Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТ опера.docx
Скачиваний:
295
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
117.75 Кб
Скачать

Робота служби обслуговування номерного фонду

Найважливішою функцією служби експлуатації номерного фонду є підтримка необхідного рівня комфорту і санітарно-гігієнічного стану готельних номерів, а також суспільних приміщень (холів, фойє, переходів, коридорів). Основний процес комфортного проживання гостя у готельному комплексі здійснюють покоївки, форма організації праці яких є індивідуальною.

В готелі «Опера» стандарт прибирання номерів та коридорів на високому рівні. Службу експлуатації номерів очолює менеджер, якому підпорядковані покоївки. Основним обов'язком покоївок є прибирання номерів.

Прибирання номерів буває:

- щоденним;

- після виїзду проживаючого;

- генеральним.

Щодня покоївка виконує поточне і проміжне прибирання номерів. Прибирання номерного фонду здійснюється в наступній послідовності:

  • роботи ведуться в заброньованих номерах,

  • прибираються номери, які звільнилися від проживаючих гостей,

  • прибирання в зайнятих приміщеннях. Прибирання варто робити під час відсутності гостя. Якщо ж гість знаходиться в номері, необхідно одержати в нього дозвіл на прибирання.

Процес поточного прибирання:

- провітрювання приміщення,

- прибирання і миття посуду,

- прибирання ліжок, тумбочки, столу,

- видалення пилу,

- прибирання санітарного вузла.

В обов'язки покоївки також входить перевірка збереження устаткування номера. Якщо номер складається з декількох кімнат, процес прибирання завжди починається в спальні, потім продовжується у вітальні й інших приміщеннях. Завершується робота прибиранням санітарного вузла. Щоденне проміжне прибирання в номерах робляться в міру потреби і при наявності умов для прибирання.

При прибиранні номера після виїзду гостей в додаткові функції покоївки входить:

• приймання номера,

• зміна постільної білизни і рушників,

• заміна інформації, що є в номері.

Генеральне прибирання номерного фонду і всієї житлової частини готелю здійснюється не рідше одного разу в 10 днів.

До посадових обов’язків персоналу на поверхових службах готелю належать:

1) Вчасно прийняти замовлення та швидко його виконати.

2) Прибирання номерів має бути швидким та якісним.

3) Виконання всіх наказів старших керівників на поверсі.

4) Мати чистий та охайний зовнішній вигляд.

5) При звертанні гостя до персоналу на поверсі, персонал має допомогти гостю, якщо ж персонал не розуміє мови або вирішення даного питання не в його компетенції, працівник має повідомити про це керівника, але ні в якому разі не ігнорувати гостя.

Посадові інструкції покоївок:

1. Приходити на роботу необхідно за 15 хвилин до початку робочої зміни (початок зміни 8.00 ранку), в 8.00 вона одержує завдання від старшої по зміні покоївки.

2. Покоївка повинна мати охайний і чистий зовнішній вигляд: чисте волосся, охайні руки, макіяж легких пастельних відтінків.

3. На початку зміни покоївка має перевірити всі свої номери і заповнити спеціальний бланк, де буде вказано стан номерів.

4. Якщо на дверях висить картка «необхідно прибрати» це говорить про те, що покоївка повинна швидко прибрати даний номер. В номери, в яких висить червона картка з написом «не турбувати» не можна телефонувати та заходити.

5. Якщо в номері покоївка виявила несправні електроприлади вона має сповістити про це старшого по зміні.

6. Перед тим як зайти в номер покоївка повинна постукати два рази.

У готелі «Опера» на зміні 2 покоївки. Кожна прибирає й упорядковує від 12 до 20 номерів у день - приміщення прибрані у відповідності зі стандартами.

Час, затрачуваний на прибирання, залежить від співвідношення виїздних та жилих номерів.

При прибиранні житлових приміщень покоївка користується такими миючими засобами:

- рідкий миючий засіб для туалетів;

- універсальний миючий засіб;

- універсальний миючий засіб для скляних і дзеркальних поверхонь;

- освіжував повітря.

Також на зміні є прибиральниця, до обов' язків якої входить утримання в належному санітарному стані коридорів, сходових майданчиків, санвузлів, вестибюлів і холів, а також інших приміщень загального користування, що знаходяться на закріпленій ділянці. До її обов'язків належить миття стін і підлог, дверей, вікон, меблів, килимових виробів, що знаходяться в службових приміщеннях і місцях загального користування; чищення і дезінфекція обладнання санітарних вузлів загального користування тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]