Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OTChYeT.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
57.36 Кб
Скачать

Розділ іі. Аналіз основних напрямків діяльності тов «алітас-тур»

2.1. Характеристика діяльності туроператора при формуванні туристичного продукту

Туроператори виконують функції організаторів та творців комплексного продукту для групового туризму. Туроператор пропонує подорожі різної вартості і тривалістю-ності за різними напрямками та в різні пори року.

Споживач платить за поїздку фіксовану ціну. Початок маршруту попередньо обмовляється і є місцем збору групи. У вартість поїздки може включатися і послуги гіда-перекладача, який, залежно від умов може супроводжувати групу протягом всієї або частини поїздки. Турагент - це фізичне або юридична особа, яка виступає посередником у продажу сформованих туроператором турів. За наявного попиту на який-небудь тур клієнта ретельно інформують про ціни, умови проживання, особливості країни, дають інформацію про готелі, дають рекомендації та слушні поради, надають брошури та рекламні проспекти. Цю роботу виконує менеджер з продажу або генеральний директор, в залежності від напрямку, також туриста знайомлять з правилами надання послуг. Менеджери ТОВ «Алітас-Тур» працюють з клієнтами безпосередньо, через посередника або самі є посередниками будь-якої фірми. В останніх 2-х випадках при клієнта робиться заявка туроператору для отримання інформації про наявності місць. При позитивному відповіді клієнт повинен зробити передоплату або ж оплатити путівку цілком. Передоплата, найчастіше складає 50% і більше. Але можливі варіанти. Для постійних клієнтів, наприклад, або в інших випадках турфірма варіює суму передоплати. Решту суми клієнтові необхідно внести до визначеного терміну, який вказується в договорі. Директор або менеджер, кожен по своєму напрямку, посилає оператору заявку на бронювання і отримує підтвердження туру. Гроші за тур відправляються оператору після підтвердження туру, за ціною представленої у прайс-листі, за мінусом відсотка комісійних. Часто ціни вказані в у.о., хоча оплата послуг приймається в рублях за курсом ЦБ на день оплати або за іншим курсом, який заздалегідь обмовляється. Зараз велика увага приділяється страхуванню, особливо при поїздках за кордон. Збираючись у поїздку, мало хто замислюється, про неприємності, які можуть трапитися: затримали рейс, захворів зуб, переплутали багаж, пропали документи. Такі, здавалося б, дрібниці здатні затьмарити будь-який подорож. Про це теж повинна піклуватися фірма, а не клієнт.

В Україні у відповідності до Закону "Про туризм" договір (контракт) про надання туристичних послуг укладається між суб'єктам туристичної діяльності, а також між ним і споживачами (туристами) туристичного продукту.

Договір повинен визначати об'єм, умови і якість надання послуг, порядок оплати і розрахунків, термін дії, права й обов'язки сторін, їх відповідальність за невиконання чи невідповідне виконання умов договору. Договір укладається в письмовій формі, скріплюється печаткою і підписами сторін. Договір (контракт) між суб'єктами туристичної діяльності і туристом (чи групою туристів) вважається укладеним з моменту оплати вартості туру і видачі туристу чи керівнику групи ваучера.

Кожна із сторін має право вимагати зміни чи розірвання договору в зв'язку з істотними змінами обставин, з яких сторони виходили при укладенні договору.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]