Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
M_Kursova_robota.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
216.58 Кб
Скачать

2.2. Проведення експериментальних досліджень.

2.2.1. Експериментальні дослідження є одним із етапів у виконанні курсової роботи. Проведення їх передбачає дотримання правил формування дослідних та контрольної груп відібраного матеріалу (в кожній групі повинно бути не менше 5 проб). Відмінності за тим чи іншим показником у групах не повинні перевищувати 2-4%. Під час проведення експерименту дослідний матеріал всіх груп повинен знаходитись в однакових умовах. Для матеріалу дослідних груп створюють додаткові фактори (вводять мікроелементи, пробіотики, мікроорганізми), що впливають на стан відібраного матеріалу. За цих умов враховують зміни у матеріалі експериментальної групи порівняно з контрольною.

2.2.2. Проби води, повітря, ґрунту, об’єктів довкілля і продуктів тваринного і рослинного походження, корми відбирають згідно нормативних документів дотримуючись стерильності.

2.2.3. Дослідження молока, м’яса, риби, яєць, кисломолочних продуктів тощо, здійснюють протягом перших годин після взяття проб. Терміни і кратність лабораторних досліджень регламентується методиками або відповідними настановами Державного департаменту ветеринарної медицини.

2.2.4. У випадку неможливості проведення експерименту студент у цьому розділі записує санітарні норми вмісту мікроорганізмів у досліджуваному об’єкті та їх кількість у випадку поганої якості продукту.

2.3. Вивчення літератури за темою роботи.

Основним етапом у написанні студентом курсової роботи є відбір, вивчення і реферування літературних джерел (публікацій) з вибраної теми роботи.

2.3.1.Студент узагальнює дані вітчизняної та зарубіжної літератури за останніх 10-20 років. На кожне літературне джерело необхідно робити бібліографічне посилання. Щоб не було помилок і неточностей у викладенні матеріалу, особливу увагу потрібно приділяти першоджерелам. Дані реферативних журналів мають допоміжне значення.

2.3.2. Центральне місце в цитованій літературі курсових робіт повинні займати наукові праці. Потрібно використовувати також і офіційні матеріали (рекомендації Державного департаменту ветеринарної медицини Міністерства АП України, не включені у "Ветеринарне законодавство", автореферати дисертацій та інші).

2.3.3. При вивченні наукової літератури потрібно навчитись чітко відрізняти головне від другорядного, яке не має прямого зв’язку з темою дослідження. Літературні джерела краще вивчати, переходячи від простих до більш складних.

2.3.4. Короткі дані опрацьованих наукових робіт студент записує на бібліографічній картці (за загальновизнаними правилами), а більш повні, окрім картки, - в спеціальному зошиті з пронумерованими сторінками або на окремих аркушах паперу. Ще краще реферувати літературні джерела на картках з крайовою перфорацією для ручного опрацювання.

2.4. Завдання на виконання курсової роботи.

2.4.1. Перед початком вивчення студентами курсу ,,санітарна мікробіологія” викладач, який веде групу, (далі керівник курсової роботи) складає і видає кожному студенту методичні вказівки з виконання курсової роботи і заповненим індивідуальним завданням відповідно до теми курсової роботи (представлено нижче).

2.4.2. Підписують завдання керівник курсової роботи і студент, який одержав завдання. Затверджує завдання завідувач кафедри, на якій виконується курсова робота.

2.4.3. Після закінчення виконання курсової роботи завдання разом з іншими текстовими документами переплітаються і подаються для перевірки керівнику і наступного захисту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]