Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
progr_praktik_3_02_13.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
183.3 Кб
Скачать

7. Трудове виховання:

У допомозі Катерина ніколи не відмовляє, їй з дитинства прищеплена любов до праці.

Вдома завжди допомагає матусі у домашніх справах, а у школі приймає участь у суботниках, під час чергування робить все так, як їй говорять, ніколи не говорить „я не можу”.

Вона любить читати книжки; виконує завжди домашнє завдання, але іноді не дуже добре.

Мріє стати лікарем-кардиологом.

  1. Естетична вихованість:

У Липовська Катерина різносторонні інтереси: дуже любить відвідувати театр, музеї. На відміну від інших її не притягує кіно, вона бачить прекрасне у картиних галереях. Відвідує майже усі виставки, до цього її привчила матуся.

  1. Особливості:

Катерина додержується майже завжди тільки свого особистого погляду.

Легко йде на контакт з іншими людьми.

Якщо вона вважає, що так буде краще, то її майже ніхто не запевнить в іншому. Але класний керівник знає в якому випадку дівчині треба допомогти і підсказати, що робити (наприклад, у дівчини був конфлікт з вчителем історіїї, тому що вона не вивчила домашнє завдання у зв'язку з хворобою, і Катерина стала ставитись до цього вчителя дуже негативно, але все ж класний керівник підсказав їй, як треба поступити правильно) в тій чи іншій ситуації.

  1. Загальні психолого-педагогічні висновки:

В цілому можна сказати, що Катерина дуже добра дівчина, приймає активну участь у житті класу та школі. Вчителя ставляться до неї дуже добре. Вона легка у спілкуванні.

Катерина – старанна, відповідальна, способна учениця. Вона завжди готова виконати учбові і громадські доручення. У неї чудові відносини з батьками та вчителями.

Дівчина вміє правильно робити висновки і завжди відчуває відповідальність за доручені справи. Але дівчині треба більше працювати над собою, навчитись іноді прислухатися до інших, а не тільки стояти на своєму погляді. Також треба більш поважно ставитись до навчання, ніж до громадської роботи.

ЗРАЗОК Психолого-педагогічна характеристика на класний колектив.

1. Загальні відомості про клас.

Кількісний склад 9-го класу – 13 учнів. Серед них 7 дівчат і 6 хлопців.

  1. Бриль Станіслав

  2. Грипачевський Олександр

  3. Каракалюк Віталій

  4. Лисенко Федір

  5. Лихоступ Олександр

  6. Дубінка Льоня

  7. Назаренко Олена

  8. Лукіма Ірина

  9. Міняйло Олександра

  10. Радчук Вікторія

  11. Снігур Анастасія

  12. Стоцька Аліна

  13. Ткаченко Наталія

Переростки та другорічники в класі відсутні.

2. Характеристика класу як колективу.

Актив класу: Снігур Н. (староста), Радчук В., Назаренко О. Дівчата виступають організаторами класного колективу і досить відповідально ставляться до своєї роботи. Їм притаманні організаторські здібності, ініціативність і вимогливість. Дівчата з бажанням виконують доручення вчителя, громадську роботу, вміють працювати колективно. Клас виступає як єдиний згуртований колектив. Це проявляється в діях і настроях учнів, виконанні постанов шкільних організацій та класного колективу. Мікроколективів, як таких, в класі не сформовано. Всі учні вільно спілкуються між собою, лідерів і вигнанців в класі немає. Кожен відповідає сам за себе, проте учні довіряють один одному.

Відвідування учнями класу школи регулярне. Причини деяких пропусків – стан здоров’я, що підтверджено довідками з лікарні.

З боку дисципліни клас вважається найкращим з 9-11 класів. Дівчата характеризуються більш високою культурою поведінки, ніж хлопці. Майже зразковою можна назвати поведінку таких учениць: Снігур А., Радчук В., Назаренко О., Ткаченко Н., Міняйло О., Лукіма І.. Стоцька А. інколи порушує дисципліну, але відразу реагує на зауваження вчителя. Серед хлопців найбільш порушують дисципліну Дубінка Л., Каракалюк В. Доречно частіше їх залучати до роботи, запитувати, викликати до дошки. Тоді хлопці переключаються на робочий лад.

Клас достатньо спокійний, і хоча учні, що схильні до порушення дисципліни, подекуди залучають до зайвих справ на уроці інших, цей вплив нетривалий і не надто значний. Загалом в учнів свідомий характер дисципліни, серйозних інцидентів за класом не спостерігалося.

Учні досить тактовні і ввічливі і щодо вчителів, і взагалі дорослих. З ними приємно спілкуватися. Лише в Стоцької А. і Каракалюка В. інколи спостерігається деяка схильність до фамільярного поводження зі старшими.

Вчителю важливо мати авторитет серед учнів даного класу, тоді випадки порушення дисципліни майже не трапляються.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]