Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OTChYeT.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
57.36 Кб
Скачать

Висновки

Туристичний оператор ТОВ «Алітас-Тур» є підприємством, яке динамічно розвивається і має хороші перспективи в майбутньому. Під час проходження професійно - виробничої практики в якості молодшого помічника менеджера були придбані не лише прекрасні навики в сфері технологій туристичного бізнесу, а й закріпилися і заглибилися теоретичні знання, придбані практичні навички самостійної роботи, дало можливість ознайомитися із загальними засадами діяльності туристичного оператора, характерними рисами туризму як складової сфери послуг. Дана практика дозволила при дослідженні структури та організаційної діяльності турфірми розширити і поглибити вже наявні знання і розвинути до неї інтерес, дозволяючи тим самим визначити для себе правильність вибору даної професії. При складанні звіту були виконані наступні завдання: - детально розглянули всі функції і структуру даного турагенства; - розглянули всі необхідні документи для складання звіту;

- проаналізували внутрішнє та зовнішнє середовище фірми; - дали повну характеристику діяльності підприємства.

У процесі практики був зроблений аналіз фірми, оцінено її внутрішнє та зовнішнє середовище.

Аналізуючи зовнішнє і внутрішнє середовище фірми необхідно зробити висновок, що основним завданням реалізації стратегії є вивчення конкурентного середовища фірми, виявлення сильних і слабких сторін туристичної фірми.

Також були виявлені основні характеристики організаційної культури даного підприємства, можливий їх вплив на діяльність фірми та заходи, які потрібно здійснити для покращення ситуації у цій сфері.

Отже, під час цієї практики я поглибила свої знання з роботи в туристичних установах, закріпила їх на практиці, а також розширила свою ерудицію, вдосконалила роботу з Інтернетом, ознайомилася з on-line бронюванням, навчилася працювати з факсом, ознайомилася з організацією пізнавальних, лікувально-оздоровчих турів та ін. Проходження практики в туристичному агенстві допомогло мені у навичці спілкування з клієнтами і роботою в колективі.

Список використаної літератури:

  1. Закон України “Про туризм” (N 324/95-ВР) від 15. 09. 1995 р.

  2. Статут ТОВ «Алітас-Тур»

  3. Агафонова Л.Г. Туризм, готельний та ресторанний бізнес / Агафонова Л.Г., Агафонова О.Є. – К.: Знання України, 2005. – 358 с.

  4. Гуляев В.Г. Туризм: экономика и социальное развитие. М.: Финансы и статистика, 2003. – 210 с.

  5. Ильина Е. И. Туроперейтинг: стратегия и финансы / Г. И. Ильина, -М. : Финансы и статистика, 2004. – 256 с.

  6. Ильина А. С точки зрения руководителей турфирм // Турбизнес.– 2005.- № 1.– с.18-21.

  7. Жукова М.А. Индустрия туризма: менеджмент организации / М.А. Жукова. - М.: Финансы и статистика, 2004. – 199 с.

  8. Квартальнов В.А., Менеджмент туризма. Туризм как вид деятельности. / Квартальнов В.А., Зорин И.В.. – М.: Финансы и статистика, 2006. – 288 с.

  9. Максименко С.В. Туристская деятельность: международно-правовые аспекты. - Одесса: Латстар 2004. - 168 с.

  10. Моисеева Н, К. Стратегическое управление туристической фирмой / Н.К.Моисеева. - М.: Финансы и статистика, 2000. – 208 с.

  11. Сенин B.C. Организация международного туризма: Учебник. М.: Финансы и статистика, 2002. – 245с.

  12. Чудновский А. Д. Управление индустрией туризма.–М.:Аспект Пресс, 2005. – 448с.

  13. www.alitas.com.ua

  14. www.jobs.ua/job_descrition

  15. www.parta.com.ua

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]