Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая работа.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
488.45 Кб
Скачать

4.7. Додатки

Додатки розміщують у порядку появи посилань у тексті курсової роботи.

Кожен додаток повинен починатися з нової сторінки і мати заголовок. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово „Додаток” і велика літера на позначення послідовності (Наприклад: Додаток А).

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки (Наприклад: додаток А, додаток Б), за винятком літер: Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь.

5. Порядок виконання курсової роботи

На початку виконання роботи студенту необхідно ознайомитися з основною літературою за обраною темою і скласти план в аспекті основних розділів і параграфів. План має бути узгоджений з науковим керівником. В ході роботи перелік літератури доповнюється, а план роботи коригується і деталізується.

Пicля пiдгoтoвки poздiлiв курсової poбoти та ознайомлення з ними кepiвника, cтyдeнт згiднo iз зayвaжeннями тa вкaзiвкaми дoопpaцьoвyє poздiли роботи. Зaвершeнa poбoтa (у пepeплeтeному вигляді) пoдaєтьcя нa пiдпиc кepiвникові.

Керівник оцінює курсову роботу за такими основними критеріями:

– ступінь відповідності змісту курсової роботи назві теми та спеціальності;

– ступінь відповідності оформлення курсової роботи встановленим університетом вимогам (обсяг; зміст; оформлення титульного листа, рисунків, таблиць, діаграм, посилань, списку літератури тощо);

– логічність побудови роботи в цілому та в межах окремих розділів;

– масштаби представлення в роботі сучасних досліджень даної проблематики, критичність аналізу публікацій та підходів, представлених в літературі та інших інформаційних джерелах;

– ступінь повноти та деталізації при розкритті основних аспектів теми курсової роботи;

– наявність фактичного матеріалу, в тому числі первинного, зібраного студентом, масштаби та доцільність його використання. Ступінь новизни статистичного та іншого фактичного матеріалу, що використано в курсовій роботі;

– ступінь використання сучасних інструментів експертизи та сертифікації;

– наявність розрахунків, проведених студентом, ступінь їх обґрунтованості;

– наявність та ступінь обґрунтованості рекомендацій та пропозицій, викладених в роботі та відбиваючих власний погляд студента.

Виконання курсової роботи та подання її на кафедру відбувається у терміни, передбачені графіком навчального процесу. Курсова робота, яка не містить дослідження проблеми на конкретному торговельному підприємстві, а відбиває лише теоретичні її аспекти та не відповідає вимогам щодо оформлення, до захисту не допускається і повертається студенту для доопрацювання.

6. Захист та оцінювання курсової роботи

Виконану курсову роботу студент подає на кафедру, де її мають зареєструвати і передати на рецензування.

У рецензії зазначають допускається чи не допускається робота до захисту. В разі незадовільної оцінки робота повертається студенту на дороблення. Студент повинен усунути недоліки і представити роботу для повторного рецензування.

Захист курсової роботи проводиться згідно з графіком навчального процесу.

Захищена курсова робота зберігається на кафедрі.

Критерії оцінки курсової роботи.

Максимальна кількість балів, якою оцінюється курсова робота, складає 100 балів. Із них:

  • за своєчасне подання курсової роботи на кафедру – максимум 20 балів;

  • оцінка за результатами рецензування – максимум 40 балів (при повторному представленні роботи після доопрацювання – максимум 20 балів);

  • оцінка за результатами захисту – максимум 40 балів.

Рекомендується використовувати таку шкалу відповідності 40-бальної системи оцінки 4-бальній: 0, 10, 19 балів – «незадовільно»; 20, 26 – «задовільно»; 27, 34 – «добре»; 35, 40 – «відмінно».

Своєчасним вважається подання курсової роботи на кафедру відповідно до терміну, визначеному викладачам-лектором. У цьому випадку студент отримує 20 балів.

При запізненні з представленням курсової роботи не більше, ніж на 7 (сім) днів студент отримує 10 балів. В інших випадках – 0 балів.

Переведення результатів 100-бальної шкали в 4-бальну здійснюється таким чином:

– 85–100 балів – «відмінно»;

  • 65–84 бали – «добре»;

  • 45–64 бали – «задовільно»;

  • менше 45 балів – «незадовільно».

До відомості викладач заносить дві оцінки – за 100-бальною та 4-бальною системами.