Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Щоденний план осв тньо-виховно роботи на вересень м сяць з д тьми середньо групи (з досв ду роботи0.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
12.03.2016
Размер:
602.62 Кб
Скачать

І прогулянка

  • Спостереження за калиною

Мета : Ознайомити дітей з народним символом – калиною, її застосуванням в традиціях українського народу, зі звичаями та прислів’ями про калину. Розвивати увагу пам’ять, уміння ставити співрозмовнику запитання. Виховувати інтерес і повагу до народних традицій, любов до праці на рідній землі.

  • Рухливі ігри:

«У лісочку на пеньочку»(ходьба по колу)

«Зайчик сіренький вмивається»(стрибки з просуванням вперед)

«Хитра лисиця» (швидкий біг)

  • Пішохідний перехід до зупинки.

Мета : Закріпити з дітьми правила вуличного руху, знак «пішохідний перехід».

Іі половина дня

  • Гра-уява «Карта України»

Мета : Розширити знання дітей про Україну; її міста, назви рік. Збагачувати особистий досвід дітей у викладанні карти. Розвивати мислення, пам’ять, вміння зосереджуватись протягом певного часу. Виховувати пізнавальний інтерес до знань про Україну.

Матеріал: пазли.

  • Народні перлини. Знайомство з художніми творами про Україну.

Мета : Вчити дітей уважно слухати художні твори, розуміти їх; вправляти в оволодінні різною силою голосу, різним темпом мовлення. Розвивати пам’ять, увагу. Виховувати любов до художніх творів.

  • Д/гра «Склади квітку для віночка»

Мета : Познайомити дітей з українським віночком, як оберегом, про значення квітів та стрічок у ньому. Використовувати свою майстерність і досвід у складанні віночка. Розвивати слухову увагу, зв’язне мовлення. Виховувати інтерес до національних звичаїв.

Матеріал : зображення різних квітів, український віночок.

  • Морально-етична бесіда: Аналіз конкретних ситуацій. Тема : «Що посієш, те й пожнеш»

Мета: продовжувати формувати знання дітей про правила співжиття в колективі, вчити проявляти інтерес до спільної для дитячого угрупування мети діяльності, знати, як адекватно реагувати на поведінку різних дітей ; розвивати здатність до мислительної діяльності; виховувати почуття співдружності.

Матеріал: сюжетні малюнки.

  • Господарсько – побутова праця (прибирання в ігрових зонах)

Мета: Удосконалювати вміння підтримувати порядок в груповій кімнаті, здійснювати вологе очищення (протирання) від пилу іграшок, меблів. Розвивати уважність, бажання надавати посильну допомогу. Виховувати охайність працелюбність.

Іі прогулянка

  • Спостереження за одягом дітей.

Мета: Вчити дітей звертати увагу на одяг, чи відповідає він температурі повітря на подвір’ї, у групі. Закріпити вміння вибирати та одягати одяг відповідно до погоди. Розвивати спостережливість, вміння доглядати за своєю зовнішністю. Виховувати самостійність.

  • Рухливі ігри

«Впіймай комара»(стрибки) ранок

«Біжіть до мене»(рух за сигналом, орієнтація)

«Квочка й курчата»(підлізання під шнур з ускладненням)

  • Індивідуальна робота

Мета: Показати дітям що навколо живе багато добрих людей, які можуть допомогти їм планувати свої справи та здійснювати їх. Формувати вміння виявляти інтерес до спільної з ними діяльності. Розвивати мислення. Виховувати впевненість у своїх можливостях, умінні і бажанні звертатись по допомогу.

ПРИМІТКА ВИХОВАТЕЛЯ ____________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________