Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
гігієна тести.doc
Скачиваний:
474
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
1.3 Mб
Скачать

А. Запах

В. Окисність

С. БПК

D. Хлориди

Е. Нітрати

  1. Для скороченого санітарно-гігієнічного аналізу треба відібрати воду. Яка кількість води (л) для цього потрібна?

А. 0,5

В. 1,0

С. 2,0

D. 3,0

Е. 5,0

  1. При дослідженні води зі ставка встановлено, що її окисність вдвічі більша від нормативної. Про що це свідчить?

А. Про інтенсивне загальне забруднення води органічними речовинами

В. Про збільшення вдвічі рівня розчиненого кисню

С. Про інтенсивну забрудненість патогенними мікроорганізмами

D. Про інтенсивні процеси самоочищення води

Е. Про інтенсивне поглинання кисню гідробіонтами

  1. При дослідженні питної води у селищі виявлено, що концентрація нітратів становить 90 мг/л. У скільки разів це перевищує ГДК?

А. 2

В. 3

С. 4

D. 5

Е. 6

  1. При дослідженні питної води запах становить 1 бал, смак 1 бал, колірність 10˚ за хромово-кобальтовою шкалою, твердість загальна 7 мг·екв/дм3, залізо 0,7 мг/дм3. Який з вище згаданих показників потребує корекції?

А. Запах

В. Смак

С. Колірність

D. Твердість загальна

Е. Залізо

  1. При дослідженні питної води запах становить 1 бал, смак 1 бал, колірність 40˚ за хромово-кобальтовою шкалою, твердість загальна 7 мг·екв/дм3, залізо 0,3 мг/дм3. Який з вище згаданих показників потребує корекції?

А. Запах

В. Смак

С. Колірність

D. Твердість загальна

Е. Залізо

  1. При дослідженні питної води запах становить 1 бал, смак 1 бал, колірність 10˚ за хромово-кобальтовою шкалою, твердість загальна 15 мг·екв/дм3, залізо 0,2 мг/дм3. Який з вище згаданих показників потребує корекції?

А. *Запах

В. Смак

С. Колірність

D. Твердість загальна

Е. Залізо

  1. При хімічному аналізі питної води отримано наступні дані (мг/дм3): марганець – 0,1; миш’як – 0,01; алюміній – 0,2; селен – 0,01; нітрати – 40. Який з цих показників нормується за органолептичною ознакою шкідливості?

А. Марганець

В. Миш’як

С. Алюміній

D. Селен

Е. Нітрати

  1. За результатами хімічного аналізу питної води встановлено: мінералізація загальна – 100 мг/дм3; твердість загальна 7 мг·екв/дм3; сульфати – 250,0 мг/дм3; залізо – 0,3 мг/дм3; свинець – 0,01 мг/дм3. Який з цих показників нормується за токсикологічною ознакою шкідливості?

А.*Мінералізація загальна

В. Твердість загальна

С. Сульфати

D. Залізо

Е. Свинець

  1. У пробах води з річки, відібраних вище місця водозабору, виявлено 9 забруднювачів на рівні їх індивідуальних ГДК. П’ять з них належать до 1 і 2 класу небезпечності, два – до 3-го і два – до 4-го. Скільки речовин підлягають контролю за формулою сумаційної токсичності?

А. 2

В. 4

С. 5

D. 7

Е. 9

  1. При обгрунтуванні ГДК фосфорорганічної сполуки у воді водойм отримано наступні результати: порогова концентрація за органолептичною ознакою шкідливості – 10 мг/дм3, за загально-санітарною – 0,5 мг/дм3, за санітарно-токсикологічною: МНК (загально-токсична дія) – 14,0 мг/дм3; МНК (ембріотоксична дія) – 21,0 мг/дм3; МНК (алергенна дія) – 19,0 мг/дм3. Назвіть лімітуючу ознаку шкідливості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]