Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DF_11 / Міжнародні фінанси Ден. Спец. 2013.doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
752.64 Кб
Скачать

Модульний контроль

Модульний контроль проводиться у письмовій формі. Завдання до модульного контролю складаються на основі програми навчальної дисципліни «Міжнародні фінанси». Контрольне завдання містить:

  • Чотири теоретичних завдання (максимальна оцінка за одне завдання– 5 балів).

Шкала оцінювання рівня знань, виявленого студентом при вирішенні теоретичного завдання становить: 0-5 балів.

Критерії оцінювання:

При виконанні теоретичних завдань студент повинен:

  • надати повну відповідь;

  • обґрунтувати свою думку;

  • навести приклади та пояснення.

Кількість балів зменшується:

  • за суттєві помилки в розкриті питання – до 2-х балів;

  • за відсутність обгурунтування своєї думки – до 2-х балів;

  • за не послідовне викладання матеріалу – до 0,5 бали.

Відсутність тієї чи іншої складової знижує оцінку на відповідну кількість балів.

Рівень знань студентів в результаті вивчення дисципліни оцінюється:

  • від 90 до 100 - «відмінно» - за глибоке і повне оволодіння змістом навчального матеріалу з дисципліни, в якому студент легко орієнтується, понятійним апаратом, вміння пов’язувати теорію з практикою, вирішувати практичні завдання, висловлювати і обґрунтовувати свої судження. Відмінна оцінка припускає грамотне, логічне викладення відповіді в письмовій формі, якісне зовнішнє оформлення роботи;

  • від 65 до 84 - «добре» - якщо студент повно засвоїв навчальний матеріал, володіє понятійним апаратом, орієнтується у вивченому матеріалі, усвідомлено застосовує знання для вирішення практичних завдань, грамотно викладає відповідь, але зміст, форма відповіді мають певні неточності;

  • від 50 до 64 - «задовільно» - якщо студент виявляє знання та розуміння основних положень навчального матеріалу, але викладає його неповно, непослідовно, допускає неточності у визначенні понять, у застосуванні їх для вирішення практичних завдань, не вміє довести, обґрунтувати свої судження;

  • від 0 до 49 - «незадовільно» - якщо студент має розрізнені, безсистемні знання, не вміє виділяти головне та другорядне, допускає помилки у визначенні понять, викривляючи їх зміст, безладно і невпевнено викладає матеріал, не може примінити знання для вирішення практичних завдань.

Студент заочної форми навчання має право не складати іспит та отримати загальну підсумкову оцінку, якщо він виконав протягом семестру усі види навчальної роботи з дисципліни без порушення встановлених термінів і набрав більше 50 балів. В іншому разі він повинен обов’язково складати іспит.

Перескладання позитивної загальної підсумкової оцінки з дисципліни з метою її підвищення не дозволяється.

Якщо студент має загальну підсумкову оцінку з дисципліни «FX» за шкалою ECTS, то він допускається до складання академічної заборгованості і повинен її ліквідувати (за денною формою навчання) протягом перших двох тижнів наступного семестру.

Якщо при перескладенні студент отримує оцінку «FX» за шкалою ECTS, то протягом наступних двох тижнів він має право перескласти іспит з дисципліни в комісії, яка призначається розпорядженням декана факультету. У разі повторного отримання оцінки «FX» або «F» за шкалою ECTS студент не допускається до вивчення нових дисциплін без укладання з академією договору на повторне вивчення курсу та може продовжити навчання у наступних семестрах, якщо він має не більше двох заборгованостей.