Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет.docx
Скачиваний:
28
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
62.67 Кб
Скачать

3.2. Методи мотивації співробітників, що застосовуються на підприємстві, які потреби задовольняються згідно з теорією мотивації.

Якість роботи, що виконується визначається не тільки здібностями персоналу, але й мотивацією працівника застосовувати свої здібності та розкривати свій потенціал. Послуги або сервіс залежать від мотивації працівників: інтонації в спілкуванні з гостем, готовність піти назустріч гостю, вирішити його проблеми, постійна робота над покращенням процесу надання послуг – всі ці фактори впливають на якість послуг. Різні рівні мотивації впливають на конкурентоспроможність ресторанного господарства. Результати багато чисельних досліджень свідчать, що існує прямий взаємозв'язок між лояльністю працівників та лояльністю клієнтів.

Однією з найважливіших форм мотивації праці на підприємстві є матеріальне стимулювання. Система матеріальних стимулів праці ґрунтується на різноманітних спонукальних мотивах , які доповнюють один одного й підпорядковані меті щодо створення матеріальної зацікавленості у здійсненні трудової діяльності. А також на основні державні свята та дні народження передбачені заохочувальні подарунки. Так само передбачені безкоштовні обіди для співробітників підприємства.

Етап 4. Охорона праці на підприємстві

4.1 Організація охорони праці на підприємстві

Навчання техніці безпеки всіх працюючих на підприємстві ресторанного господарства кафе «Тан-Дем» проводять у вигляді інструктажу: ввідного під час вступу на підприємство, робітника, повсякденного і періодичного.

Кожен новоприйнятий на підприємство працівник допускається до роботи тільки після проходження вступного інструктажу.

Вступний інструктаж включає ознайомлення з виробничою обстановкою на даному підприємстві, правилами внутрішнього розпорядку, основними положеннями охорони праці і техніки безпеки, небезпечними моментами, які можуть зустрітися на підприємстві, і відповідними запобіжними заходами. Крім того, при даному інструктажі працівників знайомлять зі своїми обов'язками по дотриманню правил та інструкцією техніки безпеки, правилами пожежної безпеки, порядком надання першої допомоги при нещасному випадку, а також поводження з індивідуальними засобами захисту.

Робочий інструктаж проводять безпосередньо на даному робочому місці. Інструктаж на робочому місці включає ознайомлення з вимогами правильної організації і змісту робочого місця, технологічним процесом, пристроєм і обслуговуванням обладнання або механізмом (пуск, зупинки і т.п.) і їх небезпечними зонами, запобіжними пристосуваннями і огородженнями та правилами користування ними. Робочого знайомлять з правилами безпечної експлуатації транспортних засобів і вантажопідіймальних пристосувань, правилами безпечного поводження з електрообладнанням на даному робочому місці, правилами користування індивідуальними захисними пристосуваннями і правилами поведінки в випадку виниклих небезпечних умов на робочій ділянці. Інструктаж на робочому місці супроводжується практичним показом безпечних прийомів роботи.

Повсякденний, поточний інструктаж проводять перед початком роботи зміни, при переході на іншу ділянку роботи і в процесі нагляду за ходом виконання робітниками дорученої їм роботи. Його мета - звернути увагу робітника або нагадати йому про способи безпечного виконання роботи.

Через кожні 6 місяців проводять повторний інструктаж всіх працюючих. При цьому комплектують бригади чисельністю до 20 чоловік, що мають однакову професію.

Позачерговий інструктаж проводять у тому випадку, якщо було виявлено порушення інструкцій з техніки безпеки декількома робітниками, а також у зв'язку з нещасними випадками.

Про проведення всіх видів інструктажу, за винятком повсякденного, поточного, всі особи, що проводили інструктаж, роблять за своїм підписом відмітку у спеціально заведеному для цієї мети журналі. Зберігають його у начальника виробничої дільниці.