Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OTChYeT.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
57.36 Кб
Скачать
    1. Організаційна структура бази практики

ТОВ «Алітас-Тур» є малим підприємством. Кількість працівників становить 10 осіб. Організаційна структура підприємства представлена нижче (рис. 1.2).

Рис. 1.2 Організаційна структура туристичної фірми ТОВ «Алітас-Тур»

Лінійна організація передбачає відносну автономію у роботі. Такий тип департаменталізації характеризується в цілому простотою, однорідністю зв’язків та можливістю самоуправління.

На директора фірми покладаються такі функції:

  1. Загальні керівництво діяльністю фірми.

  2. Організація взаємодії всіх структурних підрозділів.

  3. Забезпечення виконання всіх прийнятих фірмою зобов'язань, включаючи зобов'язання перед бюджетами різних рівнів і позабюджетними фондами.

  4. Створення умов для впровадження новітньої техніки і технології, прогресивних форм управління та організації праці.

  5. Прийняття заходів щодо забезпечення здорових та безпечних умов праці.

  6. Контроль за дотриманням законності в діяльності всіх служб.

  7. Захист майнових інтересів підприємства в суді, арбітражі, органах державної влади.

Посадові обов'язки директора:

  1. Керувати відповідно до чинного законодавства діяльністю фірми, несучи всю повноту відповідальності за наслідки прийнятих рішень, збереження та ефективне використання майна організації, а також фінансово-господарські результати її діяльності.

  2. Організовувати роботу та ефективну взаємодію всіх структурних підрозділів, спрямовує їх діяльність на розвиток і вдосконалення якості послуг з урахуванням соціальних та ринкових пріоритетів, підвищення ефективності роботи, зростання обсягів реалізації та збільшення прибутку, якості та конкурентоспроможності виробленої продукції, її відповідність світовим стандартам з метою завоювання вітчизняного та зарубіжного ринку і задоволення потреб населення у відповідних видах послуг.

  3. Забезпечувати виконання фірмою всіх зобов'язань перед федеральним, регіональним і місцевим бюджетами, державними позабюджетними соціальними фондами, постачальниками, замовниками та кредиторами, включаючи установи банку, а також трудових договорів (контрактів) і бізнес-планів.

  4. Організовувати діяльність на основі широкого використання новітньої техніки і технології, прогресивних форм управління та організації праці, науково-обгрунтованих нормативів матеріальних, фінансових і трудових витрат, вивчення кон'юнктури ринку та передового досвіду (вітчизняного і зарубіжного) в з метою підвищення технічного рівня і якості послуг, економічної ефективності їх виробництва, раціонального використання та економного витрачання всіх видів ресурсів.

  5. Вживати заходи по забезпеченню підприємства кваліфікованими кадрами, раціонального використання і розвитку їх професійних знань і досвіду, створення безпечних і сприятливих для життя і здоров'я умов праці, дотримання вимог законодавства про охорону навколишнього середовища.

  6. Забезпечувати правильне поєднання економічних і адміністративних методів керівництва, єдиноначальності і колегіальності в обговоренні та вирішенні питань, матеріальних і моральних стимулів підвищення ефективності робіт, застосування принципу матеріальної зацікавленості і відповідальності кожного працівника за доручену йому справу та результати роботи всього колективу, виплату заробітної плати у встановлені терміни.

  7. Забезпечувати на основі принципів соціального партнерства розробку, укладання і виконання колективного договору, дотримання трудової дисципліни, сприяти розвитку трудової мотивації, ініціативи та активноості службовців.

  8. Вирішувати питання, що стосуються діяльності фірми в межах наданих йому законодавством, доручати ведення окремих функцій іншим посадовим особам.

  9. Забезпечувати дотримання законності в діяльності фірми і здійсненні її господарсько-економічних зв'язків, активне використання правових засобів фінансового управління та функціонування в ринкових умовах, зміцнення договірної та фінансової дисципліни, регулювання соціально-трудових відносин, забезпечення інвестиційної привабливості фірми з метою підтримки і розширення масштабів підприємницької діяльності.

  10. Захищати майнові інтереси підприємства в суді, арбітражі, органах державної влади і управління.

На бухгалтера покладаються такі функції:

  1. Ведення бухгалтерського обліку та складання бухгалтерської звітності.

  2. Твір нарахувань і перерахувань податків і зборів до бюджетів різних рівнів, страхових внесків у державні позабюджетні соціальні фонди, платежів у банківські установи.

