Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
УП 12-1з (1) / Бухгалтерський облік Заоч. 2011 / Бухгалтерський облік Заоч. 2011.doc
Скачиваний:
196
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
2.26 Mб
Скачать

5. Методичні рекомендації та завдання до виконання домашніх контрольних робіт Загальні методичні вказівки до виконання контрольних робіт

Курс “Бухгалтерського обліку” неможливо засвоїти без практичних занять. При заочній формі навчання студенти виконують дві письмові домашні контрольні роботи (к.р. № 1 – у IV семестрі, к.р. № 2 – у V семестрі), які сприяють більш поглибленому закріпленню теоретичних знань з дисципліни та придбанню практичних навичок у роботі з первинними документами і методикою відображення господарських операцій у системі бухгалтерського обліку та звітності.

Перш ніж приступити до виконання домашньої контрольної роботи, слід ретельно вивчити теоретичний матеріал згідно з рекомендованою літературою.

Роботи слід виконувати на листах А-4 послідовно, акуратно, повністю, залишаючи поля і вільне місце для можливих зауважень і рецензії викладача. Недбало оформлені роботи та роботи виконані ні за заданим варіантом до перевірки не приймаються.

На титульній сторінці кожної контрольної роботи студент зобов’язаний вказати свій особистий шифр (номер залікової книжки).При виконанні контрольної роботи слід використовувати типові документи, регістри та форми звітності.

При вирішенні задач слід повністю прочитати їх текст, ознайомитися зі змістом та уяснити що слід робити і в якій послідовності. Наведені в усіх завданнях цифрові дані мають учбовий характер і не можуть використовуватись як довідковий матеріал. Задачі виконуються тільки в рукописному вигляді з використанням бланкових форм.

Виконані в повному обсязі контрольні роботи підписуються автором і у встановлені графіком учбового процесу строки (к. р. № 1 – не пізніше 10 днів до весняної сесії у ІV семестрі, к. р. № 2 – не пізніше 10 днів до зимової сесії у V семестрі) подаються для перевірки. Зараховані роботи повертаються студенту на початку зимової сесії і пред’являються ним при здачі екзамену.

У випадках, коли робота не зарахована, студент зобов’язаний усунути всі недоліки, що вказані в рецензії та представити її для повторного рецензування. Матеріали доопрацювання подаються разом зі старим варіантом контрольної роботи.

Задачі до контрольних робіт № 1 і № 2 виконуються по завданням, які розміщені в даному посібнику, по одному з чотирьох варіантів в залежності від однозначної цифри, яка буде отримана як сума всіх цифр номеру залікової книжки і визначена по наступній таблиці:

Номер варіанту при виконанні задач

Однозначна сума цифр залікової книжки

1, 5, 9

2, 6

3, 7

4, 8

варіанту

1

2

3

4

Наприклад: залікова книжка № 1436, що відповідає цифрі (1+4+3+6=14, 1+4=5), отже студент повинен виконувати перший варіантконтрольної роботи.

5.1. Методичні рекомендації щодо виконання завдань домашньої контрольної роботи №1

Контрольна робота № 1 (виконується після вивчення тем Модуля 1 та Модуля 2 змістового модуля 1).

Контрольна робота № 1 виконується на листах формату А-4 тільки в рукописному вигляді з використанням бланкових форм.

Виконання першої контрольної роботи передбачає використання знань теоретичних основ курсу, закріплення поняття про методи бухгалтерського обліку і його складових частин.

При виконанні даної роботи від студентів вимагається добре засвоєння таких тем як "Загальна характеристика бухгалтерського обліку, його предмет і метод","Оцінка, калькуляція, документація", "Бухгалтерський баланс", "Рахунки бухгалтерського обліку і подвійний запис", "Інвентаризація. Форми бухгалтерського обліку", "Облік грошових коштів і розрахункових операцій".

В роботі допускається тільки загальноприйняте скорочення слів.