Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая работа.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
488.45 Кб
Скачать

Розділ 2 дослідження впровадження сунс на підприємствах україни

2.1. Організація, об’єкт та методи дослідження

Аналіз впровадження СУНС проводилося на прикладі корпорації “Артеріум”.

Корпорація “Артеріум” була створена в 2005 році двома провідними фармацевтичними підприємствами – ВАТ “Київмедпрепарат”, найбільшим українським виробником антибіотиків, і АТ “Галичфарм”, лідером з виробництва препаратів на рослинній основі.

Успіх корпорації на національному та зовнішньому ринках спирається на 160-річний досвід дослідження, розробки та виводу на ринок лікарських препаратів.

У поєднанні з експертними знаннями сучасної галузі, це дозволяє корпорації бути на передових позиціях сучасної фармацевтичної промисловості України та країн СНД. Підприємства корпорації сертифіковані на відповідність міжнародному екологічному стандарту ISO 14001:2006. Також на підприємствах послідовно впроваджується у виробництво стандарти GMP (Належної Виробничої Практики) Європейського Союзу, і до 2009 року буде повністю сертифіковано усе виробництво.

Також, у 2007 році були впроваджені декілько інформаційних систем, наприклад, систему ERP-класу IFS Applications для управління логістикою, виробництвом, персоналом, документообігом та ін., а також GRM-систему, база контактів якої, нараховує більше 75 тис. лікарів і доволяє компанії отримувати інформацію о клієнтах, здійснювати свої маркетингові цілі і фармакуонадзор [9].

У 2007 році продажі корпорації склали 405 млн. грн., з них 72 млн. грн. – експорт. У 2007 році на ринку України “Артеріум” став:

- № 4 по доходу на фармринку в цілому і в роздрібному сегменті;

- № 1 по доходу і кількості продажів в госпітальному сегменті ринку;

- № 1 з продажу в сегменті рецептурних препаратів;

- № 1 з продажу в сегменті антибактеріальних препаратів.

На зовнішніх ринках “Артеріум” ставить перед собою мету увійти в Тор-10 найбільших іграків на ринках Беларусії, Кахахстану та Узбекістану (за розмірами доходів) [10].

Філософія бізнесу:

1. Місія. Корпорація “Артеріум” створює, виробляє і просуває на ринок України та країн СНД якісні та ефективні лікарські засоби для забезпечення здорового, тривалого та більш продуктивного життя людей.

2. Бачення. Корпорація прагне довгострокового лідерства в українській фармацевтичній індустрії за обсягами доходу та прибутку, за динамікою впровадження нових продуктів і розвитку бізнесу на ринках країн СНД.

3. Цінності. Взаємодія з клієнтами та партнерами корпорації ґрунтується на її цінностях і філософії бізнесу, виражених у девізі – “Ближче до людей”. При цьому є дуже важливими людські стосунки, які базуються на принципах відповідальності, довіри і турботи. Акцент на етиці та якості взаємин є гармонічною проекцією ставлення корпорації до процесу створення якісних і доступних для людей ліків.

Як вже було зазначено вище, корпорація “Артеріум” об'єднує два найдосвідченіші фармацевтичні підприємства України: ВАТ "Київмедпрепарат" – лідера України у виробництві антибактеріальних препаратів, та АТ “Галичфарм” – найбільшого виробника препаратів на рослинній основі. Артеріум Білорусь У 2006 році корпорація відкрила свої представництва в Білорусі, Казахстані та Узбекистані (рис. 2.1).

Вже понад 50 років ВАТ “Київмедпрепарат”, що входить до складу корпорації, залишається беззаперечним національним лідером у сфері виробництва антибактеріальних препаратів.

Рис. 2.1. Структура корпорації “Артеріум”

Історія виробництва антибіотиків на ВАТ «Київмедпрепарат», що входить до складу корпорації, починалася паралельно з виникненням цієї групи препаратів. У 1947 році Кабінетом Міністрів УРСР було прийняте рішення про будівництво Київського пеніцилінового заводу ім. Я. Свердлова. Свій перший пеніцилін Україна одержала в 1949 році, що дозволило мало надзвичайно велике значення в повоєнні роки і дозволило врятувати сотні тисяч життів. Саме з Київським пеніциліновим заводом, згодом перейменованим у «Київмедпрепарат», нерозривно пов'язаний розвиток передового виробництва антибактеріальних препаратів і в Україні, і в СРСР у цілому. Вже через рік, у 1950-му, був налагоджений випуск стрептоміцину сульфату - новітнього на той час антибіотика для лікування всіх активних форм туберкульозу. З. Ваксман, українець по походженню, за відкриття цього антибіотика був визнаний лауреатом Нобелівської премії. З того часу до наших років завод продовжував уособлювати передові стандарти та найкращі практики виробництва антибактеріальних препаратів.