Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методички / методички / Податковий менеджмент Ден. Спец. ОП. ФіК 2011.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.35 Mб
Скачать

Тема 3. Облік платників податків та податкових надходжень

Організація обліку платників податків в органах державної податкової служби. Порядок визначення податкового номера платника податків.

Порядок взяття на облік за основним місцем обліку платників податків - юридичних осіб та їх відокремлених підрозділів. Документи, що подаються для взяття на облік платників податків, та порядок їх подання.

Порядок взяття на облік та реєстрації постійного представництва нерезидента – платника податку на прибуток в органах державної податкової служби. Взяття на облік за основним місцем обліку самозайнятих осіб.

Порядок взяття на облік за неосновним місцем обліку платників податків. Порядок обліку об'єктів оподаткування та об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням. Порядок внесення змін до облікових даних платників податків.

Переведення платника податків на обслуговування з одного органу державної податкової служби до іншого (взяття на облік/зняття з обліку).

Порядок зняття з обліку платників податків в органах державної податкової служби.

Встановлення місцезнаходження (місця проживання) платників податків.

Особовий рахунок платника податку та порядок його ведення. Картка особового рахунку. Документи, на підставі яких проводяться записи про нарахування та фактичне надходження платежів.

Тема 4. Контрольна діяльність та види перевірок податкових органів

Сутність податкового контролю та способи його здійснення. Інформаційно-аналітичне забезпечення діяльності органів державної податкової служби. Збір податкової інформації. Отримання, обробка та використання податкової інформації органами державної податкової служби.

Перевірки, їх види та порядок проведення. Порядок проведення камеральної перевірки. Порядок проведення документальних планових перевірок. Порядок проведення документальних позапланових перевірок. Особливості проведення документальної невиїзної перевірки. Порядок проведення фактичної перевірки.

Умови та порядок допуску посадових осіб органів державної податкової служби до проведення документальних виїзних та фактичних перевірок. Строки проведення виїзних перевірок.

Проведення експертизи під час здійснення податкового контролю органами державної податкової служби. Надання платниками документів для проведення виїзних перевірок. Оформлення результатів перевірок.

Модуль 2. Контроль податкових органів в сфері прямого та непрямого оподаткування

Змістовий модуль 2. Контроль податкових органів за нарахуванням та сплатою основних видів податків

Тема 5. Контроль нарахування та сплати податку на додану вартість

Камеральна перевірка декларацій з ПДВ. Правильність заповнення реквізитів декларації. Підпис податкової декларації. Своєчасність подання декларації, наявність додатків та довідок. Перевірка податкових зобов’язань з ПДВ. Правильність відображення оподатковуваних операцій. Обґрунтованість операцій, що не є об’єктом оподаткування та звільнених від оподаткування. Коригування зобов’язань з ПДВ. Перевірка податкового кредиту. Коригування податкового кредиту. Результати розрахунків з ПДВ.

Документальна перевірка ПДВ. Реєстр обліку накладних з продажу товарів (робіт, послуг). Достовірність обсягів відвантаженої продукції. Правильність визначення бази оподаткування.

Документальна перевірка податкового кредиту. Документи, що дають право на податковий кредит. Реєстр обліку накладних з придбання товарів (робіт, послуг). Розподіл ПДВ за придбаними товарами (роботами, послугами). Обґрунтованість застосування пільг. Перевірка обґрунтованості бюджетного відшкодування.