Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая работа.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
488.45 Кб
Скачать

3. Зміст курсової роботи

Вступ. У вступі обґрунтовується актуальність теми курсової роботи, визначаються її мета, завдання, об’єкт та методи дослідження, обґрунтовується послідовність вирішення завдань курсової роботи тощо.

Актуальність теми повинна обґрунтовувати значення проблеми дослідження.

Ступінь науковості обґрунтовує постановку наукової задачі та досягнуті результати в процесі її реалізації.

Об’єкт дослідження – методологічна характеристика, що породжує проблемну ситуацію. Визначення об’єкту пов’язано з відповіддю на запитання: що розглядається?

Предмет дослідження – методологічна характеристика того, що знаходиться в межах об’єкта дослідження. Предмет позначає аспект розгляду, дає представлення про те, як розглядається об’єкт, тобто визначення предмету пов’язано з відповіддю на питання: як розглядається об’єкт дослідження?

Мета дослідження – представлення про результат. Ставлячи мету, дослідник уявляє собі, який результат він має намір одержати. (Додаток Ж)

Перший розділ, а саме огляд літератури, слід виконати так, щоб всебічно, повно і системно розкрити теорію питання, взятого для дослідження; розповісти про сучасний стан досліджуваної проблеми; викласти та проаналізувати точки зору різних авторів щодо питань, які вирішуються в даній роботі; обґрунтувати свою особисту думку з цих питань.

Недостатньо використовувати тільки підручники, стандарти та методичні рекомендації. Необхідно опрацювати додаткову літературу – монографії, наукові збірники учбових і науково-дослідних закладів, експрес-інформаційні випуски й реферативні журнали з проблематики курсової роботи, галузеві журнали та газети.

Огляд літератури повинен показати рівень знань студента, його обізнаність з питань, які вирішуються в курсовій роботі, вміння логічно та аналітично мислити і письмово викладати свої думки. Тому студент не повинен дослівно переписувати матеріал з книжки. Необхідно творчо його опрацьовувати і по можливості давати критичну оцінку. Дуже важливо закінчити літературний огляд коротким підсумком (резюме) з обґрунтуванням необхідності роботи над даною проблемою. (Додаток З)

У другому розділі визначається процедура визначення підтвердження відповідності, дослідження об’єктів сертифікації, особливості експертної оцінки різних груп товарів вітчизняного та іноземного походження. У процесі проведення практичної роботи студент має можливість проявити свої здібності дослідника продемонструвати вміння та навички по оформленню результатів експертизи та сертифікації товарів, систем якості, систем управління якості, довкілля тощо. (Додаток К)

Висновки та пропозиції. В них дається оцінка одержаних результатів, стисло характеризується стан питання, методи вирішення поставленої мети, їх практичний аналіз, обґрунтування достовірності результатів. Пропозиції повинні мати конкретний, адресний характер, бути повністю підтверджені результатами виконаної роботи. (Додаток Л)

Список використаних джерел (літератури) містить опис книг, підручників, брошур, статей, методичних матеріалів, нормативних документів та інших джерел, на які є посилання в тексті роботи. (Додаток М)

Додатки. У додатки виносяться матеріали допоміжного характеру: розширені таблиці, проміжні розрахунки, копії документів, ілюстрації допоміжного характеру, витяг з нормативних документів. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки (Наприклад: додаток А, додаток Б), за винятком літер: Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь.