Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
M_Kursova_robota.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
216.58 Кб
Скачать

3.4.7. Техніка безпеки

У цьому розділі відображається питання техніки безпеки на виробництві, які попереджують працівників ветеринарної медицини та тваринництва від ураження антропозоонозами, травматизації машинами і приладами, а також тваринами в період відбору біологічного матеріалу. Ці питання висвітлюються з урахуванням теми курсової роботи. Розділ "Техніка безпеки" обсягом 1-2 сторінки повинен охопити такі підрозділи та питання:

3.4.7.1. Аналіз стану техніки безпеки на об’єкті ветеринарної медицини

1. Керівництво роботою з техніки безпеки. Робота з техніки безпеки, яка виконується лікарем ветеринарної медицини. Дотримання трудового законодавства.

2. Відповідальність за дотримання правил техніки на виробничих об’єктах.

3. Нормативні документи з техніки безпеки при роботі з інфікованим матеріалом.

3.4.7.2. Аналіз небезпечних та шкідливих виробничих факторів

1. Санітарний стан об’єктів де проводяться дослідження і їх упорядкування (санітарно-захисна зона, стан під’їзних шляхів, ступінь озеленення, огородження небезпечних місць тощо).

2. Стан мікроклімату виробничих приміщень. Наявність природної або штучної вентиляції.

3. Рівень освітлення.

6. Техніка безпеки при роботі із матеріалом ураженим збудниками антропозоонозних інфекцій.

7. Забезпечення обслуговуючого персоналу спецодягом та іншими засобами індивідуального захисту.

3.4.8. Висновки і пропозиції виробництву

3.4.8.1. За результатами власних досліджень автор пише висновки і подає пропозиції у вигляді коротко сформульованих і пронумерованих тез. Кількість висновків і пропозицій залежить від обсягу отриманих результатів і значення проведених досліджень. Кожна теза висновків повинна містити конкретні дані, отримані в результаті виконання курсової роботи.

3.4.9.2. Пропозиції для практики повинні бути змістовними, придатними для впровадження у виробництво в господарстві, групі господарств району чи області, в інших цілях.

3.4.9.3. Обсяг розділу - 1-2 сторінки тексту.

3.4.9. Список використаної літера тури

Список використаної літератури для написання курсової роботи повинен бути складений за певними правилами (з вимог оформлення списку літератури при написанні дисертаційних робіт, ВАК України, К., 2000 р.):

3.4.10.1 При оформленні бібліографічного списку треба вказувати прізвище автора або авторів опрацьованого джерела, повну назву статті, книги або збірника, місце видання або видавництво, рік видання та кількість сторінок.

3.4.10.2. Всі опрацьовані джерела розташовують в алфавітному порядку прізвищ авторів, або у порядку посилань у тексті.

3.4.10.3. Якщо видання надруковане під чиєюсь редакцією або великою групою авторів, то при його написанні на перше місце виноситься назва видання, а далі вказуються його автори чи редактор.

3.4.10.4. Якщо видання включає велику групу авторів, то достатньо вказати прізвища та ініціали перших трьох, а далі позначити "та інші".

3.4.10.5. У випадку використання цілого видання вказується загальна кількість сторінок і пишеться прописна літера "с" та ставиться крапка (наприклад, 124 с.).

3.4.10.6-Якщо в роботі використано певні сторінки видання, то пишеться велика літера "С", ставиться крапка і вказується опрацьовані сторінки (наприклад, С. 34-58).

3.4.10.7. Якщо є власні друковані наукові праці, то їх можна використати у курсовій роботі.

3.4.10.8. При написанні опрацьованого джерела використовують такі розділові знаки: коса вертикальна риска, дві косі вертикальні риски, двокрапка, кома, тире, крапка.

3.4.10.9. Приклади оформлення списку використаної літератури подано у додатку В.

3.4.10.10. У список літературних джерел доцільно внести 20-30 опублікованих праць вітчизняних і зарубіжних вчених. Зарубіжні публікації пишуться в кінці списку в алфавітному порядку, якщо список не оформляється в порядку посилання у тексті.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]