Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТ опера.docx
Скачиваний:
295
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
117.75 Кб
Скачать

Особливості організації додаткових послуг готелю

Як і належить готелям класу 5 зірок, бутік-готель пропонує своїм пожильцям великий вибір послуг, які зроблять дозвілля приємним, а ділові заходи дозволять провести на високому рівні.

Бізнес- готель надає наступні послуги:

· СПА-центр

· Спортзал: фітнес-центр

· Інтернет: Wi-Fi

· Конференц-зал

· Бізнес-центр

· Сейф

· Кондиціонер в прилюдних зонах

· Обслуговування номерів

· Прання одягу

· Прасування одягу

· Прокат автомобілів представницького класу

· Ресторан, бар/лаундж

· Буфет/продуктовий магазин

· Допомога туристам/бронювання квитків

· Безкоштовна парковка

· Перукарня

· Обмін валюти

· Бізнес послуги

Готель "Опера" оснащений всім необхідним для проведення заходів будь-якого роду. Всі зали мають комплексне телекомунікаційне обладнання і призначені для проведення прес-конференцій, презентацій, ділових зустрічей і семінарів. Зали можуть бути заброньовані як окремо, так і разом.

Конференц-хол "Симфонія" і "Маестро" можуть прийняти у своїх стінах до 250 гостей, а також можуть бути розділені на окремі зали. Кожен зал оснащений всією необхідною аудіо-та відеотехнікою. У залах можливі різні варіанти розсадження гостей, що забезпечить успішну організацію і проведення як приватної прес-конференції, так і великого міжнародного семінару. Обидва зали прекрасно підходять для офіційних і приватних заходів. Шумопоглинаючі стіни залів дозволяють повністю зосередитися на роботі. Забезпечений сучасною технікою та обладнанням вищого ґатунку:

- мультимедійний проектор та слайдпроектор;

- лазерна указка;

- мобільний екран;

- телевізор;

- підключення супутникових каналів;

- телефон з можливістю конференц-зв’язку,

- фліпчарт,

- якісний безпровідний Інтернет.

Бізнес-лаунж - це втілення чудового стилю і комфорту в самому центрі Києва. Він підходить як для ділових зустрічей, так і неформальних корпоративних презентацій, коктейльних вечірок і приватних обідів.

Бізнес-центр пропонує своїм гостям наступні послуги:

· ксерокс,

· факс,

· телефонні послуги,

· ламінування,

· чорно-білий та кольоровий друк,

· сканування,

· набір тексту,

· брошюровка,

· перекладацькі послуги

· безкоштовний доступ до високошвидкісного Інтернету.

Також, за запитом, може бути роздрукована міжнародна преса.

Всі пожильці готелю "Опера" можуть відвідати SPA-центр готелю, який пропонує різні види масажу:

· загальний масаж (оздоровчий, спортивний)

· релакс - масаж

· шоколадний енергетичний масаж-обгортання

· китайські оздоровчі масажі "ТУІ НА" і "Тяо Ван Мо"

Також в готелі "Опера" функціонує фітнес-центр. Це повністю обладнаний тренажерний зал TechnoGym, де можна зарядитися енергією та гарним настроєм. Фітнес-центр готелю надає можливість попаритися у фінській сауні, підбадьоритися під циркулярним душем і на довершення - розтанути від насолоди в джакузі.

      1. Особливості організації, технічного оснащення та технологічного забезпечення виробничого процесу закладу розміщення

Важливою передумовою ефективної і безперебійної роботи ЗРГ, що дозволяє більш повно задовольняти споживчий попит, сприяє зниженню витрат і підвищенню рентабельності є раціональна організація постачання сировиною, напівфабрикатами, продуктами і матеріально-технічними засобами.

Дуже суттєвим фактором планування товарних запасів є наявність у підприємства оборотних коштів. Тому, в остаточному підсумку, розроблений норматив товарних запасів узгоджується з розміром джерел поповнення оборотних коштів підприємства.

Наступним етапом складання плану роздрібного товарообігу є погодження загального обсягу товарообігу з товарним забезпеченням як у цілому, так й за товарними групами.

Розрахунок товарного забезпечення починається з визначення загальної потреби в товарах, яка складається з наступних елементів:

- обсягу роздрібного товарообігу;

- зміни товарних запасів, виходячи з встановленого на підприємстві нормативу;

- резерву товарів на відшкодування втрат від природних збитків за діючими нормами.

