Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зинч_Харлам_Корен.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
843.26 Кб
Скачать

3.4. Оформлення літератури та додатків

Розміщуючи матеріали бібліографічного опису літератури, слід пам'ятати, що до них мають бути включені:

1. Державні документи й матеріали:

- законодавчі матеріали Верховної Ради;

- укази Президента України;

- постанови і розпорядження Кабінету Міністрів України;

- тематичні збірники державних документів України.

2. Документи й матеріали Міністерства освіти і науки України;

3. Джерела: неопубліковані (групуються за архівами) та опубліковані (документи, літописи, спогади, листи, щоденники, статистика).

4. Спеціальна наукова література: вітчизняні видання (книги, статті), в тому числі перекладені; зарубіжні видання (книги, статті на іноземних мовах).

5. Використані періодичні видання.

6. Використані бібліографічні довідники.

7. Посилання на матеріали з комп'ютерної мережі Інтернет.

Список літератури в науковій роботі свідчить про обсяг використаних автором джерел, про рівень вивчення стану досліджуваної проблеми й навичок роботи з науковою літературою. Для магістерської роботи достатнім вважається список літератури, що нараховує 50 джерел. Якщо в роботі використовуються цитати, цифрові дані чи згадуються твори або запозичуються думки з праць інших авторів, близьких до оригіналу, то слід обов'язково робити бібліографічні посилання на джерела за усталеними вимогами.

Усі описи виконуються в алфавітній послідовності або за першим згадуванням у тексті за прізвищами авторів або назвами джерел. Кожний опис має свій порядковий номер. Наприклад:

  1. Конституція України. Прийнята на п'ятій сесії Верховної Ради України 28 червня 1996 р. - К.: Преса України, 1997. – 80 с.

  2. Лернер И.Я. Дидактические основы методов обучения.- М.: Педагогика, 1981.- 186 с.

  3. Філіпчук Г.Г. Проблеми етнокультури в змісті шкільної культури// Педагогіка і психологія. - 1999.- №4.- С. 52-58.

  4. Концепція Державної програми роботи з обдарованою молоддю на 2006-2010 роки.- Міністерство освіти і науки України.- 31 березня 2006. Міністерство освіти і науки України.- 10 квітня 2006.- <http://www.mon.gov.ua/newstmp/31_03/2>.

Додатки

Магістерська робота може містити додатки, що розміщуються після списку використаної літератури і не враховуються в загальну кількість сторінок даної роботи. Нумеруються додатки за допомогою великих букв українського алфавіту, наприклад, “Додаток А”, “Додаток Б”. Виняток складають літери: Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, ь. Кожен додаток має свій заголовок і починається з нової сторінки.

Додатки дозволяють проілюструвати хід дослідження. До них можуть включатись: таблиці, схеми, плани-конспекти уроків та занять, розробки виховних заходів, фольклорних та літературних творів, зразки продуктів діяльності учнів, творчі роботи, ксерокопії архівних документів, фото, відео- та магнітні записи тощо.

3.5. Літературне оформлення магістерської роботи

Магістерська робота має бути написана державною мовою, чітко і зрозуміло викладена, не мати стилістичних та орфографічних помилок. Необхідно правильно вживати педагогічні та психологічні поняття і терміни. Для досягнення точності їх важливо звіряти з підручниками і словниками.

Оптимальний обсяг магістерської роботи (без списку літератури та додатків) повинен становити 75-90 сторінок, набраних на комп'ютері шрифтом Times - 14 через 1,5 інтервали (30 рядків на сторінку). Робота виконується і подається на кафедру у двох примірниках. Сторінки роботи повинні мати поля: ліве - 30 мм, зверху - 20 мм, праве - 10 мм, знизу - 20 мм. Таблиці, малюнки, схеми, графіки, креслення, фотографії та інші ілюстративні матеріали як у тексті роботи, так і в додатках повинні виконуватися на стандартних аркушах (210 х 297мм) або наклеюватися на стандартні білі аркуші. Формули слід вписувати з допомогою редактора формул MS Aquation, або від руки старанно й розбірливо. Усі сторінки роботи нумеруються від титульної до останньої без пропусків, повторів або буквених додатків. Першою сторінкою вважається титульний аркуш, на ньому нумерація не ставиться, на наступній сторінці проставляється цифра "2" і далі по порядку.

На наступній сторінці розміщується зміст роботи з указанням сторінок, на яких починається виклад кожного з пунктів плану.

У тексті роботи такі частини, як вступ, розділи, висновки, література, додатки починаються з нової сторінки із заголовку та виділяються більш крупним шрифтом.

В кінці роботи висновки, як узагальнення попередньо викладеного, повинні ґрунтовно резюмувати проведене дослідження у відповідності з поставленими завданнями і за обсягом не перевищувати 4-5 сторінок тексту. Практичні рекомендації можуть бути вміщені у висновках, але їх краще дати у останньому підрозділі другого розділу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]