Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
M_Kursova_robota.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
216.58 Кб
Скачать

2.5. Особливості виконання курсових робіт із різних тематик

2.5.1. Тематика курсових робіт з санітарно-мікробіологічних досліджень навколишнього середовища, об’єктів довкілля та харчових продуктів направлена на засвоєння знань, завдань і значень санітарної мікробіології, про умовно-патогенні і санітарно-показові мікроорганізми, принципи і методи досліджень, які використовуються у санітарній мікробіології. Курсові роботи студенти виконують на кафедрі, а також під час проходження навчальної практики на філіалі кафедри.

2.5.2. Виконання курсових робіт:

а) з мікробіології молока і молочних продуктів передбачають вивчення студентами шляхів мікробного обсіювання цих продуктів і шляхів його зниження, дослідження мікробних заквасок, які використовуються у виробництві молочних продуктів, мікробіологічні вади молока і молочних продуктів. Студенти у вільний від занять час вивчають мікробне забруднення молока і молочних продуктів, які реалізуються на ринках м. Львова і в торгівельній мережі.

б) з мікробіології м’яса і м’ясних продуктів направлені:

  • на вивчення студентами причин і джерел обсіювання м’яса мікроорганізмами і проходження мікробіологічних процесів у м’ясі при дозріванні, заморожуванні, зберіганні у замороженому стані і розморожуванні;

  • показати вплив різних технологічних факторів соління на мікрофлору м’яса і її роль у створенні специфічних якостей продукту;

  • зрозуміти динаміку мікрофлори в технологічних процесах виробництва ковбас, копченостей, м’ясних і ковбасних консервів, а також вплив цієї мікрофлори на якість виготовленої продукції.

Студенти у вільний від занять час вивчають мікробне забруднення м’яса і м’ясних продуктів, які реалізуються на ринках м. Львова і в торгівельній мережі.

в) з мікробіології риби і рибних продуктів полягає в описуванні студентами водних мікробів і джерел обсіювання мікроорганізмами свіжої риби, мікробіологічні процеси при різних методах консервування риби і рибних продуктів, вади риби і рибних продуктів обумовлені дією мікроорганізмів.

Для дослідження використовують рибу і рибні продукти, які реалізуються в торгівельній мережі м. Львова.

г) з мікробіології яєць і яєчних продуктів полягають у вивченні шляхів мікробного обсіювання яєць і продуктів з них, вплив мікрофлори на їх зберігання та для здоров’я людей. Для дослідження відбирають яйця різних видів птиці які реалізуються на ринках та з власних господарств.

д) з мікробіології продуктів рослинного походження передбачають описання епіфітної і патогенної мікрофлори, терміни її виживання, шляхи обсіювання рослин, вплив на зберігання і організм людей.

Для дослідження використовують рослинні продукти, які реалізуються в торгівельній мережі м. Львова і з власних присадибних ділянок.

2.5.3. Виконуючи курсові роботи з санітарної вірусології навколишнього середовища, об’єктів довкілля та харчових продуктів студенти вивчають літературу з циркуляції і виживання кишкових і респіраторних вірусів в об’єктах навколишнього середовища та харчових продуктах, описують методи їх виявлення, проводять порівняльну оцінку стійкості санітарно-показових мікроорганізмів і вірусів з метою виявлення найбільш адекватних індикаторів вірусного забруднення довкілля. Можливі вірусологічні дослідження студенти виконують на кафедрі, а також під час проходження навчальної практики на філіалі кафедри (обласній державній лабораторії ветеринарної медицини).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]