Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
progr_praktik_3_02_13.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
183.3 Кб
Скачать

Права і обов’язки студентів.

Студент-практикант своєчасно виконує всі види робіт, передбачених програмою практики, проводить навчально-виховну роботу, забезпечує єдність розумового, морального, трудового, естетичного та фізичного виховання.

У період практики студент повинен проявити себе як спеціаліст-початківець, який володіє глибокою громадянською впевненістю, високими моральними якостями, суспільною активністю, глибокою зацікавленістю до роботи та любов'ю до учнів, до педагогічної професії.

Він повинен бути прикладом організованості, дисциплінованості та працелюбності. У процесі роботи з учнями студент повинен намагатися показати свою професійну компетентність, брати активну участь у житті колективу навчально-виховного закладу.

Студенти-практиканти мають право з усіх питань, які виникають у процесі практики, звертатися до керівників практики університету, адміністрації та навчально-виховного закладу, вносити пропозиції по удосконаленню навчально-виховного процесу організації практики, брати участь у роботі конференцій і нарад, користуватися бібліотекою, кабінетами та навчально-методичними посібниками, які знаходяться в них.

Кожен студент веде щоденник, в якому фіксує підсумки спостережень і аналізу навчально-виховної роботи з учнями, а також зошит із планами-конспектами всіх проведених ними уроків, виховних та позакласних заходів із предмета.

Практикант організовує свою діяльність відповідно з вимогами статусу навчально-виховного закладу, підлягає правилам внутрішнього розпорядку, виконує розпорядження адміністрації та керівників практики.

У зв’язку з тим, що під час практики студенти часто залучаються адміністрацією для виконання різноманітних робіт з потреб бази практики, характер робіт має відповідати профілю навчання і за тривалістю не заважати виконанню програми практики.

У разі невиконання студентом зазначених вимог він може бути звільнений від проходження практики.

Студент, звільнений від практики, або робота якого на безвідривній педагогічній практиці визнана незадовільно, вважається як такий, що не виконав навчальний план даного семестру. Згідно з рішенням ради факультету йому може бути призначено повторне проходження практики без відриву від навчання в університеті.

Педагогічна практика на заочній формі навчання

Все, що вище рекомендовано студентам денної форми навчання, прийнятне і для студентів заочної форми навчання. Але організація педагогічної практики на заочній формі навчання має свої особливості.

Головною з них є та, що педагогічна практика не має неперервний характер. Студенти-заочники 5 курсу можуть звільнятися від педагогічної практики за умови, якщо вони працюють за профілем вибраної у вищому навчальному закладі спеціальності. Для цього студент-п’ятикурсник повинен надати декану факультету позитивну характеристику з місця роботи за підписом директора й завірити печаткою школи.

Педагогічна практика студентів-заочників проводиться у школах за місцем проживання без відриву від виробництва в міжсесійний період: на IVкурсі – в лютому, наV– у жовтні (січні); термін проходження практики становить 4 тижні. Студент заздалегідь повинен мати письмову згоду директора школи на проходження практики, а потім одержати в заступника декана з навчальної роботи направлення на практику встановленого зразка. Час перебування на практиці за місцем роботи не оплачується.

Після педагогічної практики студент-заочник подає методисту на перевірку документацію, яка зазначена вище для студентів денної форми навчання.

Звітна документація з педпрактики зберігається на кафедрі до випуску студента з університету. Методист після перевірки документації проводить усний захист студентом-заочником педагогічної практики й тільки на цій підставі виставляє йому у відомість і залікову книжку оцінку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]