Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТЧЕТ ПО ПРАКТИКЕ.docx
Скачиваний:
126
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
651.95 Кб
Скачать

Тема 1.1.

Характеристика типу закладів ресторанного господарства і торгівлі. Характеристика організації процесу обслуговування та його матеріально-технічне забезпечення.

Задачі обслуговування в закладах ресторанного господарства в сучасних умова. Фактори, що впливають на підвищення культури обслуговування. Види послуг в закладах ресторанного господарства. Характеристика матеріально-технічної бази для організації процесу обслуговування. Види приміщень для обслуговування споживачів, їх призначення та характеристика. Характеристика обладнання і меблів для торгових прощень. Сучасні планування рішення, взаємозв’язок залів, виробничих і допоміжних приміщень.

Столовий посуд та прибори, які застосовуються в закладах ресторанного господарства різних типів, їх характеристика. Норми оснащення закладів ресторанного господарства столовим посудом, приборами та столовою білизною.

Сучасні вимоги до форми, малюнку та кольору посуду. Столові прибори (основні та допоміжні), характеристика, призначення. Столова білизна, види та призначення.

Сутність та класифікація меню, порядок розробки меню, його оформлення. Карта вин.

Тема 1.2.

Характеристика методів та форми обслуговування в закладах ресторанного господарства. Організація обслуговування споживачів.

Загальна характеристика методів і форм обслуговування, їх класифікація. Характеристика форм самообслуговування в закладах ресторанного господарства. Характеристика форм обслуговування офіціантами. Обслуговування населення, що споживає продукцію за місцем роботи, навчання, відпочинку.

Тема 1.3.

Підготовка торгових приміщень до обслуговування споживачів в ЗРГ і торгівлі.

Види торгових приміщень і їх характеристика. Розміщення меблів у залі. Порядок отримання та підготовки столової білизни,посуду, приборів, спецій для сервіровки столів. Оформлення столів квітами. Сервірування столів. Види попередньої сервіровки столів в залежності від характеру обслуговування. Сервірування столу до сніданку, обіду, вечері. Доповнення сервіровки столу в залежності отримання замовлення. Основні прийому складання полотняних салфеток.

Тема 1.4.

Організація обслуговування споживачів в закладах ресторанного господарства.

Організація праці робітників залу. Вимоги до обслуговуючого персоналу. Основні елементи обслуговування. Подача буфетно-барної продукції. Порядок отримання готової продукції з виробництва. Способи та правила подачі готової продукції.

Забезпечення прав покупців згідно закону України «Про захист прав споживачів» Постанова Верховної Ради України від 01.12.2005 р.

Тема 1.5.

Обслуговування банкетів та прийомів. Спеціальні форми обслуговування.

Класифікація банкетів та прийомів. Порядок приймання і виконання замовлення на обслуговування споживачів в закладах ресторанного господарства.

Підготовка до проведення банкетів. Розрахунки по банкетам.

Спеціальні форми обслуговування їх характеристика.

Тема 1.6.

Організація роботи барів.

Класифікація барів за різними критеріями. Склад і характеристика приміщень бару відповідно до асортименту продукції. Устаткування, посуд, інвентар для бару. Організація робочого місця бармена. Професійні вимоги до бармена. Асортимент змішаних напоїв та коктейлів, які реалізуються в барах.

  1. Тематичний план з технологічної практики зі спеціальності 5.14010102

«Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства і торгівлі»

Назва теми

Кількість

Днів

Годин

Розділ 1. «Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства»

36

216

Тема 1.1 Характеристика типу закладу ресторанного господарства. Характеристика організації процесу обслуговування та його матеріально-технічне забезпечення.

3

18

Тема 1.2 Класифікація методів та форм обслуговування в закладах ресторанного господарства, їх характеристика.

5

30

Тема 1. 3 Підготовка до обслуговування споживачів в закладах ресторанного господарства.

4

24

Тема 1.4 Організація обслуговування споживачів в закладах ресторанного господарства. Організація обслуговування в підприємствах торгівлі.

9

54

Тема 1.5 Обслуговування банкетів та прийомів. Спеціальні форми обслуговування.

11

66

Тема 1.6 Бари.

3

18

Іспит

1

6