Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
doslidzhennya_10_metodik.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
27.11.2018
Размер:
454.14 Кб
Скачать

Комунікативні здібності

5-й - дуже високий рівень

Це досить товариська людина (іноді, навіть, занадто). Це людина допитлива, любить поговорити, висловлює свої думки з різних питань, що іноді викликає роздратування в оточуючих. Вона дуже охоче знайомиться з новими людьми, любить брати участь у всіх дискусіях, з задоволенням включається в розмову з будь-якого питання, навіть якщо не має уявлення про нього. Цій людині подобається бувати в центрі уваги оточуючих, нікому не відмовляє в проханнях, хоча не завжди виконує свої обіцянки. Запальність такої людини швидко згасає, їй не вистачає ретельності, старанності, терпіння і відваги при зустрічі з серйозними проблемами. Іноді така людина може примусити себе не відступати, якщо дуже захоче цього.

4-й - високий рівень

У такої людини високий рівень комунікативності. Вона допитлива, охоче слухає цікавого співбесідника, досить терпляча в спілкуванні з іншими, вміє тактовно відстоювати свою точку зору. Ця людина любить зустрічатися та знайомитися з новими людьми. Вона має хороших друзів, з якими охоче проводить час, обговорює проблеми. Така людина охоче включається в різні колективні заходи, охоче виконує громадські доручення. Вона вміє не розгубитися в новому середовищі, проявляє ініціативу у спілкуванні. Це все приваблює до неї багатьох людей.

3-й - середній рівень

Така людина проявляє комунікабельність залежно від ситуації. Вона вміє почувати себе впевненою в незнайомому середовищі, нові проблеми не лякають її. Але все-таки з новими людьми ця людина сходиться не швидко, довго придивляючись до них. Вона бере участь у дискусіях, свою думку тримає при собі, рідко її висловлюючи. Іноді у цих висловлюваннях багато сарказму без причини. При власному бажанні комунікабельність ще можна розвинути.

2-й - нижче середнього рівень

Ця людина замкнена, не любить багато розмовляти, надає перевагу бути на самоті. Тому, напевне, в неї мало друзів. Нова робота чи необхідність нових знайомств, якщо і не кидає таку людину у паніку, то надовго виводить її з рівноваги. Знаючи таку особливість свого характеру, вона часто незадоволена собою.

1-й - низький рівень

Це явно некомунікабельна людина, і, можливо, страждає від цього. Нелегко з нею і оточуючим, і близьким людям. Така людина не прагне до спілкування, в більшості випадків почуває себе сковано в компанії малознайомих людей, не любить розкриватися перед людьми. Вона надає перевагу читанню книг, перебуванню наодинці з собою. Колективні заходи цю людину не приваблюють, вона обмежує коло своїх знайомих невеликою кількістю тільки самих близьких людей. Такій людині важко познайомитися з новою людиною за власною ініціативою, вона важко орієнтується в незнайомій ситуації. Це людина, яка довго пам’ятає образи інших людей; вона не прагне відстоювати свою думку, якщо з нею не згодні.

Організаторські здібності

5-й - дуже високий рівень

Це досить організована і рішуча людина, якій легко організовувати як себе, так і своїх товаришів на виконання спільної справи. Вона легко бере на себе ініціативу, відповідальність за прийняте рішення від імені групи. Розпочату справу вона доводить до кінця, всі свої обіцянки виконує вчасно. Вона любить працювати з людьми, спільно вирішуючи проблеми, контролюючи при цьому виконання рішень. Це ініціативна, пунктуальна людина, яка старанно здатна виконати доручену їй справу.

4-й – високий рівень

Ця людина вважає організованість обов’язковою частиною роботи. Тому це сприяє вчасному виконанню справи, відсутності великої кількості накопиченої роботи. До вирішення проблеми така людина підходить послідовно, обмірковуючи при цьому кожен крок. При необхідності вона може організувати своїх товаришів на виконання спільної справи, які, в свою чергу, визнають за нею право на ініціативу організовувати їх. Однак, завдання, які цій людині виконувати не хочеться, відкладаються “на потім” або не виконуються взагалі.

3-й – середній рівень

Оточення та стиль життя такої людини навчили її бути організованою лише в деяких випадках. Організованість то з’являється в її діях, то зникає. Це є ознакою відсутності чіткої системи організації самої себе. Така людина не прагне переконати товаришів робити так, як вона пропонує, коли ті не погоджуються, лишаючи за ними право вчинити по-своєму. При певній необхідності вона може організувати інших людей, вважаючи при цьому, що кожен повинен організовувати себе сам. Такій людині частіше треба проявляти волю та наполегливість, щоб перейти на вищий рівень організованості.

2-й – нижче середнього рівень

Ініціативність та організованість такій людині в роботі не властива. Тільки при крайній необхідності вона може проявити ці якості. Організувати інших їй важко і нецікаво. Такі люди надають перевагу індивідуальній роботі, не прагнуть до участі в громадській роботі, колективних справах групи. До лідерства і прийняття на себе відповідальності за інших людей не претендують. Не намагається переконувати інших, якщо вважає їх точку зору помилковою.

1-й – низький рівень

Організувати свою роботу чи роботу інших – нездоланна проблема для такої людини. Коли під її керівництвом група виконує певну роботу, то вона гальмується нескінченними узгодженнями та обговоренням ініціативи інших працівників. Такій людині важко прийняти самостійне рішення, особливо якщо воно стосується інших людей. Вона може запізнитися на зустріч, на заняття, забути строки виконання роботи, - їй взагалі не властива пунктуальність. Їй на все не вистачає часу. Власну думку така людина підпорядковує більшості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]