Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3, 4, 7.doc
Скачиваний:
65
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
391.17 Кб
Скачать

4.3 Технологія виготовлення пристосування

Оправка 1 виготовляється проточуванням прутка діаметром 70 мм в патроні токарно-гвинторізного верстата. Пруток затискаємо в патроні і за допомогою проходного різця проточуємо його згідно креслення. На передньому кінці оправки проточуємо поверхню під різьбу М-30. За

допомогою плашки М-30 і плашкотримача нарізаємо різьбу на передньому кінці оправки. За допомогою відрізного різця відрізаємо виготовлену оправку

від основного прутка. Потім закріпивши виготовлену оправку на фрезерному верстаті виконуємо фрезерування квадрату під диск лущильника. Шайбу 3 виготовляємо проточуванням заготовки діаметром 160 мм в патроні токарно-гвинторізного верстата згідно креслення. Планшайбу 2 виготовляємо з заготовки діаметром 400 мм. Заготовку затискаємо в патроні токарно-гвинторізного верстата за допомогою зворотних кулачків. Виконуємо проточування поверхонь за допомогою прохідного різця. За допомогою свердла діаметром 50 мм закріпленого в пінолі задньої бабки виконуємо розсвердлювання отвору планшайби. Потім за допомогою розточного різця виконуємо чистове розточування отвору до діаметру 51 мм. Виготовлену планшайбу відрізаємо за допомогою відрізного різця. Гайка пристосування використовується стандартна. Пристосування у виготовленні не складне. Всі деталі пристосування представляють собою циліндричні деталі, які можуть бути виготовлені в майстерні відділення.

7 Економічна частина

В сучасній ринковій економіці досить важливим і актуальним є:

- вивчення шляхів підвищення ефективності діяльності підприємства та використання всіх засобів виробництва і робочої сили;

- обґрунтування шляхів інтенсивного і економічно безпечного розвитку підприємства;

- визначення ефективності впровадження у виробництво нових машин і систем;

- впровадження і використання антикризової системи господарювання.

Це все і є завданням економіки підприємства.

Економіка підприємства це наука про ефективність виробництва шляхи і методи досягнення підприємством найкращих результатів при найменших затратах. Мета всіх виробників це збільшення прибутку, а держави в цілому – підвищення матеріального рівня життя народу.

Ефективність виробництва – це досягнення найвищих результатів при найменших затратах. Ефективність виробництва визначається рядом відомих показників:

  • продуктивність праці;

  • фондовіддача;

  • фондоміскість.

Ефективність виробництва залежить від:

  • рівня технології;

  • рівня організації виробництва;

  • рівня енергетичної забезпеченості;

  • рівня інформаційної забезпеченості;

  • рівня виробничої інфраструктури.

Собівартість продукції – важливий узагальнюючій економічний показник

виробничо – фінансової діяльності підприємства, організації чи окремого виробництва на практиці її обчислення необхідне для об’єктивної оцінки господарської діяльності колективних чи державних підприємств у цілому, окремих їх підрозділів та виробництва окремих видів продукції, для розрахунку чистого доходу, прибутку і рентабельності, які залежать від собівартості.

Собівартість – це грошовий вираз поточних витрат підприємства на виробництво та реалізацію одиниці продукції. ЇЇ обчислюють як відношення витрат підприємства до обсягу виробленої продукції. Таким чином, собівартість, як економічно категорія, об’єднує всі витрати підприємства в грошовій формі, відшкодування яких необхідно для здійснення процесу простого відтворення. Вона показує, у що обходиться кожному виробнику виробництво та збут одиниці продукції.

Обчислення всіх елементів собівартості називається калькуляцією ремонту.