Посадові інструкції бухгалтера:

  1. Виконувати роботу з ведення бухгалтерського обліку майна, зобов'язань і господарських операцій (облік основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, витрат на виробництво, реаліза-ції, результатів господарсько-фінансової діяльності, розрахунки з постачальниками і замовниками, а також за надані послуги і т. п.).

  2. Брати участь у розробці і здійсненні заходів, спрямованих на дотримання фінансової дисципліни та раціональне використання ресурсів.

  3. Здійснювати прийом і контроль первинної документації за відповідними ділянках бухгалтерського обліку та готувати їх до рахункової обробки.

  4. Відображати на рахунках бухгалтерського обліку операції, пов'язані з рухом основних засобів, товарно-матеріальних цінностей та грошових коштів.

  5. Складати звітні калькуляції собівартості послуг, виявляти джерела освіти втрат і непродуктивних витрат, готувати пропозиції щодо їх попередження.

  6. Проводити нарахування та перерахування податків і зборів до місцевого бюджету, страхових внесків у державні позабюджетні соціальні фонди, платежів у банківські установи, коштів на фінансування капітальних вкладень, заробітної плати робітників і службовців, інших виплат і платежів, а також відрахування коштів на матеріальне стимулювання працівників.

  7. Забезпечувати керівників, аудиторів та інших користувачів бухгалтерської звітності порівнянної і достовірної бухгалтерської інформацією з відповідними напрямами (учас-кам) обліку.

  8. Розробляти робочий план рахунків, форми первинних документів, що застосовуються для оформлення господарських операцій, за якими не передбачені типові форми, а також форми документів для внутрішньої бухгалтерської звітності, брати участь у визначенні змісту основних прийомів і методів ведення обліку і технології обробки бухгалтерської інформації.

  9. Брати участь у проведенні економічного аналізу господарсько-фінансової діяльності за даними бухгалтерського обліку і звітності з метою виявлення внутрішньогосподарських резервів, здійснення режиму економії і заходів щодо вдосконалення документообігу, у розробці та впровадженні прогресивних форм і методів бухгалтерського обліку на основі застосування сучасних засобів обчислювальної техніки, у проведенні інвентаризацій грошових коштів і товарно-матеріальних цінностей.

  10. Готувати дані по відповідних ділянках бухгалтерського обліку для складання звітності, стежити за збереженням бухгалтерських документів, оформляти їх відповідно до встановленого порядку для передачі до архіву.

  11. Виконувати роботи з формування, ведення і зберігання бази даних бухгалтерської інформації, вносити зміни до довідкової та нормативної інформації, використовується під час оброблення даних.

  12. Брати участь у формулюванні економічної постановки завдань або окремих їх етапів, що вирішуються за допомогою обчислювальної техніки.

На головного бухгалтера покладаються такі функції:

  1. Керівництво здійсненням бухгалтерського обліку та звітності.

  2. Формування облікової політики з розробкою заходів щодо її реалізації.

  3. Надання методичної допомогу працівникам підрозділів з питань бухгалтерського обліку, контролю, звітності та економічного аналізу.

  4. Забезпечення складання економічно обгрунтованих звітних калькуляцій собівартості послуг, розрахунків по зарплаті, нарахувань і перерахувань податків і зборів до бюджетів різних рівнів, платежів у банківські установи.

  5. Виявлення внутрішньогосподарських резервів, усунення втрат і непродуктивних витрат.

  6. Впровадження сучасних технічних засобів та інформаційних технологій

  7. Контроль за своєчасним і правильним оформленням бухгалтерської документації.

  8. Забезпечення здорових і безпечних умов праці для підлеглих виконавців, контроль за дотриманням ними вимог законодавчих і нормативних правових актів з охорони праці.

Посадові обов'язки головного бухгалтера:

  1. Здійснювати організацію бухгалтерського обліку господарсько-фінансової діяльності і контроль за економним використанням матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, збереженням власності фірми.

  2. Формувати у відповідності до законодавства про бухгалтерський облік облікову політику, виходячи із структури і особливостей діяльності підприємства, необхідності забезпечення його фінансової стійкості.

  3. Очолити роботу з підготовки та прийняття робочого плану рахунків, форм первинних облікових документів, які застосовуються для оформлення господарських операцій, за якими не передбачені типові форми, розробки форм документів внутрішньої бухгалтерської звітності, а також забезпечення порядку проведення інвентаризацій, контролю за проведенням господарських операцій, дотримання технології обробки бухгалтерської інформації і порядку документообігу.