Важливим питанням в плануванні товарного забезпечення є пошук джерел товарів. Постачання необхідною сировиною та напівфабрикатами готелю «Опера» здійснюється оптово-продовольчими фірмами. За підтримку обсягів постачання на прийнятному рівні відповідає завідувач виробництвом і адміністратор.

Організація постачання готельно-ресторанного комплексу «Наше місто» здійснюється на основі договорів, укладених між підприємством і фірмами-постачальниками. Договори укладаються як в усній, так і в письмовій формі.

Продовольчі товари та матеріально-технічні засоби відпускаються постачальниками за накладними.Продукти, що швидко псуються, необхідно прийняти протягом 24 годин, решту продуктів - протягом 10 днів. Розрахунок продовольчих товарів для готелю «Наше місто» здійснюється методом споживання на 1 день, якщо це продовольчі товари, і на тиждень, якщо це матеріально-технічне оснащення.

У складських приміщеннях підтримують необхідну температуру і вологість повітря, додержуються вимог і правил санітарії і гігієни.

Вантажно-розвантажувальні роботи здійснюються вручну, без використання механічного обладнання.

Харчова сировина привозиться в спеціально обладнаних охолоджуваних машинах для швидкопсувних продуктів; тара, у якій надходять швидкопсувні продукти, промаркована. З усією вступною сировиною перевіряються накладні, що містять інформацію про дату вироблення й строк реалізації; всі продукти тварин-ного походження також супроводжуються довідкою ветеринарного нагляду. Для перевезення продовольчих товарів використовується спеціалізований транспорт, що має маркування «Продукти». Кузови таких машин зсередини оббиваються оцинкованим залізом або листовим алюмінієм. Особливо швидкопсувні продукти перевозять ізотермічним транспортом і тим, що має камери охолодження.

Приймання товарів за якістю проводиться за органолептичними показниками (за виглядом, кольором, запахом, смаком). При цьому перевіряють відповідність стандартам, ТУ. Для приймання товарів уЗРГ є окремий вхід, який обладнано під’їздом для зручного розвантаження продукції, що є досить важливим моментом.

Для забезпечення безперебійної роботи виробництв по реалізації продукції в достатньому асортименті з урахуванням попиту споживачів організовують товарні запаси. Але для того, аби на підприємстві ресторанного господарства при плануванні запасів не відбувалося псування продукції, слід дотримуватись їх допустимих термінів та умови зберігання.

В готелі «Опера» розрізняють наступні види складських приміщень:

- охолоджувальні камери;

- неохолоджувальні комори.

Залежно від сировини, яка у них зберігається, ці складські приміщення розподіляються на менші структурні одиниці.

В ЗРГ наявні такі не охолоджуючі комори:

- комора овочів та солінь;

- комора сипучих продуктів;

- комора хліба;

- комора горілчаних виробів, напоїв та бакалійних товарів;

- комора та мийна тари й інвентарю.

У кожному із цих видів приміщень зберігають певну сировину та напівфабрикати, суворо дотримуючись режимів зберігання. Для неохолоджувальних приміщень підібрано наступне обладнання: стелажі, підтоварники для компактного розміщення і зберігання продуктів.

Продукти, які потребують знижених температур, зберігають у таких охолоджувальних камерах:

- охолоджувальна камера м’яса та риби;

- молочно-жирових продуктів та гастрономії;

- фруктів, овочів, зелені та напоїв;

- кондитерських виробів;

- камера добового запасу.

Роздільне зберігання груп сировини перешкоджає втраті їх своїх смакових властивостей і оптимальний час зберігання, завдяки дотриманню температурних режимів. В охолоджувальних камерах використовуються підвісні гаки, ваговимірне, підйомно-транспортне та холодильне обладнання (низькотемпературне, середньо температурне).

Для контролю режимів зберігання в ГРК «Наше місто» наявні термометри, ареометри, психрометри. Складські приміщення оснащені необхідним інвентарем, інструментом для приймання сировини, її зберігання і відпуску.

Транспортними засобами для складських приміщень є вантажні візки. Для відкривання тари в ресторані є необхідне обладнання, а саме: молотки дерев’яні і металеві, знімач обручів з бочок, ніж для розпорювання мішків, набійник металевий і дерев’яний, фігурний важіль, молоток-лапка та ін.

Отже, організація роботи складського та тарного господарства даного підприємства є досить чіткою та конкретною, відповідає всім нормативним документам та є максимально зручною. В закладі чітко дотримуються термінів та режимів зберігання сировини і готових продуктів; використовують тару різного матеріалу як одноразову так і багаторазову з врахуванням технічних, експлуатаційних, санітарно-гігієнічних та екологічних вимог.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]