

3.5. Призначення та конструкція витратоміра рм1

«Перетворювач уніфікованого сигналу у цифровий код РМ1» випускає фірма «Овен» (Росія). РМ1 використовується як вторинний прилад для вимірювання, індикації, реєстрації та корекції тиску і температури, або різниці тисків, або плинної та сумарної витрати рідин, пари та газів в режимі реального часу з урахуванням температури та тиску у трубопроводі. РМ1 замінює приладу КСД і дозволяє підключення до його входу стандартних взаємозамінних ДТП, а також будь-які ПВП з уніфікованими струмовими сигналами.

Прилад РМ1 має в своєму складі канали вимірювання: витрати, тиску та температури, а також оснащений генератором синусоїдальних коливань, електронним обчислювачем, накопичувачем витрати, цифровим індикатором, таймером, блоком пам'яті та блоком, що забезпечує зв'язок з ЕОМ.

Канал вимірювання витрати призначений для приймання сигналів від ПВП перепаду тиску і перетворення їх в постійну напругу. Канал вміщує два перетворювачі: ПТН – перетворювач постійного струму в постійну напругу (використовується для обробки уніфікованих сигналів по струму) та ППП – перетворювач змінної напруги в постійну (використовується для обробки сигналів від ПВП з диференційно-транформаторною передачею інформації).

Основна приведена похибка приладу РМ1 - ≤0,25% від діапазону вимірювання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]