Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бакалаврат / okhrana.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
171.52 Кб
Скачать

30 Вимоги безпеки під час перебування на станційних коліях

Знаходячись на залізничних коліях перегону або станції під час роботи і при проходженні до місця роботи або обходах з оглядом пристроїв СЦБ, механізованих і автоматизованих сортувальних гірок, пристроїв зв'язку, ПОНАБ, ДИСК необхідно дотримуватися особливої обережності.

На перегонах слід проходити уздовж колій за кюветом і тільки при крайній необхідності слід проходити збоку колій по узбіччю не ближче 2 м від крайньої рейки. При необхідності проходження по колії на двоколійних лініях слід іти назустріч правильному напрямку руху поїздів, оглядаючись час від часу і контролюючи цим можливе наближення поїзда також і по неправильному напрямку.

Переходити для пропуску поїзда на сусідню колію перегону і знаходитися на ній забороняється.

Переходити колії слід у встановлених місцях (пішохідні містки, тунелі, настили тощо), а там, де їх немає, - тільки під прямим кутом, попередньо переконавшись у тому, що на цих коліях немає рухомого складу, який наближається.

Забороняється переходити колії в межах стрілочних переводів і перехресть, а також вагонних сповільнювачів на механізованих і автоматизованих сортувальних гірках. Забороняється переходити або перебігати колію перед рухомим складом, який наближається, або локомотивом.

При переході через колії і роботах на стрілках забороняється наступати на рейки, ставати між рамними рейками і вістряками або в жолоби на стрілочному переводі, а також ставати або сідати на кришки електроприводів, колійних коробок

Забороняється переходити колії, підлізаючи під вагони, а також протягувати під ними інструменти, прилади і матеріали. Забороняється перелазити через зчіпні пристрої вагонів і проходити між розчепленими вагонами, якщо відстань між ними менше 10 м. Обходити кінець поїзда, що стоїть, (групу вагонів) слід на відстані не менше 5 м.

При роботах на залізничних коліях необхідно бути вдягнутими в сигнальні жилети і стежити за тим, щоб одяг був щільно застебнутий, не заважав руху і не міг задіти за частини рухомого складу, що виступають.

Під час перерви в роботі, що виконується на залізничних коліях, необхідно зійти на узбіччя на відстань не меншу 5 м від крайньої рейки

Під час роботи на коліях матеріали та обладнання мають бути покладені і закріплені так, щоб габарит наближення будівель не порушувався.

. Перед початком виконання будь-яких робіт на залізничних коліях працівниками необхідно проводити цільовий інструктаж з обов’язковим оформленням в Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці і призначенням “старшого групи”, прізвище, ім'я, по батькові та посада якого зазначається письмово.

Соседние файлы в папке бакалаврат