Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Holod_V_V_Dergavne_ta_regionalne_upravlinnya.doc
Скачиваний:
261
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.61 Mб
Скачать

8.3 Повноваження місцевих державних адміністрацій. Відносини місцевих державних адміністрацій у системі вертикальних та горизонтальних зв'язків

Повноваження органу виконавчої влади — це закріплені за ним права і обов'язки. Обсяг повноважень, закріплених за кож­ним органом виконавчої влади відповідно до покладених на нього завдань і функцій виражає їх компетенцію.

Повноваження місцевих державних адміністрацій поділяються на власні і делеговані. Власні повноваження місцевих державних адміністрацій за змістом і ступенем охоплення об'єктів управління у свою чергу класифікуються на загальні (як органу загальної компетенції) і спеціальні (галузеві), які стосуються певної сфери суспільного життя.

Законодавством визначено такі основні спеціальні повнова­ження місцевих державних адміністрацій, а саме в галузях:

  • економічного та соціального розвитку — розробка про­грам соціально-економічного розвитку і забезпечення їх вико­нання;

  • бюджету і фінансів — складання проекту відповідного бюджету і забезпечення його виконання;

  • управління майном, приватизації та підприємництва — здійснення на відповідній території управління об'єктами, що перебувають у переданій до сфери управління державної ад­міністрації власності;

  • містобудування, житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв'язку — організація експертизи містобудівної документації, забезпечення обслуговування населення підприємствами вка­заних галузей;

  • використання та охорони земель, природних ресурсів і довкілля — розробка і забезпечення виконання програм у сфері екології;

  • науки, освіти, охорони здоров'я, культури, фізкультури і спорту, материнства і дитинства, сім'ї та молоді, соціального забезпечення та соціального захисту — реалізація державної політики в цих сферах;

  • зайнятості населення, праці та заробітної плати — ре­алізація державних гарантій у сфері праці;

  • міжнародних та зовнішньоекономічних відносин — за­безпечення сприяння розвитку міжнародного співробітництва;

  • оборонної роботи — забезпечення законодавства про вій­ськовий обов'язок.

Делеговані повноваження місцевих державних адміністра­цій — це повноваження, що їх набувають адміністрації шля­хом передачі їм для виконання від інших суб'єктів за власним рішенням останніх або на підставі закону.

Місцеві державні адміністрації здійснюють повноваження місцевого самоврядування, делеговані їм відповідними рада­ми, а також повноваження органів виконавчої влади вищого рівня, делеговані їм у межах, визначених законами, Кабінетом Міністрів України. Передача місцевим державним адміністра­ціям повноважень інших органів супроводжується передачею їм відповідних фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, необхідних для здійснення цих повноважень.

Відносини місцевих державних адміністрацій — це складо­ва державно-управлінських відносин, які виникають між орга­нами державної влади у горизонтальних та вертикальній про­екціях.

За характером вони поділяються на адміністративні (субординаційні), функціональні (координаційні), дисциплі­нарні, відносини ініціативи.

За формою і вираженням — на правові й неправові.

За сферами виявлення — галузеві, тери­торіальні, міжрегіональні, територіально-галузеві.

Відносини з Президентом ґрунтуються на відповідальності місцевих державних адміністрацій та їх голів під час здійснен­ня своїх повноважень перед ним.

Відносини з Кабінетом Міністрів України передбачають відповідальність місцевих адміністрацій перед ним, їх підконтрольність і підзвітність.

Відносини з міністерствами та іншими ЦОВВ ґрунтуються на засадах взаємодії та підзвітності і підконтрольності їм управ­лінь, відділів та інших структурних підрозділів місцевих дер­жавних адміністрацій.

Голова місцевої державної адміністрації має право порушу­вати перед міністерствами, іншими ЦОВВ вмотивовані питан­ня про відповідність займаній посаді керівників їх територіаль­них органів, на підставі чого ці органи мають у місячний термін прийняти рішення та дати обґрунтовану відповідь.

У рамках структур виконавчої влади важливими є відноси­ни між обласними та районними місцевими держадміністраціями. Обласні державні адміністрації у межах своїх повнова­жень спрямовують діяльність районних державних адміні­страцій та здійснюють контроль за нею. Голови обласних дер­жавних адміністрацій мають право скасовувати розпорядження голів районних державних адміністрацій, що суперечать Конс­титуції України, законам України, рішенням Конституційного Суду України, актам Президента України, Кабінету Міністрів, голів обласних державних адміністрацій, а також міністерств, інших ЦОВВ.

За результатами роботи районної державної адміністрації голова обласної державної адміністрації може застосовувати встановлені законодавством заходи заохочення до посадових осіб районної державної адміністрації. За наявності підстав, передбачених законодавством, голови обласних державних ад­міністрацій можуть порушувати питання перед Президентом, Кабінетом Міністрів про притягнення до дисциплінарної від­повідальності голів районних державних адміністрацій.

Місцеві державні адмініст­рації не мають права втручатися у здійснення органами місце­вого самоврядування власних повноважень.