Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет.docx
Скачиваний:
28
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
62.67 Кб
Скачать

1.2 Торговельно – технологічне обладнання підприємства.

Торговельно – технологічне обладнання підприємства ресторанного господарства кафе «Тан-Дем» це перш за все робочі місця персоналу, тобто столи нейтральні і холодильні, з миттям, тумбами і без. Крім тoгo, в будь-якому цеху обов'язково є стелажі і полиці для зберігання інвентарю спецій, для тимчасового розміщення порціонірованних страв і т. д., що звільняють простір на столах, столи, столи-тумби, столи з мийною ванною. Робоче місце кухаря - виробничий стіл, призначений для обробки продуктів.Серед обладнання у холодному цеху є універсальний привід, слайсер, овочерізка, блендер, куттер, міксер. Кухонне обладнання складається з кухонних плит, жарочної печі, барбекью, духової печі, гриля, мікрохвильової печі, картоплечистки. У кафе при виробництві холодних закусок застосовуються машини для різання копченостей та сиру, пристосування для різання масла на порції, а також використовується для швидкого приготування кави кавоварка та кавомолка. При обробленні овочів застосовуються мийки, овочерізки і протирання. У кондитерському цехі застосовують гранітні катанки, які служать для протирання різних мас, наприклад, з горіхів, шоколаду.

    1. Правила торгівлі та реалізації окремих товарів та власної продукції на базовому підприємстві, правила роботи вузлів розрахунку з клієнтами.

Власник підприємства ресторанного господарства кафе «Тан-Дем» забезпечує: відповідність виробничого приміщення для здійснення торговельної діяльності необхідним екологічним і санітарно-гігієнічним умовам, а технічного стану приміщення. Постійний розвиток матеріально-технічної бази підприємств, оснащення їх сучасною технікою і обладнанням;

застосування прогресивних форм торговельного обслуговування населення;

наявність на видному місці в торговельному приміщенні асортиментного переліку товарів, правил продажу товарів та іншої необхідної нормативно-технічної документації та дотримання встановлених у них вимог; продаж товарів громадянам чистою вагою і повною мірою. Засоби вимірювання, що використовуються в підприємстві для розрахунків із покупцями, мають державне повірочне тавро і проходять перевірку в установленому порядку.

На фасаді підприємства ресторанного господарства кафе «Тан-Дем» є вивіска із зазначенням назви господарюючого суб'єкта. Біля входу до цього приміщення на видному місці розміщується інформація про режим роботи.

Режим роботи підприємства ресторанного господарства кафе «Тан-Дем» торгівлі встановлено за узгодженням з виконком місцевої ради. Клієнти обслуговуються протягом установленого часу роботи підприємства. Вхід клієнтів до торговельного залу припиняється з початком обідньої перерви або після закінчення роботи. Суб'єкт господарювання реалізує товар за наявності прейскуранта у грошовій одиниці України і на вимогу клієнта надатє йому повну інформацію про виробника, основні споживчі якості та безпеку товару і його ціну, забезпечує належний рівень обслуговування.

Розрахунки за продаж товарів господарюючими суб'єктами здійснюються за готівку, в безготівковому порядку, за чеками банків та в іншому порядку.

Офіціант, який одержує гроші за продукцію, оформляє розрахунковий документ установленої форми на повну суму покупки. Правильність розрахунку клієнт перевіряє на місці. Забороняється зберігання в касі (грошовому ящику, сейфі) грошей готівкою, які не належать підприємству, а також особистих речей працівників підприємства. Клієнт має право на вільний вибір продукції, перевірку якості, комплектності, міри, ваги та ціни.