Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Додатки до звіту з практики Банк.операції.doc
Скачиваний:
151
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
667.14 Кб
Скачать

Визначення та тлумачення термінів

В цьому договорі наведені нижче терміни та поняття мають таке значення:

Поручитель” - _______________________________________________________________

(ПІБ або назва юридичної особи)

сторона по Договору, яка бере на себе прямі зобов’язання відповідати перед Кредитором по зобов’язаннях Боржника по Кредитному договору № ___ від „__” ________ _____ року.

Кредитор” - __________________________ Сторона цього Договору, яка надає кредит Боржнику згідно з Кредитним договором № ____ від „__” ________ _____ року.

Боржник” - _________________________________________________________________

(ПІБ)

Сторона цього Договору, яка отримує кредит від Кредитора згідно з Кредитним договором № ____ „__” ___________ _____ року.

Кредитний договір” – Кредитний договір № ____ „__” ________ _____ року, який укладений між Кредитором та Боржником, а також усі додаткові угоди, додатки, зміни та доповнення до нього, які чинні на момент укладання цього Договору та можуть бути укладені після його (цього Договору) укладання.

Зобов’язання” – Зобов’язання Боржника перед Кредитором, що випливає з Кредитного договору, а саме: здійснити погашення кредиту у розмірі ___________(________________) гривень (доларів США або євро), сплатити Кредитору відсотки за користування кредитом, штрафи, пені та інші платежі у розмірі, порядку та на умовах, зазначених у Кредитному договорі.

Строк виконання Зобов’язання” (строк(и) платежу) – встановлений Кредитним договором строк, до закінчення якого Боржник зобов’язаний в порядку, визначеному Кредитним договором, здійснити ті чи інші виплати на користь Кредитора, зокрема, але не виключно, повернути суму кредиту або ту чи іншу його частину, нараховані відсотки за кредитування кредитом, а також сплатити на користь Кредитора всі інші передбачені Кредитним договором платежі. Також під строком виконання зобов’язання (строком платежу) слід розуміти інші строки, визначені в Кредитному договорі моментом витребування.

Договір” – Договір поруки, укладений між Поручителем, Кредитором та Боржником, з усіма додатками та додатковими угодами до нього, які можуть бути укладені Сторонами.

1. Предмет договору

1.1. Поручитель зобов’язується перед Кредитором відповідати солідно в повному обсязі за своєчасне та повне виконання Боржником Зобов’язання за Кредитним договором.

2. Права та зобов’язання сторін

підпис Кредитора ____________ підпис Поручителя ____________ підпис Боржника __________

2.1. Кредитор має право вимагати від Поручителя нести повну відповідальність за Боржника по Зобов’язанню Боржника перед Кредитором згідно з умовами Кредитного договору.

2.2. Якщо Боржник не в змозі вчасно здійснити черговий платіж у відповідності з Кредитним договором, Боржник зобов’язаний письмово повідомити про це Поручителя та Кредитора не пізніше ніж за три дні до моменту написання строку платежу.

2.3. Після отримання від Боржника письмового повідомлення щодо неможливості власного виконання ним (Боржником) Зобов’язання по Кредитному договору, Поручитель зобов’язується не пізніше настання Строку виконання Зобов’язання сплатити Кредитору суму солідарного боргу шляхом перерахування її на рахунок Кредитора.

При цьому моментом виконання Зобов’язання Поручителем є дата надходження грошових коштів на рахунок Кредитора.

2.4. В разі невиконання Зобов’язання в Строк, встановлений Кредитним договором, Кредитор має право вимагати від Поручителя його виконання. Поручитель зобов’язаний виконати Зобов’язання на вимогу Кредитора в 5-денний термін з дня отримання вказаної вимоги.

2.5. Сторони мають всі інші права та обов’язки, передбачені чинним законодавством України.