Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Додатки до звіту з практики Банк.операції.doc
Скачиваний:
151
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
667.14 Кб
Скачать

III. Тарифи на банківські послуги та порядок розрахунків

3.1. Послуги Клієнту надаються на платній основі згідно з діючими тарифами Банку на розрахунково-касове обслуговування (Додаток №1, Додаток №2).

3.2. Оплата за розрахункове-касове обслуговування здійснюється у день проведення операції (надання послуг з розрахунково-касового обслуговування), шляхом списання з рахунку Клієнта нарахованої Банком суми у відповідності до діючих тарифів, на що Клієнт з моменту підписання цього Договору дає згоду та доручає Банку самостійно списувати з його рахунку суму оплати за розрахункове обслуговування на підставі доручення Клієнта про договірне списання, що складається у формі розпорядження Клієнта на списання коштів з його рахунку (Додаток №4).

3.3. Сторони погоджуються, що при зміні умов розрахунково-касового обслуговування або вимог НБУ, Банку по оформленню та проведенню розрахунково-касових операцій Банк має право переглянути тарифи на розрахунково-касові послуги. Про зміну тарифів Банк повідомляє Клієнта, оформляє та підписує з Клієнтом додаткову угоду до Даного Договору.

IV. Відповідальність сторін

4.1. За невиконання або неналежне виконання зобов'язань Сторони несуть відповідальність, передбачену чинним законодавством України та цим Договором.

4.2. Якщо з вини Банку кошти Клієнта зараховані на рахунок неналежного одержувача, то Банк зобов'язаний одразу після виявлення своєї помилки перерахувати ці кошти на рахунок одержувача, якому вони призначалися, але внаслідок помилки Банку не були зараховані.

4.3. Клієнт за неповідомлення Банку протягом 3-х днів після отримання виписки з рахунку про помилково зараховані на його рахунок суми сплачує Банку за кожний день прострочення пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ, що діяла на той момент, від неправильно зарахованої на рахунок суми, що йому не належить.

4.4. У разі відмови протягом одного місяця з моменту помилково зарахованих коштів подати Банку розпорядження на перерахування цих коштів Клієнт сплачує Банку штраф у розмірі помилково зарахованих коштів.

4.5.За несвоєчасну оплату послуг Банку з розрахунково-касового обслуговування або неможливість проведення Банком списання з рахунку Клієнта суми оплати за розрахунково-касове обслуговування в зв'язку з відсутністю грошових коштів на рахунку Клієнт сплачує Банку пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ, що діяла на той момент, від суми фактичної заборгованості за кожний день прострочення.

4.6. Сторони цього Договору несуть відповідальність за розголошення банківської та комерційної таємниць згідно з діючим законодавством України.

V. "Форс-мажор"

5.1. Сторони звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання будь-якого з положень цього Договору, якщо це невиконання стало наслідком причин, що знаходяться поза сферою контролю невиконуючої сторони. Такі причини включають стихійне лихо, екстремальні погодні умови, пожежі, війни, страйки, військові дії, громадянське безладдя і таке інше (далі — "форс-мажор"), але не обмежуються ними. Період звільнення від відповідальності починається з моменту оголошення невиконуючою стороною "форс-мажору" і закінчується чи закінчився б, якщо невиконуюча сторона вжила б заходів, які вона і справді могла вжити для виходу з "форс-мажору". "Форс-мажор" автоматично продовжує термін виконання зобов'язань на весь період його дії та ліквідації наслідків. Про настання "форс-мажорних" обставин сторони мають інформувати одна одну невідкладно. Якщо ці обставини триватимуть більше, ніж 6 місяців, то кожна із сторін матиме право відмовитися від подальшого виконання зобов'язань за цим договором, і в такому разі жодна із сторін не матиме права на відшкодування другою стороною можливих збитків.