  4. Забезпечувати раціональну організацію бухгалтерського обліку та звітності на підприємстві і в його підрозділах на основі максимальної централізації обліково-обчислювальних робіт та застосування сучасних технічних засобів і інформаційних технологій, прогресивних форм і методів обліку і контролю, формування і своєчасне представлення повної і достовірної бухгалтерської інформації про діяльність підприємства, його майновий стан, доходи і витрати, а також розробку і здійснення заходів, спрямованих на зміцнення фінансової дисципліни.

  5. Організовувати облік майна, зобов'язань і господарських операцій, вступників основних засобів, товарно-матеріальних цінностей та грошових коштів, своєчасне відображення на рахунках бухгалтерського обліку операцій, пов'язаних з їх рухом, облік витрат виробництва і обігу, виконання кошторисів витрат, реалізації продукції, виконання робіт послуг.

  6. Забезпечувати законність, своєчасність і правильність оформлення документів, складання економічно обгрунтованих звітних калькуляцій собівартості послуг, розрахунки із заробітної плати, правильне нарахування та перерахування податків і зборів, страхових внесків у державні позабюджетні соціальні фонди, платежів у банківські установи, коштів на фінансування капітальних вкладень, погашення у встановлений термін заборгованостей банкам за позиками, а також відрахування коштів на матеріальне стимулювання працівників фірми.

  7. Здійснювати контроль за дотриманням порядку оформлення первинних і бухгалтерських документів, розрахунків і платіжних зобов'язань, витрачання фонду заробітної плати, за встановленням посадових окладів, проведенням інвентаризацій основних засобів, товарно-матеріальних цінностей та грошових коштів, перевірок організації бухгалтерського обліку та звітності.

  8. Брати участь у проведенні економічного аналізу господарсько-фінансової діяльності за даними бухгалтерського обліку і звітності з метою виявлення внутрішньогосподарських резервів, усунення втрат і непродуктивних витрат.

  9. Вживати заходи по попередженню недостач, незаконного витрачання грошових коштів і товарно-матеріальних цінностей, порушень фінансового та господарського законодавства.

  10. Брати участь в оформленні матеріалів щодо недостач і розкрадання грошових коштів та товарно-матеріальних цінностей, контролювати передачу в необхідних випадках цих матеріалів у слідчі і судові органи.

На менеджера з реклами покладаються такі функції:

  1. Організація роботи з рекламування пропонованих послуг.

  2. Здійснення взаємодії з діловими партнерами, консультантами, експертами, популярними особами з метою вдосконалення рекламної діяльності.

  3. Організація навчання персоналу, підвищення кваліфікації співробітників.

  4. Контроль за дотриманням норм трудового законодавства у роботі з персоналом.

Посадові обов'язки менеджера з реклами:

  1. Організовувати роботу з рекламування послуг з метою їх просування на ринки збуту, інформуючи споживачів про переваги якості і відмінні властивості рекламованих послуг.

  2. Здійснювати керівництво, планування і координацію робіт з проведення рекламних кампаній.

  3. Розробляти плани рекламних заходів по одному виду або групі товарів (послуг) і визначає витрати на їх проведення.

  4. Брати участь у формуванні рекламної стратегії, що базується на перспективних напрямах подальшого організаційного розвитку, інноваційній та інвестиційної діяльності.

  5. Здійснювати вибір форм і методів реклами в засобах масової інформації, їх текстового, колірного й музичного оформлення.

  6. Визначати конкретних носіїв реклами (газети, журнали, рекламні ролики і тощо) та їх оптимальне поєднання.

  7. Вивчати ринок збуту й купівельний попит з метою визначення найкращого часу і місця розміщення реклами, масштабів та термінів проведення рекламних кампаній, кола осіб, на яких має бути спрямована реклама, орієнтуючи її на цільові групи за професією, віком, купівельної спроможності, підлозі.

  8. Організовувати розробку рекламних текстів, плакатів, проспектів, каталогів, буклетів, контролювати їх якість, забезпечуючи наочність і доступність реклами, дотримання норм суспільної моралі, не допускаючи порушень правил конкурентної боротьби.

  9. Здійснювати контроль за розробкою та реалізацією договорів і контрактів з рекламування продукції або послуг.

  10. Організовувати зв'язку з діловими партнерами, систему збору необхідної інформації та розширення зовнішніх зв'язків з метою вдосконалення рекламної діяльності.

  11. Аналізувати мотивацію попиту на вироблену продукцію або що робляться послуги, організовувати вивчення потреб покупців і визначати спрямованість проведення рекламних кампаній.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]