Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
67-_78_ust.docx
Скачиваний:
62
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
53.93 Кб
Скачать

71. Характеристика устаткування хімчисток, номенклатура устаткування, вимоги до розміщення.

Обробка виробів може проводитися механічними та хімічними методами. Механічна обробка проводиться здопомогою спеціальних ластиків, губок, щіток, а також шліфувальних полотенрізної зернистості. Використання спеціальних хімічних засобівє більш ефективним, але необхідно враховувати чутливість шкіри до «Хімії». Виведення плям на вироби з натурального хутра проводиться, якправило, у виняткових випадках, попередня обробка припускаєпроведення ретельної зачистки найбільш забруднених ділянок підкладів.

Відразу після зачистки вироби слід завантажити в машину для проведенняосновний чищення, щоб, з одного боку, не допустити надмірних негативнихвпливів хімічних засобів на вироби ( «зриву» барвника), а з іншогобоку - можливості закріплення забруднень і плям в результатівисихання оброблених ділянок.

Велике значення для отримання необхідної якості чищення маєвибір типу машини, в якій проводиться обробка.

Вихідними даними для вибору технологічних параметрів обладнанняхімчистки є особливості технологічного процесу і обсягпослуг, що надаються.

Найбільш оптимальним вибором серед машин хімчистки є машиназамкнутого циклу на перхлоретілене.

До складу устаткування для хімчистки входить стіл для виведення плям,необхідний при чищенні текстильних виробів, прасувальний стіл з праскою,компресор для подачі воздуха.

72. Класифікація і принцип роботи прасувального устаткування готелів.

Прасування підрозділяється на прасування фасонного і прямої білизни. Фасонне білизна прасується на прасувальних дошках, пароманекенах, прасувальних пресах. Необхідність обробляти різні види фасонної білизни: сорочки, халати, піджаки і брюки, комбінезони і т.д., і диктує вибіртогочи іншого виду обладнання. Дуже часто прасування фасонних виробів вимагає використання двох або декількох видів устаткування.Продуктивністьданого виду обладнання дуже сильно залежить від кваліфікації персоналу. Прасування прямої білизни здійснюється на прасувальних ковзанках, які поділяються на ковзанки желобкового типу і катки типу «коландр». Вони відрізняються конструктивно і способом проходження білизни при гладінні. Більш простими вважаються катки желобкового типу, проте, вони мають меншупродуктивність. Зазвичай обидва типи ковзанок поділяються залежно від діаметра валу і ширини гладячоїповерхні.

Для прасування постільної і столової білизни, одягу та іншого білизни використовують сушильно-прасувальні катки. Прасувальні катки оснащені нержавіючим хромованим валом діаметром 350, 500 мм з високим рівнем чистоти поверхні. Тим самим запобігає можливе виникнення плям іржі на білизну. Вал має високу теплопровідність. Розігрів валу до певної температури здійснюється електро-, газо-, або паронагрівача. Вал приводиться в обертання від механізму приводу. У деяких моделях прасувальних катків використовується електродвигун з частотним управлінням, завдяки чому швидкість прасування ковзанки можна змінювати від 0,8 до 8,0 м / хв. На 300 градусів по довжині кола валу його оточують гладильні ремені, які приводяться в рух спеціальними циліндрами. Завдяки ременям білизна щільно притискається до поверхні валу. 17 Прасувальні катки мають вбудоване вкладає пристрій, що полегшує заправку білизни в машину, і пристрій, для поздовжнього складання вигладжених виробів. Білизна подається на живильний столик вкладає пристрої з притискним валиком. Притискний валик рівномірно по всій довжині захоплює виріб і підводить його до циліндра з прасувальними ременями. Потім білизна затискається між прасувальними ременями і розігрітійповерхнеюпрасувального вала, підсушується, розгладжується і надходить у пристрій для поздовжнього складання. Прасувальні катки мають пристрій програмного управління, що пропонує 20постоянних програм роботи. В якості додаткових модулів до прасувально-сушильним ковзанок можуть бути встановлені: 1) Пристрій для поперечного складання виробів 2) штабелювальні пристрій Монтаж, ремонт і технічне обслуговування обладнання пралень здійснює фірма-виробник або її спеціальний представник. Під час роботи на такому обладнанні необхідно дотримуватися загальноприйнятих правил охорони праці та інструкцій з експлуатації кожного конкретного виду обладнання. Прасувальні катки. Прасувальні катки желобкового типу.Професійніпрасувальні катки желобкового типу, діаметр валу від 250 до 300 мм, ширина Гладячий поверхні від 1000 до 2000 мм, варіант нагріву електричний, продуктивність від 15 до 35 кг / год. Прасувальні катки з підсушуванням типу "каландр"Професійніпрасувальні катки з підсушуванням типу "каландр", діаметр валу від 350 до 500 мм, ширина Гладячий поверхні від 1400 до 3200 мм, вимагають підключення до вентиляції, варіанти нагріву електричний або парової, продуктивність від 27 до 100 кг / год

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]