Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
M_Kursova_robota.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
216.58 Кб
Скачать

3.4.1. Реферат

Реферат - це скорочений виклад обсягу та змісту курсової роботи з основними результатами та висновками.

3.4.1.1. У рефераті увагу акцентують на нових матеріалах викладених у курсовій роботі, і складають його за такою схемою:

1. Обсяг курсової роботи (кількість сторінок текстового документу, ілюстрацій, додатків).

2. Тема, об’єкти дослідження, характер та мета роботи.

3. Методи проведення роботи. Якщо метод новий, то подають його суть, а якщо широко відомий - то вказують лише його назву.

4. Конкретні результати роботи.

5. Основні теоретичні і експериментальні результати, які є найважливішими у курсовій роботі.

6. Галузь використання.

3.4.1.2. Подання матеріалу у рефераті повинно бути стислим і точним. Потрібно використовувати вирази, які застосовують у наукових і технічних документах, стандартизовану термінологію, уникати незвичних термінів і символів.

3.4.1.3. Рекомендується вживати скорочення і абревіатури згідно прийнятих в міжнародній практиці. Одиниці вимірювання потрібно наводити в одиницях міжнародної системи.

3.4.1.4. Дозволяється включати в реферат ілюстрації та таблиці, якщо вони допомагають розкрити основний зміст курсової роботи і скоротити його обсяг.

3.4.1.5. Обсяг реферату курсової роботи повинен складати одну сторінку машинописного тексту.

3.4.2. Вступ

У вступі дипломник коротко викладає актуальність вибраної теми для вирішення конкретних завдань в галузі санітарної мікробіології, обґрунтовує вибір теми, повідомляє про особливості поширення мікроорганізмів у навколишньому середовищі, їх впливу як на смакові якості продуктів, так і процеси псування.

Обсяг вступу – до 2 друкованих сторінки.

3.4.3. Мета та завдання роботи

3.4.3.1. Мета роботи: повинна бути сформульована суть курсової одним реченням, наприклад, вивчити причини, показати інформативні методи виявлення та опрацювати ефективність терапії корів, хворих на ацидоз рубця.

3.4.3.2. Завдання роботи: встановити причини виникнення ацидозу рубця, його розвиток в умовах конкретного господарства.

Вивчити інформативні методи діагностики ацидозу рубця у корів.

На основі проведених досліджень розробити і обґрунтувати ефективні методи лікування та профілактики хвороби у господарстві.

3.4.4. Огляд літератури

В огляді літератури необхідно викласти основні матеріали, які опубліковані з вибраної теми. Посилання на джерела розміщувати в хронологічному порядку: спочатку раніше, а потім пізніше опубліковані. Важливо подавати публікації за темою роботи не пізніше як за останні 10-20 років.

3.4.4.1. Джерелами літератури можуть бути: наукові статті з журналів збірників, наукових праць вітчизняних і зарубіжних авторів, автореферати дисертацій, інструкції, настанови, рекомендації, нормативні документи тощо.

3.4.4.2. Текст літературного огляду повинен мати посилання на опрацьовані джерела, які позначають порядковими номерами, що відповідають списку використаної літератури, вміщеного в кінці курсової роботи. Номер джерела беруть у квадратні дужки. Якщо дану думку висловлюють кілька авторів, то джерела позначають через кому і беруть у загальні квадратні дужки. Наприклад [3,7,15].

3.4.4.3. Текст потрібно ділити на абзаци. Критерієм такого поділу є зміст написаного, тобто самостійна думка, що міститься в одному чи кількох реченнях.

3.4.4.4. Під час написання не допускається повторень, а перехід до нової думки має бути логічним, коли закінчена попередня думка.

3.4.4.5. Писати потрібно короткими та зрозумілими реченнями, без перекручення даних і поглядів авторів, повідомляючи лише те типове і показове, що має відношення до теми курсової роботи.

3.4.4.6. Викладення тексту має бути неупередженим і містити критичну оцінку існуючих точок зору з даного питання.

3.4.4.7. Якщо абзац починається з посилання на автора роботи, то вказують ініціали і прізвище, а в дужках пишуть номер, під яким ця робота приведена у списку літератури. Далі в короткій формі викладають зміст роботи.

3.4.4.8. В огляді літератури повинні використовуватися тільки ті першоджерела, які вивчалися студентом і мають пряме відношення до теми курсової роботи. Не потрібно використовувати навчальну літературу або посилання інших авторів на використані ними роботи.

3.4.4.9. Огляд літератури пишеться за попередньо складеним планом і повинен бути системним, цільним та послідовним. Критичні зауваження слід аргументувати посиланнями на джерела літератури. За наявності суперечливих думок авторів з того чи іншого питання потрібно спробувати знайти причину розходжень. Інколи це є результатом похибок методичного характеру, застарілого обладнання, використаного за умов проведення експериментів та багатьох інших причин.

3.4.4.10. Назви органів, тканин, лікарських засобів, хвороб і паталогічних процесів необхідно подавати сучасною клінічною термінологією, дотримуючись правил українського правопису 4-­го видання.

3.4.4.11. Висновок з опрацьованої літератури. Автор в короткій формі викладає стан і рівень вирішення поставленої перед ним мети та вказує на проблеми, які залишилися не вирішеними.

3.4.4.12. Загальний обсяг розділу - 10-15 сторінок комп’ютерного набору.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]