Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
progr_praktik_3_02_13.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
183.3 Кб
Скачать

3.Успішність учнів класу та їх розумовий розвиток.

Відмінників в цьому класі немає. Достатній рівень знань (7-10 балів) мають такі учні як Снігур А., Радчук В., Назаренко О.. Невстигаючі: Грипачевський О. Для подолання невстигаючості з Олександром проводяться бесіди, індивідуальні уроки-консультації. Останні учні мають середній рівень знань(4-6 балів). Взагалі дівчата вчаться краще ніж хлопці, вони сумлінніші, мають більш сформовані мотиви навчальної діяльності, ставляться до навчання з більшою відповідальністю.

Обсяг знань учнів класу, їх глибина і ґрунтовність, в цілому на середньому рівні. Учні виконують домашні завдання не систематично (особливо з гуманітарних предметів), міцність їх знань і начитаність на нормальному рівні. Мовлення таких учнів, як Грипачевський О., Міняйло О. характеризується значною кількістю граматичних помилок, стилістично недосконале.

Снігур А., Радчук В., Назаренко О. найбільш активні, вони характеризуються досить високим рівнем мовленнєвого розвитку, самостійністю суджень. Майже на кожному уроці відповідають за власною ініціативою.

Грипачевський О., Міняйло О. на уроках загалом пасивні, рідко проявляють ініціативу, на виклик вчителя реагують повільно, без бажання.

В більшості учнів класу позитивне ставлення до навчання, розуміють його необхідність і важливість і планують продовжувати навчання надалі. Грипачевський О. ставиться до навчання поверхнево, тому і не приділяє підготовці домашнього завдання належної уваги, відаолікається на уроках зайвими справами.

4. Інтереси учнів та інші властивості їхньої особистості.

Всі хлопці мають хист до техніки, спорту. Дівчата цікавляться мистецтвом: Снігур Н., Радчук В. займаються в музичній школі, Стоцька А. в хореографічному гуртку, Лисенко Ф. добре малює. Клас також бере участь у КВК та інших заходах з іншими класами школи, випуску стінгазет, хлопці активно працюють на пришкільній навчальній ділянці.

5. Позакласне та позашкільне життя класу.

Резервами розвимтку класного колективу є колективні справи, екскурсії, спільні заходи з батьками та іншими класними колективами, походи, театралізовані виступи.

6. Домашні умови учнів.

Загальна характеристика домашніх умов учнів задовільна. Основна маса учнів живе у сприятливих домашніх умовах. Ставлення батьків до школи позитивне, однак ознайомлення з щоденниками учнів не систематичне (Грипачевського О., Каракалюка В., Дубінки Л.). Батьки систематично відвідують батьківські збори.

7. Класний керівник.

Робота класного керівника спрямована на виховання в учнів найкращих якостей людини. Олена Василівна приділяє значну увагу виховній роботі серед учнів класу: проводить різноманітні виховні заходи, етичні бесіди, спілкується з батьками, спостерігає за поведінкою учнів у школі. До своїх вихованців ставиться з чуйністю, але вимогливо.

8. Висновки.

Після проведення психолого-педагогічних спостережень класу можна зробити такий висновок: клас можна вважати дружним, згуртованим. На атмосферу в класі впливають такі фактори як добрі стосунки між вчителем та учнями, учнів між собою, вчителя і батьків.

З позитивних рис класу можна виділити такі: почуття колективізму, взаємодопомога, почуття довіри і поваги один до одного, ввічливість, тактовність щодо вчителів, батьків.

Серед негавних можна виділити такі: псевдотовариськість () списування, приховування поганих вчинків, недисциплінованість окремих учнів. Таким чином, віхід школяра у дорослий світ залежить від навчально-виховної роботи школи і сім’ї, які намагаються озброїти дитину такими знаннями і вміннями, які відіграють вирішальне значення у його подальшому житті.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]