Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Додатки до звіту з практики Банк.операції.doc
Скачиваний:
151
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
667.14 Кб
Скачать

Договір застави

м. Київ „___” _____________ 200__р.

Юридична особа за законодавством України — акціонерно-комерційний банк «___________________» (далі — Банк), від імені якого на підставі прав за посадою діє Голова Правління____________________________, з одного боку, та Юридична особа за законодавством України — (далі— Заставник) в особі Генерального директора_________________________________________(який діє на підставі Статуту), з іншого боку, такі, що разом за текстом цього Договору іменуються Сторони, уклали цей Договір про таке.

1. Предмет договору

1.1. Заставник з метою виконання основного зобов'язання згідно з Договором позички від «___»_______________ 200__р. за №________, який передбачає у вигляді забезпечення повернення кредиту цей Договір застави, передає, а Заставодержатель бере в заставу залишок готової продукції на складі, що не знижується, а саме________________(далі Предмет застави), яка (назва майна) є його власністю. Сторони домовилися оцінити вартість майна, що передається в заставу, на суму_________________грн.

1.2. Згідно з цим Договором заставою забезпечується основне зобов'язання Заставника за Договором позички від (дата, номер), відповідно до якого він зобов'язався прийняти, належним чином використати і повернути Заставодержателеві у строк до (дата)________________грн., а також сплатити Заставодержателеві проценти за користування кредитом виходячи з величини, визначеної в Договорі позички, а також сплатити комісію, пеню й штрафи в розмірі й у випадках, передбачених Договором позички.

1.3. Предмет застави залишається у володінні і користуванні Заставника протягом усього строку дії цього Договору.

1.4. Ризик випадкового пошкодження предмета застави несе Заставник.

2. Запевнення і гарантії

2.1. Заставник підтверджує, що на момент підписання цього Договору: 2.1.1. Предмет застави є власністю Заставника.

2.1.2. Предмет застави не є предметом застави за іншими Договорами, нікому не проданий, не подарований, не переданий в оренду, не перебуває у спільній власності, у спорі чи під арештом.

2.1.3. Не існує таких документів, що мають силу довіреностей, даних Заставником третім особам, які свідчили б про право останніх розпоряджатися тим або іншим майном, що входить до складу предмета застави.

2.1.4. Заставник має всі повноваження на укладення цього Договору щодо предмета застави згідно з чинним законодавством України.

2.2. У разі виникнення будь-яких претензій третіх осіб щодо предмета застави за цим Договором такі претензії підлягають урегулюванню за рахунок Заставника.

3. Обмеження щодо розпорядження предметом застави

3.1. Право Заставника володіти і користуватися предметом застави протягом усього строку дії цього Договору, передбачене в п. 1.3, охоплює всі дії, спрямовані на використання предмета застави згідно з його прямим виробничим призначенням. Заставник не має права використати предмет застави з якоюсь іншою метою без згоди на те Заставодержателя, а в разі, якщо предмет використовується Заставником не за призначенням, Заставодержатель має право вимагати від останнього дострокового виконання основного зобов'язання в повному обсязі.

3.2. До остаточного виконання основного зобов'язання Заставник не має права без згоди на те Заставодержателя розпоряджатися будь-яким предметом застави взагалі й окремим майном, що входить до його складу, у певний спосіб відчужувати (продавати, дарувати, обмінювати), списувати з балансу, знищувати фізично, передавати у володіння і користуватися (оренду, лізинг) третім особам, а також укладати щодо предмета застави або його частини будь-які інші угоди, якщо укладення таких може створити певні перешкоди для здійснення Заставодержателем права застави згідно з цим Договором.

3.3. У разі досягнення Сторонами згоди щодо відчуження Заставником предмета застави або його частини третій особі до останньої пере­ходить відповідна частина основного зобов'язання, забезпеченого за­ставою згідно з цим Договором.

3.4. Заміна предмета застави або майна, що входить до його складу, провадиться Заставником виключно за згодою Заставодержателя.

3.5. Подальші застави предмета застави за цим Договором не допускаються.