Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
67-_78_ust.docx
Скачиваний:
62
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
53.93 Кб
Скачать

75. Характеристика устаткування скіммерних басейнів.

Скімерний тип водовідведення зазвичай застосовується лише в приватних басейнах з невеликим об'ємом води. Рівень води в таких басейнах знаходиться приблизно на середині віконця скімера, тобто від борту басейну до дзеркала води є вільний простір. Скімер - це пристрій, через який забирається верхній, найбільш забруднений шар води басейну. Забруднена вода через скімер і донний злив по трубопроводу за допомогою циркуляційного насоса надходить до фільтрувальної ємності, де проходить механічну очистку. В кінці чиста підготовлена ​​вода надходить назад в басейн через подаючі форсунки.

Сходи і поручні - це класичне обладнання для басейнів, так сказати - необхідний мінімум. Таке обладнання надає гарний естетичний вигляд, полегшує вихід з води басейну і спуск у воду. Найпоширеніший матеріал, з якого виготовлені сходи для басейну - це нержавіюча сталь. Поручні також виготовляються з нержавіючої сталі. На ступенях сходів передбачені гумові або пластикові підкладки, що попереджають ковзання.

Устаткування для підтримки комфортної температури води (оптимальною для приватного басейну вважається температура води 25-27 º С.) - це теплообмінники та електронагрівачі.

Пульт управління (автоматика) - відповідає за електроживлення всього устаткування вашого басейну. Поперемінна робота двох насосів, захист насосів від сухого ходу і перевантаження при забиванні фільтра, захист електронагрівачів від перегорання через перенапруження і перекос фаз, автоматичну підтримку хімічних параметрів води на потрібному рівні, плавне включення насосів атракціонів, водоспадів, протитечії, донних гейзерів, аеромасажем - все це можуть забезпечити тільки щити управління басейном.

Підсвічування басейну надає басейну, особливо при вимкненому зовнішньому світі приміщення басейну або на вулиці в темний час доби, незвичайний колір, причому ці кольори можуть бути різними, в залежності від обраного освітлення.

Система протитечії не дасть Вам втратити форму, тому що плавати, докладаючи зусиль, ви зможете навіть в басейні невеликих розмірів. Потужність потоку Ви будете регулювати самостійно, що дозволяє плисти проти течії, як дітям, так і фізично підготовленим людям.

Водоспад - це не тільки приголомшливо красиве видовище в басейні, а й величезна користь для вас. Такий атракціон здатний подарувати вам і вашим дітям море задоволення і веселощів, а також падаюча вода допоможе позбутися від болю в шийному відділі хребта. А також після такого масажу ви відчуєте розслаблення м'язів і зняття втоми.

Використовуючи гідромасажні форсунки, можна насолоджуватися лікувальним або розслаблюючим масажем прямо у воді. Відчуття, які ви отримаєте, будуть незабутніми.

Донний гейзер має здатність аеромасажу, що дозволяє насолоджуватися відчуттям невагомості, а така вода стає збагачена киснем. Він використовується для продовження життєдіяльності клітин і тканин, збагачуючи їх органічними речовинами і відшкодовуючи недолік кисню. Адже погане самопочуття, хронічна втома, стомлюваність, безсоння, зниження імунітету є ознаками нестачі кисню в організмі.

Устаткування для знезараження води в басейні без застосування хімічних реагентів (див. розділ «Знезараження води в басейні»).

Роботи-пилососи. Ефективно видаляє сміття і забруднення з дна і бортів басейну, поряд з цим очищає ватерлінію ... і все це приблизно за 1:00! Весь зібраний бруд потрапляє в знімний, легко очищувальний фільтруючий мішок, минаючи основну систему фільтрації плавального басейну.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]